help

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
floortje_82
Berichten: 727
Geregistreerd: 04-12-02
Woonplaats: hoengen-selfkant/limburg

help

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-01-04 20:28

ik heb een 11 jarige bwp merrie maar nu is mijn vraag hoe ik deze over kan schrijven naar mijn naam heb al rondgebeld maar niemand kan me antwoord geven weten jullie dit misschien

caro_vt

Berichten: 3605
Geregistreerd: 02-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 11:07

bron: www.bwp.be :

De uitvoering van de wijziging van eigenaar
Officieel
Een officiële eigenaarswijziging is enkel mogelijk aan de hand van de stamboekpapieren of van het paspoort van het paard of de pony. Er bestaan drie situaties:
· Bij een groen stamboekpapier/identificatiedocument gebeurt de eigenaarswijziging op basis van de gegevens die ingevuld worden op de rugzijde. Een speciaal kadertje is voorzien, samen met de uitleg over de manier van werken.
· De veulens geboren in 1996 hebben een nieuw rood stamboekpapier gekregen. De rest van het paspoort was er echter nog niet bij. Voor de eigenaarswijzigingen moet een apart, gehandtekend, briefje opgemaakt worden met melding van de wijziging en de gegevens van de nieuwe eigenaar. Deze verklaring wordt dan vastgemaakt aan het stamboekpapier.
· Voor paarden of pony’s met een paspoort moeten de gegevens ingevuld worden op de voorziene bladzijden. Daarvoor zijn er vier bladzijden voorzien voor de opname van de gegevens inzake het eigenaarschap. Het zijn de bladzijden 16 tot en met 19. Om de registratie te doen van een eigenaarswijziging, is het nodig om eerst de nodige gegevens in te vullen in de voorziene kolommen.
De correct ingevulde formulieren dienen dan verstuurd te worden aan het secretariaat B.W.P. Waversebaan 99 te 3050 Oud-Heverlee. Na ontvangst van de documenten zal het secretariaat de wijziging registreren, de nodige stempels plaatsen en de aangepaste documenten opsturen aan de nieuwe eigenaar.

Wat als de afstanddoende eigenaar niet getekend heeft?
Het belang ervan kan inderdaad genuanceerd worden, zeker voor de situaties waar de afstanddoende eigenaar slechts één persoon betreft. Omwille van het principe dat het papier het paard volgt, komt het voor dat eigenaarswijzigingen uitgevoerd worden zonder handtekening. Dat geldt echter alleen in de gevallen waar het eigendom op naam staat van een enkel persoon. Bij meerdere eigenaars is deze eenvoudige procedure niet mogelijk.

Wat als de nieuwe eigenaar de papieren/het paspoort meegekregen heeft, maar de wijziging niet laat uitvoeren?
Deze situatie bestaat niet alleen bij wijziging van eigenaar. Soms ook is een paard reeds een hele tijd overleden zonder dat dit gemeld is via het paspoort of het stamboekpapier/identiteitsformulier. Ook deze paarden/blijven op naam staan van de eigenaar.
Maar inderdaad, er bestaat een tussenoplossing. Op eenvoudige vraag van de laatst bij ons gekende eigenaar, worden de paarden/pony’s van diens naam afgedaan, zonder dat de nieuwe eigenaar wordt toegewezen of de gewijzigde status wordt ingebracht.

Moet het lidmaatschap betaald zijn om een eigenaarswijzing te laten uitvoeren?
De verlening van deze service is niet gekoppeld aan het lidmaatschap van de vereniging. Niettemin mag dit toch gesteld worden als een verwachting. Om nieuwe eigenaars in de mogelijkheid te stellen om zich aan te sluiten, wordt bij het met de eigenaarswijziging teruggestuurde document, meestal een overschrijvingsformulier gestoken. Ook wordt er een speciale code aangebracht in de computer. Zo zal de nieuwe eigenaar opgenomen worden op de lijst van de personen die op het einde van het jaar een uitnodiging krijgen om lid te worden. Wie op de vraag ingaat, krijgt vanaf dan elke maand het tijdschrift opgestuurd, ontvangt de mailings en de informatie die bedoeld is voor de leden en kan zonder schroom profiteren van de uitstraling van de grootste vereniging voor fokkers van paarden/pony’s in België.