hoe beeld vergroten..?

Moderators: EvelijnS, Murthul, Muurp, Berdien

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

hoe beeld vergroten..?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-02 14:06

Wij hebben net een nieuwe monitor. Hij doet het prima, maar hij is een stuk groter dan de oude (deze is 17 inch, de oude was 15).
Maar nu zitten er aan de boven, onder en zij-kanten van mijn beeldscherm van die grote zwarte randen. Hij krijg ik die weg..? Want het is best wel irritant zo Haha!


BartVB
Eigenaar

Berichten: 36252
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 14:07

Met de knopjes onder je monitor Haha!
Geeeeeeen idee hoe precies. Staat als het goed is in de handleiding Tong uitsteken

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 14:08

Er moeten ergens op die monitor wel knopjes zitten om dat te regelen.
Tenminste, zo zit het bij mijn Dell wel, krijg je een of ander menuutje in beeld waar je van alles aan kunt prutsen.

Nulla tenaci invia est via

Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-02 14:19

Zat op de oude monitor wel.. maar op deze zit alleen maar vage knopjes Haha!
Hmm, nou ja, ik zoek nog wel even door.

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 14:27

Ik heb ook vage knopjes Haha!
Met rare vierkantjes en plusjes en minnetjes, maar die zijn daar toch echt voor. Misschien toch maar eens op drukken?

Nulla tenaci invia est via

Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-02 14:28

Het is gelukt Haha!
Ik was gewoon heel dom aan het doen (het zal eens niet zo zijn), maar die knopjes zaten wel gewoon op de monitor..

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 14:29

of de resolutie veranderen natuurlijk Lachen

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36252
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 14:37

Als je de resolutie veranderd moet je maar geluk hebben wat betreft die zwarte randen Haha! Kan net zo goed erger worden.
Overigens wil ik je wel aanraden de resolutie minstens op 1024x768 te zetten als je een 17" monitor hebt (en liefst nog wat meer maar ligt aan je ogen of je dat prettig vindt). En kijk ook even op hoeveel Hertz je monitor ingesteld staat (Refresh Frequency c.s. Verversingsfrequentie in Hz). Dat zou minstens 72 moeten zijn, liefst nog wat meer, anders heb je nogal wat kans op het krijgen van hoofdpijn na lang beeldschermwerk..

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-02 14:54

BartVB schreef:
En kijk ook even op hoeveel Hertz je monitor ingesteld staat (Refresh Frequency c.s. Verversingsfrequentie in Hz). Dat zou minstens 72 moeten zijn, liefst nog wat meer, anders heb je nogal wat kans op het krijgen van hoofdpijn na lang beeldschermwerk..


Waar kan ik dat vinden...?

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36252
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 15:09

Met rechts op je buroblad klikken
Instellingen (ofzo, meest rechtse tabblad).
Frequentie staat ergens bij 'Advanced' dacht ik.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 15:10

Of via nog even verder prutsen met die knopjes Haha!

Nulla tenaci invia est via

Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-02 15:23

Hmmm.. tja, ik heb het gevonden..
Ik kan kiezen tussen 60, 75 of 85 Hz of optimaal.
Hij staat nu op optimaal. Als ik het wil veranderen krijg ik een waarschuwing dat als ik een verkeerde vernieuwingsfrequentie instel, dat de monitor dan misschien beschadigd kan raken.
Moet ik het nu toch maar veranderen..? Of gewoon op optimaal laten staan....

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36252
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 15:43

Optimaal van windows is.. Tja. Behoorlijk suboptimaal meestal Tong uitsteken
Probeer het op 85Hz te zetten, als dat niet werkt dan geeft je monitor dat wel aan. Die waarschuwing staat er vooruit ivm juridische redenen en stamt eigenlijk nog uit de tijd van de analoge monitoren (heeeeeeel vroeger dus). Tegenwoordig is dit geen issue meer.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cassidy, _Mirjam, _Nadia_, aniek_joefy, Berdien, littletash, Megane, Niki_, Patriesje, Sheran, Tiggs, xJurdyWonanx, Yinka en 153 bezoekers