Infraroodpoort

Moderators: Murthul, Muurp, EvelijnS, Berdien

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Infraroodpoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-02 15:33

Ik wil een infraroodpoort op m'n computer. Net zoals veel laptops hebben.
Kan dat? Kost dat?

Nulla tenaci invia est via


Caritas

Berichten: 3725
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-02 15:40

Dat kan en volgens mij heet dat dan een IRDA communicatie nogwat. Maar wat wil je via IR communiceren dan? Printerkabeltje stuk of is het voor het synchroniseren van je PDA?

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36251
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-02 15:42

Kan wel. Kijk eerst eens of je moederbord al zoiets ondersteund, dan hoef je met een beetje geluk alleen een kabeltje met 2 ledjes te kopen. Anders een compleet infrarood interface kaartje (en die zijn een stuk duurder gok ik).

Als je een merk PC hebt, welk merk en type. Als je een zelfbouw PC hebt, welk moederbord zit er in?

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-02 15:44

Het is al best wel een oud beestje. Een Dell Dimension XPS R350.

Het is voor communiceren met mobiele telefoons. Kan ook wel een datakabel voor de telefoon kopen, maar dan moet ik in ieder geval 2 datakabels kopen (6210 en 6510) en dat loopt ook in de papieren. Wil het een beetje vergelijken.

Nulla tenaci invia est via

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36251
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-02 16:08

Lijkt er niet op dat dat moederbord zelf ondersteuning heeft voor IrDA, als dat wel zo was kon je voor iets van 20 euro zo'n infrarood ding kopen, denk dat je nu uitkomt op iets als een USB->IrDA convertor en die kost zo'n 45 euro. Best veel centjes dus..

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-02 16:13

Mmmm schiet ook niet echt op.
Datakabels zijn trouwens ook niet echt goedkoop, originele nokia kabels kosten ook iets van 50 euro. Nou hoef ik niet perse een originele natuurlijk...
Maar ik dacht een mooie strakke oplossing bedacht te hebben, nog meer snoertjes erbij hoeft van mij niet zo.

Nulla tenaci invia est via


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu, ellen05, fionaf09, GoogleAdsense, Judith_, Kirja, Princess34, Quickstar1, rink en 136 bezoekers