kwaliteit van scanner

Moderators: Murthul, Muurp, EvelijnS, Berdien

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-01 19:09

We hebben al een hele tijd een scanner maar ik gebruik hem pas de laaste tijd eigenlijk.
Hij scant echt waardeloos in Boos!, voorbeeld:

Afbeelding

Het is een CanoScan FB 620P, op zich een redelijke scanner dacht ik zo.. Scheve mond\
Ligt dit denk je aan de scanner zelf of kan ik ergens de inscan kwaliteit aanpassen??
Dit is echt heel lelijk Boos!

Don't hate me cause you ain't me!


BartVB
Eigenaar

Berichten: 36260
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-01 19:14

Tja, waar komt het voorbeeld vandaan? Een tijdschrift?

Fotos in tijdschriften en boeken zijn gerasterd, daardoor kunnen ze er zoals boven uit komen zien.

Zorg verder dat je fotos opslaat als .JPG en dat je ze als 24bit kleur (of meer) opslaat (meer dan 16 miljoen kleuren dus).

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-01 19:23

Ja het plaatje komt idd uit een tijdschrift en is opgeslagen als JPG. Ik heb nu net ook maar 'n paar foto's ingescant en daarbij geeft ie het veel minder vreemde kleuren enzo..

Afbeelding

zal dus wel aan het tijdschrift liggen Haha!

Don't hate me cause you ain't me!

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36260
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-01 19:51

Dacht het al Knipoog

Wat je bij plaatjes kan proberen:

-Inscannen op hoge resolutie (600dpi en hoger)
-Gaussian Blur filter gebruiken (beetje spelen met de instellingen)
-Verkleinen naar een normaal formaat.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-01 21:44

ik heb ook een Canon (Canoscan D646U) en dat gaat prima, geen problemen (meer) mee. Heb je 'ScanGear CS-U' erbij?
Dan zit er op 1 van de tabbladen een knopje 'ontschermen' (of 'descreen') als dat aan staat gaat het vast een stuk beter als je tijdschriften scant! (andere drivers hebben die functie vast ook wel)

Nulla tenaci invia est via

missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-01 18:43

Citaat:
Op 2001-11-27 21:44, schreef Margreet:
ik heb ook een Canon (Canoscan D646U) en dat gaat prima, geen problemen (meer) mee. Heb je 'ScanGear CS-U' erbij?



Nee ik heb Canocraft SP erbij.. Ik ben nu aan het proberen of het beter gaat via descreen, maar hij is nu al zeker 30 min bezeg met inscannen.. dat gaat me toch wel erg langzaam.. doetjouw scanner er ook zo lang over als je met descreen inscant??

Don't hate me cause you ain't me!

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-01 19:20

Nee, net zo lang als zonder, is volgens mij ook een functie van de software, niet van de scanner zelf.
Je hebt 'm toch niet op een belachelijk hoge resolutie ofzo staan he?! 400 dpi is echt zat!

Heb 't net eens even geprobeerd, een tijdschrift scannen mét en zonder descreen en zonder krijg ik precies hetzelfde effect als bij jou, mét is het echt een heel stuk beter. Ook even op het tijdverschil gelet: scheelt nauwelijks, hooguit 10 seconden ofzo bij mij.
Heb je een USB scanner? Want die zijn een stuk sneller!

_________________
<FONT COLOR="BLUE">De natuurlijke trots en adel van het paard zijn af te meten aan zijn verzet tegen geweld en bedrog</FONT>
<FONT COLOR="PURPLE">Alessandro Alvisi 1887-1951</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Margreet op 2001-11-28 19:54 ]</font>

missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-01 15:40

Nee geen UBS gaat via een kastje met schakelaar (onze 3 printers +scanner staan op een poort) naar de printerpoort van de pc. Ik zal toch eens kijken op welke dpi ik hem heb ingesteld..

Don't hate me cause you ain't me!

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-01 15:44

Best kans dat het daardoor komt! Als je een beetje grote afbeelding hebt en dan ook nog een hoge resolutie en je scanner aangesloten op de printerpoort dan duurt het echt eindeloos!
Hadden wij vroeger ook last van, nu niet meer Party!!

Nulla tenaci invia est via

missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-01 16:04

ik heb nu net even gekeken en hij staat ingesteld op 75 dpi: Verward
Afbeelding

ik heb hem nu op 300 dpi gezet maar ik denk niet dat hij er dan sneller op wordt Scheve mond\

_________________
"Men kan niet verwachten dat een paard zo mooi is en zo hoog mogelijk zal springen, als het met doornige braamstruiken wordt geslagen."(Xenophon)

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: missy_m op 2001-11-30 16:04 ]</font>

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-01 17:14

Eerder langzamer 300 > 75
75 is best wel weinig eigenlijk! Ik heb standaard eigenlijk altijd 300, soms 200.
Lees de gebruiksaanwijzing eens, misschien staat daar wat nuttigs in, ik kan je verder ook niet helpen, heb er ook niet veel verstand van.

Nulla tenaci invia est via


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amira_, Carr_friesje, Chantalla, dees_daan, DWensink, GoogleAdsense, hagelslag, happypaardje, Ingrid_92, Kirja, Kirsha, Lian, linoleum, LinSa, loez, mariska_YeDo, Mirranda, Niien_S, NoaHD, Noliita, RobinSputnik, Sabini, TessaM, Thioro, Wispeltuur, Yahoo en 190 bezoekers