Installeren modem, help!!

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Installeren modem, help!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-02 18:52

ik heb een modem in mijn moeders computer gezet, ja ja ze wil ook online. Haha!
Alles braaf gedaan zoals het hoort.
Hij herkent de modem ook braaf, dus alles goed.
De telefoonkabel uitgeprobeerd met de gewone telefoon en die deed het ook.
Zonnet geinstalleeerd en die krijgt dus geen verbinding en de andere keer klaagt hij over geen kiestoon.

Dus weer van alles geprobeerd en nu merkten we dat als de telefoonkabel in de compu geplugd is (ook al staat hij uit! )
De telefoon in gesprek is.
Trek je de stekker uit de compu is de telefoon ook weer gewoon te bereiken.
Maar hoe kan dat als je op de compu geen verbinding hebt of zelfs uitstaat?
Verder kregen wij dus ook geen verbinding met Zonnet en wij verwachten dus dat dat hier door komt.
Is dat ook zo?

Dus compu experts help!

Zelf zit ik op chello en daar heb ik nooit geen moeite mee gehad die om te bouwen en te intalleren.
Maar via de tel. weet ik er ook minder vanaf.


Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-02 18:58

(hier het antwoord van mijn vriend die op de helpdesk van modems gewerkt heeft)
2 opties:
1. de stekker van de telefoon kabel zit niet in de 'line' ingang van 't modem (dat moet wel dus).
2. Modem is stuk (fabricage fout). (weigert en daarom ook in gesprek)

Welk merk modem is het? Harmen zat bij Dynalink op de helpdesk

:evaw:

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-02 19:02

De aansluiting zit wel op de line ingang.

Aan optie 2 hadden wij ook al gedacht, maar blijf je dan ook de gesprekstoon houden als de compu uitstaat?

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-02 19:03

dat kan inderdaad (schijnt het) hebben hun ook weleens een keer gehad.
Terugsturen met de klacht. of iig bellen!
succes ermee!

:evaw:

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-02 19:05

Super bedankt,
de modem gaat volgende week retour.

wat is bokt toch makkelijk Lachen
Voor elke vraag wel een expert.

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-02 19:06

Dat vind ik nou ook rk!! *LOL*

:evaw:

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-02 22:10

Neeeeeeeeeeeeeee
heb je de modem al op pulse gezet ipv toon of andersom?

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-02 08:20

Je bedoelt bij die instellingen op de compu?
Ja daar hebben we dat gedaan.
Maar dat hielp niks

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-02 13:50

hmm ik heb ook vaker problemen gehad dat de modem het niet deed. Na veel proberen en omgooien van de instellingen werkte het toch, maar als je helemaal zeker wil zijn kun je toch beter even omwisselen of wegbrengen dan ja.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-02 13:03

Je mag ook wel ff komen helpen Lachen
Zover uit de buurt zit ik niet Knipoog Tong uitsteken

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Re: Installeren modem, help!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 13:15

runningkawa schreef:
ik heb een modem in mijn moeders computer gezet, ja ja ze wil ook online. Haha!
Alles braaf gedaan zoals het hoort.
Hij herkent de modem ook braaf, dus alles goed.
De telefoonkabel uitgeprobeerd met de gewone telefoon en die deed het ook.
Zonnet geinstalleeerd en die krijgt dus geen verbinding en de andere keer klaagt hij over geen kiestoon.

Dus weer van alles geprobeerd en nu merkten we dat als de telefoonkabel in de compu geplugd is (ook al staat hij uit! )
De telefoon in gesprek is.
Trek je de stekker uit de compu is de telefoon ook weer gewoon te bereiken.
Maar hoe kan dat als je op de compu geen verbinding hebt of zelfs uitstaat?

Toevallig ben ik gister hetzelfde probleem tegen gekomen. Alles is echt goed aangesloten, maar zelfs als de pc uitstaat is er verbinding.
Heb je XP met een E-Tech 56K6 Conexant intern modem?
Ik ben het nu aan het uitzoeken het kan, maar als iemand hier het weet mag ie het zeggen Lachen

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 13:16

Je kan wel dit doen runningkawa, stekker eruit. Inbellen en zodra hij gaat kiezen snel de stekker erin, dan gaat het wel goed. Is lastig, maar dan kun je in ieder geval testen of de verbinding werkt.

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-02 13:18

Ik zit nu dus niet bij m'n moeder, maar haar computer draait onder ME
WElke modem het is weet ik zo niet uit mijn blote bolletje Lachen

Maar wij vonden het ook zo ontzettend vaag dat als de compu uit staat de lijn zelfs bezet is.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cassidy, Arlette1991, Babsiej, Effy, evilkaasje, Hyzenthlay, idje, lenaa_tje, love_mandy, Macyy, MaiMai, MariekeR, MarJon, mpkz, Peperkroket, sharoontje, stitchlover, Taartje, topsylover, Tyshely, Vagabondo, x_Ilse_x en 142 bezoekers