Hond uit buitenland

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Ljostar
Berichten: 48
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: Enschede

Hond uit buitenland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-02 21:24

Mijn vriend en ik zitten erover te denken om een (verwaarloosde) hond uit het buitenland aan te schaffen. Ik heb op het internet gezien dat er verscheidene organisaties bestaan die zich hiermee bezig houden. Zijn er hier mensen die hier enige ervaring mee hebben?

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-02 21:28

Ik heb van de zomer een paar renhonden uit Spanje gezien,
die worden door een speciale organisatie gered.
Anders worden ze in bomen opgehangen en erger...

Wat een leive honden zijn dat zeg! Ik had verwacht dat het neuroten zouden zijn, maar verre van dat!
Echt fijne dieren, erg rustig en zachtaardig, ook met kinderen.
Maar hedden ook wel zin in een spelletje Lovers

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-02 21:29

Nee, ik heb er zelf geen ervaring mee maar heb wel eens een site gezien van een stichting die afgedankte Greyhounds uit Spanje haalt om deze hier een "hondwaardig" bestaan te geven.
Im Spanje zelf word er namelijk nogal bruut omgesprongen met honden die niet voldoende presteren op de renbaan.
Ik zal eens zoeken of ik site nog kan vinden.

Billy

Berichten: 20708
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Gemeente Tholen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-02 21:31

Op Doggynet bij herplaatsingen staan al die sites onder elkaar. Ik snap alleen niet waarom je een hond uit het buitenland wilt als de asiels in Nederland nog vol zitten Verward

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-02 21:35

www.greyhoundsrescue.nl
Als je dit leest krijg je wel een idee waarom je misschien een "Spaanse" Greyhound zou kunnen adopteren Verdrietig

rina

Berichten: 10147
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-02 22:45

Billy schreef:
Op Doggynet bij herplaatsingen staan al die sites onder elkaar. Ik snap alleen niet waarom je een hond uit het buitenland wilt als de asiels in Nederland nog vol zitten Verward


ik wil niemand voor zijn of haar schenen trappen, maar hier ben ik het dus helemaal mee eens.
dan kun je wel zeggen kijk eens op die en die site, maar wat doe je als je zo'n hond daar weg haalt, je verplaatst het probleem. en de overheid van dat land is je dankbaar want zo hoeven zij er niets voor te doen of een oplossing voor het probleem te vinden, want dat doen anderen al. ik persoonlijk vind dat de overheid van het betreffende land maatregelen moet nemen, dat zulke dingen niet meer gebeuren.

kaj

Berichten: 3755
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-02 22:55

Toevallig heeft een vriendin van mij een aantal maanden geleden zo'n verwaarloosde hond uit spanje laten halen.
Weet zo niet via welke organisatie helaas.

Haar ervaringen hiermee zijn jammer genoeg niet goed.
Ze had een lieve hond van 8 mnd oud echt een schat!
Maar de beschrijving klopte niet helemaal....
Ten eerste stond erbij dat het een middelgrote hond zou worden, maar de foto's die ik zag toonden mij toch een heel ander beeld.
De hond was al vrij hoog en vrij dikke poten dus voor mijn gevoel zou dit echt een grote hond worden.
Nou dat bleek achteraf dus ook te kloppen.
Op zich natuurlijk nog niet zo'n probleem maar niet erg netjes.

Ook zou de hond een prima karakter hebben en erg lief zijn.
Nou het was echt een schatje maar hij kon niet alleen zijn.
En dan hebben we het niet eens over een uur de deur uitgaan, nee zelfs even naar een andere kamer gaan was een ramp.
Hij beet alles kapot zogauw je maar uit zicht was.
Ging je de deur uit om even een boodschapje te doen of zo dan blafte en jankte hij de hele buurt bij elkaar.
Zelfs een blafband hielp niet.
Mijn vriendin moest op een gegeven moment in de huiskamer gaan slapen omdat de hond te groot was om de trap op te tillen en anders kreeg niemand meer nachtrust.

Ze heeft het echt geprobeerd maar na herhaalderlijke klachten van de buren heeft ze de hond toch weer af moeten staan aan die stichting.
Hij zou met mensen van die stichting zelf mee naar huis gaan en waarschijnlijk daar blijven.
Ik hoop het maar voor de hond want al dat gesleep is ook niets.....

Ljostar
Berichten: 48
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-02 23:36

Ik snap wel wat er bedoeld wordt als er gezegd wordt dat in Nederland de asielen ook vol zitten; echter de omstandigheden van de honden in het buitenland zijn nog tig keer zo slecht juist doordat de overheid van dat betreffende land er niks aan doet. Dit geldt natuurlijk niet alleen wat betreft de leefomstandigheden van honden, maar ook nog talloze andere zaken, denk hierbij alleen al aan de gezondheidszorg. Nederland springt op dit gebied voor vele landen in de bres, maar heeft het zelf ook alles behalve goed geregeld. Het zou echter allemaal nog veel erger zijn op de wereld als ieder land zich alleen maar met z'n eigen hachie bezig zou houden en de rest van de wereld maar laat gaan voor wat het is.
Wat betreft honden is het, naar mijn mening, gewoon een keuze die ieder voor zich moet maken. Hier valt niet over te discussieren. Wij zijn dus op het moment nog bezig met het maken van deze keuze. Door middel van mijn eerder gestelde vraag wil ik eventuele goede of slechte ervaringen van anderen mee kan laten wegen bij het maken van de keuze (wel of geen hond uit het buitenland).

Redgold

Berichten: 181
Geregistreerd: 19-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-02 23:36

Wij hebben sinds sept. '99 een hond uit Turkije via stichting AAI.
We hebben het enorm getroffen met haar. Wel had ik het voordeel dat jolly al in nederland was. Zo zijn we haar eerst gaan bekijken maar bovenal moest zij goedgekeurd worden door Gino, onze inmiddels bejaarde hond.

De info die we van te voren over haar kregen was sumier. Van haar achtergrond konden ze alleen vertellen dat ze is gevonden op de vuilnisbelt in Istanbul. Ongeveer 2 jaar was een verder niks.

Ze was das al 2 en uitgegroeid en haar karakter was inmiddels ook al gevormd. Je moet er vanuit gaan dat zo'n dergelijke hond slecht is ingeprent, narigheid heeft meegemaakt.

De dierenbeschermers aldaar hebben natuurlijk veel ervaring mbt. karakters en gedrag. Maar het kan altijd anders uitpakken als een hond in een andere omgeving komt.

Ik ben erg tevreden over hoe alles is gegaan en ik besef ook dat wij geluk met deze hond hebben gehad.

Wij zijn niet de enige.
Ik doe voor stichting AAI nazorg. dwz. er wordt door een nazorger gecheckt of de hond goed is terecht gekomen maar ook of de hond zich positief ontwikkeld. Ik hoor allleen maar enthousiaste verhalen.

Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 00:18

rina"]
[quote="Billy schreef:
Op Doggynet bij herplaatsingen staan al die sites onder elkaar. Ik snap alleen niet waarom je een hond uit het buitenland wilt als de asiels in Nederland nog vol zitten Verward


ik wil niemand voor zijn of haar schenen trappen, maar hier ben ik het dus helemaal mee eens.
dan kun je wel zeggen kijk eens op die en die site, maar wat doe je als je zo'n hond daar weg haalt, je verplaatst het probleem. en de overheid van dat land is je dankbaar want zo hoeven zij er niets voor te doen of een oplossing voor het probleem te vinden, want dat doen anderen al. ik persoonlijk vind dat de overheid van het betreffende land maatregelen moet nemen, dat zulke dingen niet meer gebeuren.
[/quote]

ik denk niet dat je het probleem verplaatst. Het probleem is dat de honden daar in Spanje enzovoort afgemaakt worden of veel eerder sterven. Dat is een ander probleem dan dat de asiels overvol zitten.

Alane

Berichten: 16622
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 04:00

in la Hollandia (nederland dus) zitten genoeg honden in een asiel te wachten op een goed en aardig baasje......

Tuurlijk is het aardig ( en dierlievend) om met een afgekeurde windhond aan de riem rond te lopen en een ieder te vertellen van en die heb ik gered uit spanje anders was hij een wisse en martelende dood gestorven daarzo....

Ik heb dan zoiets van eerst de dieren hierzo in de asiels en dan verder.....en dan Jamaar de dieren hier hebben het niet slecht......nee, nog niet tot iedereen diern uit het buitenland gaat halen....... moeten de asiels hier dan eerst de dieren gaan exporteren, stichting in het leen roepen en dan krijgen ze pas een goed tehuis?

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 08:23

In het asiel waar ik bijna dagelijks kom hebben ze nu al 2 X een nest honden uit Turkije/Spanje gehad. Echt erg diervriendelijk van die mensen, je haalt een nest naar Nederland en haalt dat vervolgens niet op van Schiphol. Hoezo probleem verplaatsen .

De Dierenbescherming heeft een speciaal project voor buitenlandse asiels. Ze helpen met bemiddelen bij de overheid aldaar (vergunningen, grondaankoop etc.) en kortingen voor voer bij de plaatselijke winkels. Meestal vind ik de Dierenbescherming maar een stel bureaucratische sukkels, maar dit vind ik wel een goed project.

Vergeet niet dat een groot gedeelte van de buitenlandse honden wegens aanpassingsproblemen weer in Nederlandse asiels terechtkomt, dus wees slim en haal gewoon een hond uit een Nederlands asiel.

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 08:55

Craignethan schreef:
In het asiel waar ik bijna dagelijks kom hebben ze nu al 2 X een nest honden uit Turkije/Spanje gehad. Echt erg diervriendelijk van die mensen, je haalt een nest naar Nederland en haalt dat vervolgens niet op van Schiphol. Hoezo probleem verplaatsen

Vergeet niet dat een groot gedeelte van de buitenlandse honden wegens aanpassingsproblemen weer in Nederlandse asiels terechtkomt, dus wees slim en haal gewoon een hond uit een Nederlands asiel.


Helemaal mee eens, je verplaatst idd het probleem. Bij ons op de dierenkliniek zien we dit soort dingen regelmatig gebeuren. Geval 1: mevrouw haalt een hond uit turkije, hond is zo bang die peert hem al gelijk de eerste dag............. is vrijwel niet te hanteren...........
geval 2: mensen nemen een hond uit portugal, daar komr na 3 weken al een Labradorpup bij en het hondje uit Portugal kan zich daar niet in vinden en gaat het huis uit omdat het onhandelbaar wordt Frusty

Als je toch besluit om een hond te nemen uit een asiel doe dat dan uit een asiel in Nederland. Het is bijna net als adoptie van kinderen, omdat het in het buitenland makkelijker is nemen mensen sneller een buitenlandskindje dan 1 van de duizenden kinderen die in een weeshuis hier in Nederland zit heel, heel triest!

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 10:46

Sjezes, die verhalen! Wat maken die honden allemaal ellende mee zeg! Als je het doet, doe het dan in 1 keer goed met zo'n hond, want al dat gesleep van her naar der is ook een ellende. Belinda Meuldijk, de vrouw van Rob de Nijs is trouwens een fantastisch mens. Die doet heel veel voor honden in Spanje, om ze daar om te vangen en zo. Misschien kun je eens proberen te achterhalen hoe zij dat aanpakt. Ik vind dat honden overal geholpen moeten worden. De asiels hier moeten inderdaad leeg, klopt. MAar kijk eens zaterdag in de krant bij advertenties hoeveel honden er wel niet bij gefokt worden!!!!!!!!!!!!!!! Waar moeten die toch allemaal heen! WAarom probeert de dierenbescherming die fokkerij niet stevig aan banden te leggen? Ik vind neit dat iedereen zomaar effe een nestje moet kunnen fokken. Het is onmogelijk dat die dieren allemaal op een doordachte manier aangekocht worden door serieuze mensen.

Ljostar
Berichten: 48
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-12-02 12:05

Citaat:
Vergeet niet dat een groot gedeelte van de buitenlandse honden wegens aanpassingsproblemen weer in Nederlandse asiels terechtkomt, dus wees slim en haal gewoon een hond uit een Nederlands asiel.


Kijk, dit wist dus niet en hier kan ik ook wat mee. Want ik wil graag een hond en ik wil hem niet binnen de kortste keren al weer weg moeten doen omdat het niet werkt. En als dit bovenstaande argument lees, dan ben ik er van overtuigd dat ik er verstandig aan doe om gewoon te gaan voor een hond uit een Nederlands asiel.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 12:14

Wat voor hond je ook neemt, Vertel het straks hier op bokt. Ik ben altijd weer blij als er een hond uit een asiel vertrekt.

Redgold

Berichten: 181
Geregistreerd: 19-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 23:03

Er blijkt dus uit wat ik hier lees dat ik de enige ben met goede ervaringen?
Niet alleen als eigenaar maar ook als vrijwilliger van stichting AAI.
Er zijn ruim 800 honden herplaatst in Nederlad. Er is ca. 5% daarvan waar herplaatsing voor gezocht moest worden sinds 1997. dat zijn dan 40 honden, 8 per jaar. Dat lijkt veel maar bedenk dat 760 honden wel een goed adres hebben gevonden.


Stichting AAI zorgt ervoor dat alle zwerfhonden die zij opvangen direct worden gesteriliseerd. Dat is het begin om nog meer hondenellende te voorkomen. In landen zoals spanje en Turkijje en Griekenland is een hond maar een voetveeg.
Je wordt nooit eigenaar van de hond, stel je zou de hnd willen verkopen of herplaatsen mag dit nooit zonder hun toestemming om te voorkomen dat de hond van hot naar her wordt gesleept.
Daarom werken zij met vrijwilligers die nazorg bezoeken verrichten.
Voordat je een hond "krijgt" wordt je eerst gescreent, bij twijfel kom je NIET in aanmerking voor een hond.

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 23:15

Ik denk zeker dat screenen erg belangrijk is. Wat ik nu gezien en gehoord heb van de honden uit het buitenland is dat ze vaak zo van de straat zijn geplukt en dus never nooit meer zindelijk in huis worden. Het vorige nest wat hier in het asiel was uit het buitenland, waren hartstikke leuke pups en een schat van een moederhond. Gelukkig kon de moeder naar een boerderij in de buurt en ik hoop dat het goed gaat, want ze bevuilde zelfs haar eigen nest.

Ik vind dat je beter hulp in het buitenland kunt geven aan de asiels zelf daar. Dus geld voor voorlichting, sterilisatie etc. Als je dan zonodig een hond uit het buitenland haalt, doe dit dan idd via een goede stichting en niet op eigen houtje een hond hierheen smokkelen, want je hebt geen idee wat voor ziektes en virussen er in het buitenland zijn. Zou toch erg l*llig zijn als er dankzij de "goedbedoelde" dierenliefde van iemand weer hondsdolheid in Nederland zou uitbreken.

Alane

Berichten: 16622
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-02 09:59

Slechte ervaringen zijn er ook genoeg met honden uit asiels hier in Nederland...
Wat soms ligt aan de koppigheid van het aspirantbaasje, soms aan de hond zelf (wolf in schaapskleren), soms aan de verkeerde voorlichting van de vorige eigenaar en/of asielmedewerker.

Ik vraag me af waarom we honden uit het buitenland moeten halen terwijl er genoeg in nederlandse asiels zitten, en dan heb ik het nog niet over de opvang van de rasverenigingen zelf...

Ik vindt het ook hartstikke zielig voor die dieren in het buitenland die niet dierwaardig worden gehouden/behandeld.
(ik zou het liefst gelijk 10 hier een nieuw tehuis willen geven.... en dan denk ik aan de dieren hier in het asiel) En niet om te discrimineren maar eerst hier zorgen dat we alles op de rij krijgen qua begeleiding, herplaatsing van honden.. en dan kun je beginnen met dieren over de grens te helpen.

Ze komen hier ook vrijwillegers te kort, laten ze hier ook beginnen met nazorg van/aan asieldieren, verplichten dat de nieuwe hondenbezitters met zijn asielhond (wordt je ook geen eigenaar van) naar cursus gaat en weet waar hij aan begint. Wat dat betreft is het ook niet zo goed gesteld met de herplaatsing van de asieldieren (zijn bij mijn ouders 1 X wezen kijken naar de kat...en zag er wel goed uit...en kwamen nooit weer)

Ik ken ook iemand die een ex-renhond uit Spanje heeft, via een stichting..
Op mijn vraag waarom ze geen hond uit het asiel hier in Nederland had gehaald: "met dit soort honden trek je wel aandacht op straat...en als je verteld dat het een uit Spanje is...." (ik heb geen idee wat de kosten zijn/waren om een hond uit Spanje hier naar toe te halen als nieuwe eigenaar/verzorger)
Dit zal mischien een uitzondering zijn...maar er worden ook rashonden aangeschaft om het aanzien te verhogen.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-02 10:26

Alane schreef:
maar er worden ook rashonden aangeschaft om het aanzien te verhogen.

yep, er zijn mensen die eigenlijk beter geen hond kunnen nemen.