BBC: dierenleed in Zimbabwe :(

Moderators: Neej, Murthul, Muurp, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Myke
Berichten: 839
Geregistreerd: 19-10-01

BBC: dierenleed in Zimbabwe :(

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-02 10:58

Hoi,

Het staat waarschijnlijk niet in vergelijking met het overlijden van Prins Claus, maar ik wil het toch even aankaarten.

Heeft toevallig gisteren iemand op de BBC het item over het dierenleed gezien in Zimbabwe op dit moment.

Het ging om een interview met een iemand die verstand heeft van de politiek in Zimbabwe. Misschien wel iemand van de regering. In dit nieuwsitem werd aandacht besteed aan de dieren van de blanke boeren die aan hun lot zijn overgelaten toen de boeren halsoverkop (?) moesten vluchten van hun land.

Deze persoon beweert dat de blanke boeren lang van te voren gewaarschuwd waren dat ze uitgezet konden worden. Hierdoor konden zij waar nodig voorzieningen treffen m.b.t. hun werknemers, huis, inboedel, farm, dieren, etc.

Dat is nog niet het ergste, maar het ergste vind ik persoonlijk de beelden die de BBC uit heeft gezonden. Huilen Huilen Huilen De huisdieren, paarden, koeien, schapen, etc. worden opzettelijk mishandeld d.m.v. het gooien van stenen, doorboren van het lichaam met een speer, afsnijden van horen/ogen/staart/snuit. Er was een jong veulen waarvan men vermoedelijk de keel heeft willen doorsnijden/ophangen/in de brand steken. Een ander paard was in de fik gestoken en voor het huis gelegd van de blanke boer om hen bang te maken.
Honden in het hok werden bekogeld door stenen, etc.
Van een jong kalf was gewoon een deel van de neus weggesneden. Echt vreselijk Huilen Frusty

Eigenlijk mag er momenteel niet gefilmd worden, etc. door de media in Zimbabwe. Er is een vrouw die toestemming heeft om de paarden te bezoeken, te voeren, te verzorgen, etc. Paarden lopen vermagert los verdwaald rond over de akkers, staan op kale weide zonder water, etc.
Deze mevrouw was naar Zuid-Afrika gereisd om haar verhaal te kunnen vertellen.

De verwachting is, aldus de BBC (als ik het goed heb verstaan) dat er over een jaar/2 jaar niet genoeg consumptie (vlees, groenten, etc.) zal zijn. Momenteel is er nog genoeg vlees dat rondloopt.

Ik kan mij voorstellen dat inwoners van Zimbabwe genoeg hebben van de situatie en de 'overweldigende' rijkdom van de blanke boeren. Maar zulke ondierlijke taferelen (& onmenselijke - ) Boos! Het schijnt dat de regering Mugabe hiervoor geen opdracht heeft gegeven, maar dat mensen uit zichzelf handelen. Verdrietig Verdrietig Verdrietig

Waar is het goed voor? I.p.v. dat ze zelf het initiatief nemen om de caddle zelf te gaan beheren en er geld mee te verdienen... Boos! Boos!

Maar goed wie zijn wij hier in het rijke Westen. Ik hoop dat alle inwoners het zullen redden zonder de blanken & dat ze de dieren met respect zullen behandelen. Misschien idealistisch gedacht Verward Schijnheilig

Sorry, moest het verhaal even kwijt om er toch gehoor aan te geven. Het heeft mij iig wel aangegrepen. Ik weet dat er enorm veel dierenleed ook dichterbij huis is waarom wij ons wellicht minder zorgen maken momenteel.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie