Ik weet het echt niet meer met die pc van mij...

Moderators: EvelijnS, Murthul, Muurp, Berdien

 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Ik weet het echt niet meer met die pc van mij...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-02 15:58

Het is echt hopeloos, hij is zo instabiel als wat. Hij wil ineens niet meer op internet. Volgens mijn provider ligt het aan het TCP/IP protocol. Dat moest ik opnieuw installeren met een windows 98 cd. Dit lukt dus niet (heb geprobeerd windows 98 SE te installeren over mijn windows 98 (Plus) heen. Maar dit gaat dus gewoon niet, want dan geeft hij een foutmelding dat het besturingssysteem wat er nu op zit niet bekend is... Scheve mond

Ik kan dus niet meer inbellen (toen ik wel kon inbellen kon ik al bijna niet op internet want het was zooooooo traag Haha!).
Nu heb ik vanmorgen UPC gebeld zodat ik op de kabel kan, misschien gaat dat sneller en voor mij is dat goedkoper. Ik heb een afspraak gemaakt, maar nu hoorde ik dat ook voor het internetten via de kabel dat TCP/IP protocol goed moet werken (weet ik veel Haha!).

Maar aangezien ik niets kan installeren op die %^*#*&@( pc...

Iemand een idee hierover? Of iemand een pc in de aanbieding tegen een zacht prijsje? Haha! Of een mac misschien? (moet wel een goede zijn waar zware programma's op kunnen draaien zoals Photoshop etc.)

Verdrietig

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Barb

Berichten: 11699
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:01

schei uit, die van mij heb ik al bijna 3x het raam uitgegooid
vandaag (ik had het raam al open gezet Haha! )
Ik wilde graag foto's verkleinen maar fotopoint doet het niet,
toen ik aan mijn werkstuk wilde beginnen kwam ik er even
later achter dat er nog meer dingen op mijn pc het niet
doen.

Ik word er niet goed van. Wij kunnen vanuit huis de
computers op kantoor bekijken (tja dat heb je als er een
eigen bedrijf is)
Maar hierdoor is dat stomme ding in de war en er valt
niks aan te doen.
Hij is al 2x in de maak geweest en iedere keer betalen
we ons scheel Boos!

ik wens je veel succes met de jouwe

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT Z2+0/ Tsjikke / Blossem

Bestel uw stickers, naambordjes en bedrukte kleding bij www.horseprint.nl

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:06

Jura schreef:
Het is echt hopeloos, hij is zo instabiel als wat. Hij wil ineens niet meer op internet. Volgens mijn provider ligt het aan het TCP/IP protocol.

Dat had ik ook verkeerd op mijn computer staan waardoor die geen verbinding wilde maken met inet. Nadat ik de helpdeskmedewerker telefonisch afgetuigd had, kwam ik er achter dat je dat gewoon in kunt stellen. Dat heb ik gedaan en toen werkte het weer.

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:08

flikker deze eruit en koop lekker een nieuwe. Goed idee he?

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-02 16:11

Dat dacht ik dus ook, maar meerdere mensen hebben het al geprobeerd en mijn pc wil gewoon niet meewerken. Ik moet er wel even bij vermelden dat hij gewoon ontzettend instabiel is (toen ik hem had gekocht heeft een exvriendje hem in elkaar gezet en daarna heeft hij nooit goed gewerkt), bios doet het niet, verschillende computerwinkels en kenners hebben al van alles geprobeerd maar dat ding blijft het gewoon slecht doen. Niemand weet het of kan me helpen geloof ik. En nu kan ik dus helemaal niet meer op internet, tenzij ik even ergens anders op internet kan.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:17

Jura schreef:
Of een mac misschien? (moet wel een goede zijn waar zware programma's op kunnen draaien zoals Photoshop etc.)


Hey, jij snapt het. Uit het raam met die windoos en een mooie G4 kopen. Apple is gemaakt voor grafische programma's!

www.tweedehandsmac.nl

תיקון עולם

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:20

Computer collectief al geprobeerd?

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:27

lis"]
[quote="Jura schreef:
Of een mac misschien? (moet wel een goede zijn waar zware programma's op kunnen draaien zoals Photoshop etc.)


Hey, jij snapt het. Uit het raam met die windoos en een mooie G4 kopen. Apple is gemaakt voor grafische programma's!

www.tweedehandsmac.nl
[/quote]

Mac's zijn voor alto's!

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:28

Zo'n mac heb ik ook een tijdje te leen gehad. Ik kon er leuk spelletjes mee spelen, maar verder echt een rampenplan.

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:33

Prima schreef:

Mac's zijn voor alto's!


Wat is nou weer een alto? Bah, jij altijd met je hokjes.

תיקון עולם

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:35

de enige manier hoe de mens zich kan definiëren is juist door in hokjes te denken.

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 16:40

Wat een kul zeg. Dus ik ben een alto omdat ik een Apple heb. Maar ik heb ook een tattoo, dus ben ik aso, ik heb een batavus fiets, dus ben ik... Ik weet het niet meer, vertel jij het me maar.

Ohja, jij hebt een bril, dus jij bent een sukkel. En jij hebt een windoos, dus
jij bent een meeloper. Hey, ik snap het!!

תיקון עולם

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 17:23

Jura schreef:
Dat dacht ik dus ook, maar meerdere mensen hebben het al geprobeerd en mijn pc wil gewoon niet meewerken

Natuurlijk niet de juiste mensen Tong uitsteken

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 17:25

Romkabouter"]
[quote="Jura schreef:
Dat dacht ik dus ook, maar meerdere mensen hebben het al geprobeerd en mijn pc wil gewoon niet meewerken

Natuurlijk niet de juiste mensen Tong uitsteken
[/quote]
Het was bij mij iets heel simpels en heeft een hoop problemen opgelost.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 17:45

Rechtsclicken op netwerkomgeving op je desktop, dan eigenschappen en dan toevoegen TCP/IP. je moet dan wel even kijken welke je nodig hebt voor je netwerkkaart. Als het goed is heb je je windows cd alleen even nodig om het protocol te installeren maar daarvoor hoef je niet windows helemaal opnieuw te installeren.

Misja

Berichten: 3317
Geregistreerd: 12-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 17:51

lis schreef:
Wat een kul zeg. Dus ik ben een alto omdat ik een Apple heb. Maar ik heb ook een tattoo, dus ben ik aso, ik heb een batavus fiets, dus ben ik... Ik weet het niet meer, vertel jij het me maar.

Ohja, jij hebt een bril, dus jij bent een sukkel. En jij hebt een windoos, dus
jij bent een meeloper. Hey, ik snap het!!


*LOL* *LOL* *LOL*

Op het randje van de afgrond..is het uitzicht het mooist!.......

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 18:48

Klopt je begint het al te begrijpen. Dat met die batavus fiets: dan ben je links!!

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 18:50

hoe kan het dan dat ik een sparta heb, Prima?

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 18:52

uitzondering bevestigt de regel

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 18:54

Tong uitsteken

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 19:03

Als je een lege kast aanschaft vullen wij hem wel Haha!
En anders kan een vriend van mij wel een computer voor een zachte prijs verkopen, heeft zaak.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

stitch

Berichten: 3774
Geregistreerd: 14-08-02
Woonplaats: oviedo

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 19:05

gewoon dumpen en nieuwe kopen (of bouwen Lachen ) dat zou ik doen, of gewoon reformat en dan win 98 reinstaleren

ynzo: En, de spannende liefdesverhalen à la As the world turns heb ik ook wel beleefd op m'n terugreis door onder andere Rusland, Polen en Frankrijk

Hendrik

Berichten: 234
Geregistreerd: 25-07-01
Woonplaats: Loon

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 19:50

Sypheron schreef:
Rechtsclicken op netwerkomgeving op je desktop, dan eigenschappen en dan toevoegen TCP/IP. je moet dan wel even kijken welke je nodig hebt voor je netwerkkaart. Als het goed is heb je je windows cd alleen even nodig om het protocol te installeren maar daarvoor hoef je niet windows helemaal opnieuw te installeren.


Dit kan een oplossing zijn. Nu is er maar 1 tcp/ip protocol die je kan installeren dus dat moet wel lukken. gooi eerst dus de bestaande tcp/ip weg en installeer hem opnieuw.
Doordat hij voor de rest ook instabiel is, is het misschien slim om de hele pc opnieuw te installeren. of misschien is er iets mis met de hardware in de PC. Als je een beetje in de buurt woonde had ik er wel even naar willen kijken maarja....

suc6

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 19:53

Je mag van ons wel een ISDN router lenen als je dat wat lijkt...
(plus dat de SE in dit gezin je computer gaat na kijken Haha! )
we hebben er 1 liggen die we niet gebruiken.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 20:44

formatteren heeft dan geen zin , de inhoud blijft altijd achter en als je pc echt instabiel is zal dit dus weinig zin hebben, dan moet je toch je partities weghalen, waardoor alles echt verdwijnt en dan alles weer opnieuw te installeren. Wel belangrijk om dan even een backup te maken van je belangrijke bestanden die je echt niet kwijt wil.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: joyce_eddy, MaiMai en 36 bezoekers