Vraagje over Pinnacle

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Vraagje over Pinnacle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-04 16:41

Ik weet niet of er hier meer Pinnacle gebruikers zijn, maar ik vroeg me iets af. Het probleem is dat mijn harde schijf vol is geraakt door de captured video's die ik nodig heb voor iets wat ik aan het monteren ben (de beelden zijn in totaal 2 uur, en ik maak er iets van 25 minuten van). Ik was bijna klaar maar nu is dus mijn harde schijf vol, alles wat ik kon weggooien is al weg.

Maar nu zie ik in de map 'captured video' alle avi bestanden staan van de scenes, maar die zelfde scenes ook nog in 'scn' formaat. De avi bestanden maken dat mijn harde schijf vol zit (ze zijn samen 16 gig). Kan ik die nu weggooien of doet mijn gemonteerde video het dan niet meer? Ik weet niet of die scn files ook iets doen. Iemand een idee?

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


ingvdh

Berichten: 4341
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-04 16:52

Volgens mij kan je ze niet weggooien, dit zijn de bestanden waarin de index van de avi's staan zodat ze in losse scenes op je scherm komen te staan.

Is branden op CD geen optie? Dat je daar stukjes video vanaf haalt en in het uiteindelijke filmpje zet?

Verder, het afgemonteerde filmpje moet ook ergens opgeslagen worden, dit vreet ook ruimte is mijn ervaring.

Veel succes!

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-04 17:02

Nee, want het is nog niet helemaal af. En dat filmpje zal straks inderdaad wel groot worden. Ik ben bang dat ik dan maar wat extra geheugen moet gaan aanschaffen...

Dank je wel!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Honeybee

Berichten: 8904
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-04 13:26

Hmmm.. kun je niet gewoon een gedeelte, waar je uit denkt te selecteren opnemen naar je computer? Dat deed ik voorheen tenminste wel altijd.
Voorbeeld: je hebt 30 minuten film en wilt alleen iets uit de eerste 5, 10-15 en 20-25 minuten film hebben. Dan hoef je niet alles op te slaan naar je pc, maar het slechts te selecteren. En dan kun je het met minder ruimte naar hartelust bewerken.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36263
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-04 13:45

Een simpele manier om te kijken of je ze weg kan gooien is ze (tijdelijk) verplaatsen naar een andere directory. Als je de gemonteerde video dan nog kan bekijken dan kunnen ze weg Lachen

Overigens kost een harddisk van 160 GB zo'n 110 euro... Lachen

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-04 14:13

Oke bedankt! Het monteren is inmiddels helemaal gelukt met transitions, titels etc en het is bijna 30 minuten geworden, ik heb heel veel van mijn harde schijf weggegooid. Maar nu nog een vraagje over de muziek. Haha!

Ik krijg de muziek er niet bij. Volgens het programma zijn er 2 opties, of muziek van het programma zelf gebruiken, of van een muziek cd. Nu heb ik een cd gebrand, maar nu snapt hij het nog niet. Iemand een idee?

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-04 14:26

Er komt nog een NAS servertje..

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

ingvdh

Berichten: 4341
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-04 14:36

Dat probleem had ik ook. Ik heb het als volgt opgelost;

Ik maak een nieuwe directory aan bij de geluidseffecten van pinnacle en zet daat de wav files in met de muziek die ik erbij wil gebruiken.

Je kan de muziek nu als geluidseffect plaatsen achter de film door het geluidseffecten menu te openen en daar de muziek directory en vervolgens de gewenste muziek te kiezen. Is een omweg maar werkt perfect bij mij Knipoog .

Ik heb al heel wat ruzies met pinnacle gehad, dus hier en daar wat omwegen gevonden om iets goed te laten functioneren omdat het op de "nomale" manier niet werkt bij mij.
Ik snap nog steeds niets van premiere, ik moet me daar hoognodig eens in gaan verdiepen, misschien dat het dan wel eens in een keer lukt en goed gaat, dit is me nl nog nooit overkomen bij pinnacle.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-04 17:27

Dat had ik inderdaad al bedacht maar is niet gelukt! Maar inmiddels is het met de muziek ook gelukt en is mijn film bijna klaar! Alleen nu nog het probleem van opslaan, want ik geloof dat dat ook nog iets van 3 gig gaat worden op avi formaat...

Met Premiere heb ik altijd gewerkt, maar ik kreeg nu mijn video niet te zien in Premiere en dus dacht ik: laat maar, ik ga Pinnacle proberen.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Angelaa2, Arlette1991, Effy, Ensueno, evilkaasje, GoogleAdsense, MaiMai, MarlindeRooz, MissJeanny, mpkz, oester, Peperkroket, plutolover, sharoontje, x_Ilse_x, xLeoniee, xSimonee en 139 bezoekers