internet

Moderators: goldenarrow, MirandaD, Hanmar, Olympia

 
 
Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

internet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 21:51

hier in friesland (weet niet precies waar allemaal) maar heeft internet er een aantal dagen afgelegen
nu is het er wel weer, maar nog niet helemaal goed

beneden hebben we onze computer staan, internet is op deze computer aangesloten, via de kabel
nu hebben we een kabeltje naar boven, waar nog een computer staat, hier kunnen we nu dus ook internet krijgen
internet boven doet het alleen als de computer beneden aanstaat

en nu het rare, beneden kunnen we niet internet krijgen ,maar boven wel
boven kan het alleen doen als beneden het doet
maar toch kunnen we beneden geen verbinding krijgen, en bok ik dus maar boven

hoe kan dit? en hoe valt dit te verhelpen
heeft al iemand naar gekeken, maar die wist het eigenlijk ook niet echt


BartVB
Eigenaar

Berichten: 36252
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 22:06

Kan je beneden wel je mail lezen (via een mail programma, geen hotmail ofzo dus)

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 22:11

helemaal nix beneden
mijn ouders kunnen hun mail niet lezen
hotmail kunnen we hier boven wel krijgen
maar dat mail programma dus niet

heel vervelend is dat

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 22:25

Waarom precies kun je boven alleen internetten als je beneden de pc aan hebt staan? Is dat een windows 2000 met internetsharing?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 22:28

volgens mij hebben wij beneden windows 98 (maar kan ook 2000 zijn)
boven doet het alleen als beneden aanstaat, omdat we beneden dus internet hebben laten aan sluiten
en zelf (illegaal dus) aansluiting naar boven hebben gedaan, via een nieuw kabeltje
pas als beneden aanstaat kun je boven op internet
daarom is het ook zo raar dat je beneden geen verbinding kunt krijgen, en boven wel

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 22:37

Hmm dan moet er toch verbinding zijn eigenlijk aangezien je op 1 ip zal zitten. Maar waarschijnlijk heeft die computer boven dat ene ip ingenomen zodat die onder er niet meer opkan?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 08:41

uhm, ja, dat zal dan wel, als jij dat zegt
maar wat kan ik daar aan doen?

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 09:04

Krijg je niet steeds een melding van, iets met Network en een Conflict?

Kan zo zijn dat ze de benedenste pc als router hebben gemaakt?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 09:36

als ik internet beneden wil krijgen komt er steeds te staan dat hij de pagina niet vinden kan
het zelfde als wanneer je een verkeerd internetadres intypt

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 09:36

Wat nou als de pc boven uitstaat, kan je dan wel op internet?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 09:42

ook niet
ook al geprobeerd

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 09:56

hmm dan is het waarschijnlijk niet het ip adres.
Heb je onder wel dezelfde instellingen als boven qua ip adres etc? Wie heeft het bij jullie geinstalleerd boven?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 10:42

een vriend van me broer
hij doet zo'n computer school

altijd als onze computer kapot is (en dat is nogal eens) maakt hij hem weer
maar dit probleem kan hij niet verhelpen

ik heb liever beneden internet, dan is het hier boven desnoods maar weg, maar dat lukt dus ook niet

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 19:34

Maar je kunt toch niet zomaar een snoertje naar boven leggen?

Zitten er twee netwertkaarten in?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 22:14

Dat vraag ik me dus ook af, als hij het aangelegd heeft, moet hij toch ook nog wel weten wat hij gedaan heeft en het weer om kunnen draaien?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 22:21

dat met die netwerkkaarten weet ik niet
en we hadden dus gewoon beneden een computer met internet, aangelegd door zo'n computer bedrijf
en iemand anders heeft een kabeltje naar boven aangelegd, zodat we heto ok boven kunnen krijgen
maar nu, na 2 jaar, is helemaal mis

internet heeft er een tijdje afgelegen in friesland, en nu doet het het weer, maar beneden dus niet

mijn zusje en moeder zijn wel wat dingen aan het proberen geweest (toen het er in heel friesland af lag) dus misschien dat ze iets gedaan hebben waardoor we internet niet meer kunnen ontvangen, maar dan is het zo raar dat het boven nog wel is

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-03 22:22

Ik denk dat dat een van de problemen is geweest ja, maar zolang niemand precies weet wat er aan de hand is hier, kunnen we weinig doen. Ik bedoel, er moeten meer details komen zoals aantal netwerkkaarten, OS etc. Maar ik denk toch dat je beter iemand kan vragen die er ook werkelijk bij kan zijn..

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-03 22:24

kun jij niet even langskomen dan Haha!


al die details wil ik je zo ook wel vertellen, maar geloof dat je het al door hebt, heel veel weet ik er niet van af
morgen zullen we even iemand van noord net bellen, moet die er maar even naar kijken

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:23

Hmm, denk dat alle instellingen zijn veranderd, en dat de benedenste pc dat niet goed heeft door gekregen....



Run-> CMD-IPCONFIG
Uitvoeren-> CMD-IPCONFIG

Wil je dat even printscreen doen?

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-03 20:17

het is alweer goed!!

ik zit nu ook beneden te bokken Lachen

diezelfde vriend van mijn broer heeft heel windows en alles er af gegooid, en alles er op nieuw opgezet
en nu doet beneden en boven het weer Haha!

maar bedankt voor jullie reacties, en dat jullie helpen wilden!

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 21:15

Misschien had Command: Ipconfig /renew wel alleen geholpen.!

Maar goed dat het weer klaar is!

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-03 21:29

al die dingen die jij zegt, ik snap er de helft niet van.... Verward

even goed bedankt hoor Lachen

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 21:52

Tony misschien moet je de oude dan eerst discarten Knipoog
Maargoed belangrijkste is, hij doet het Haha!

Bodien

Berichten: 2023
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: friesland, dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-03 21:59

precies Haha!

wel een andere windows, waar ik even heel weinig van snap
maar kan weer lekker beneden bokken Haha!

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 22:01

is niet nodig roy Haha!

Het lukt dan ook wel, dan verkrijgt die een nieuw ip van noordnet...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Yasmine_, Yahoo en 3 bezoekers