Computer probleem...

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Computer probleem...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 09:27

Nou, het ik zal het even uitleggen....

Heb hier een Pentium 3 600E staan....als ik op het internet wil (via netwerkkaart) dan kan ik iets van 3 min internetten en dan ineens kan die het internet niet meer vinden (dan zie je die aardbolletje onderlinks...)...ook kan ik de pc niet meer in het netwerk vinden...

Op andere pc's kan ik wel internetten...maar op die 600 niet...

Als ik hem opnieuw opstart doet die het weer een 3 min...

Heeft iemand dit probleem ook gehad? Of weet iemand wat er aan de hand is?

Heb bijna alles geprobeerd...andere netwerkkaarten enzovoort...


MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:09

kan je dan nog wel gewoon op het netwerk komen met die pc?
Heb je bepaalde software draaien die misschien wat blokkeert? (b.v. te streng ingestelde zonealarm)
Hoe heeft hij verbinding met het internet? via andere pc? hoe is daar de proxy ingesteld?

(en misschien kan dit topic beter in algemeen ofzo geplaatst worden Knipoog of is er een apart computer-problemen sub-forum Knipoog )

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 10:13

Hehehe ik zou het wel handig vinden als er een Computerforum kwam op bokt, omdat je via je pc op bokt zit Haha!


Euhm Ik heb windows eraf gehaald...en toen weer opnieuw geinstalleerd...dus alleen software van Windows 2000.

Na die 3 min kan ik met geen 1 pc meer op de 600 komen...

Hij heeft internet via een router, andere pc's die precies hetzelfde zijn ingesteld doen het wel....

Het kan dus ook niet aan het moederbord liggen, gisteravond heeft die de hele nacht gedownload enzo...en vanmorgen deed hij het weer 3 min...

MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:26

Het kan voor zover ik weet niet aan de hardware liggen. Het is een softwarematig probleem.
Wordt er in win2000 op dat moment misschien een soort van firewall geactiveerd?
Kijk eens bij de eigenschappen van de netwerkkaart en ga daar eens vergelijken of er veel dingen anders staan dan bij de andere pc's (draaien die ook met 2000?)

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 10:34

Nou ik heb zo'n vermoeden dat de netwerkkaart de IRQ 9 ook gebruikt voor beeld en geluid...misschien kan dat het zijn?


Maar zoals boven staat...dan moet hij toch zeggen Network Cable Unplugged?

Op mijn laptop draait Windows XP, de rest van de pc's hier draait op Windows 2000...

Zou het misschien helpen als ik XP erop zet? of zou dat niets uitmaken?`

MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:36

yep, ik denk dat je het probleem te pakken hebt Haha!
Dan geeft hij die melding niet, omdat de kabel er wel degelijk aan zit Knipoog

Wat je moet doen is proberen de netwerkkaart irq 10 of 11 mee te geven.
Dat kan bij de instellingen van de kaart.

En als dat niet zomaar werkt is het misschien nodig om de kast open te maken en de netwerkkaart (of geluidskaart) in een ander slot te steken.

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 10:38

Hmm dan ga ik maar eens verder met die IRQ...kan het niet bij hardware veranderen.....omdat hij dan ingebruik is...en als ik hem dan Disable...dan krijg ik dus dat hij aanmoet staan :/

Bedankt...Haha!

MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:41

Misschien kan je het nog in de bios veranderen... (dan hoef je de kast nog niet open te schroeven...)

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 10:44

MrMagic schreef:
Misschien kan je het nog in de bios veranderen... (dan hoef je de kast nog niet open te schroeven...)


Ik heb de netwerkkaart gistern wel in een andere slot gedaan, maar dat hielp ook niet....

Ik ga het eens proberen met XP...Haha!

MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 16:35

Wat voor netwerk-kaart is het?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers