Hoe haal je de witte achtergrond uit een plaatje?

Moderators: Murthul, Muurp, EvelijnS, Berdien

 
 
Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-01 11:12

Ik maak graag dollz,sommige van jullie weten wat dat is.Maar als ik ze wil opslaan in gif,krijg je zo'n nare witte achtergrond.Ik heb 2 programma's,waar het mee moet kunnen lukken de witte achtergrond eruit te halen: paint shop pro 7.4 en photo shop 6.0...

Wie kan mij vertellen hoe ik de nare witte achtergrond er met 1 van deze 2 eruit moet halen?? Alvast bedankt Knipoog


lady353

Berichten: 550
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-01 12:04

ik weet niet precies wat je nu bedoelt met witte achtergrond maar probeer het anders gewoon eens bij word en dan figuur bewerken ofzo dan kun je de witte achtergrond wegsnijden

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-01 12:05

Afbeeldingdat bedoel ik!

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-01 11:23

weet niemand het?

paardengek!!!

Berichten: 1601
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-01 12:41

Misschien met paint het een andere kleur geven als je dat tenminste bedoeld, of uitknippen ofzo, anders zou ik het ook niet weten hoor!!

Veel geluk,

PG

Marsje
Berichten: 8089
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-01 13:14

Ik denk dat ik weet wat ze bedoelt. Ik probeer dat zelf ook nog steeds uit te vinden. Volgens mij bedoelt ze hoe je gif's een transparante achtergrond kunt geven. Ik heb dat zelf als ik banners maak, dan staan ze er ook zo op met zo'n lelijke witte achtergrond

Geen onderschrift.

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-01 18:23

Ik bedoel dat je geen wit ziet,dat als je hem op een achtergrond plaatst niet een wit hokje om het plaatje heen ziet...kijk,julius in de banner van bokt,
die is volgens mij transparant,die heeft ook nie zo'n nare witte achtergrond Frusty

Marja

Berichten: 1590
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 10:42


Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36259
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 10:54

[img]../upload/1/doll-trans.gif[/img]

Zoiets wil je dus?
Simpel Lachen

In photoshop:

- open plaatje
- CTRL-A om alles te selecteren
- CTRN-N voor nieuw document (met grootte van selectie).
- CTRL-V om plaatje te plakken (je hebt nu hetzelfde plaatje maar met een transparante onderlaag).
- Klik met de 'magic wand' (2e icon in toolbar) op het wit zodat de hele achtergrond geselecteerd wordt
- Duw op de Delete toets
- Tataaaa! Je hebt een plaatje dat transparant is. Sla het op als GIF.

[edit]
BTW ik merk nu dat de transparantie verloren gaat tijdens het uploaden op bokt. Zal daar wel eens naar kijken..
[/edit]
_________________
"It never hurts to help" -- Eek the Cat

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: BartVB op 2001-10-15 11:57 ]</font>

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 13:33

Ha, Bart weet raad! Dank je, ik heb hier altijd ruzie mee....

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 13:34

Ik ook, probleem is nu alleen nog dat ik geen Fotoshop heb Frusty

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-01 15:08

Misschien is http://www.astalavista.com wat voor je? Daar kan je ook paint shop pro cracken!
Het is een rare site,heb hem toevallig ook van iemand gehad,maar misschien kan je daar photo shop cracken? (downloaden,geen demo)

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-01 16:04

Afbeelding
Zo dus?

_________________
<font color="deeppink">http://www.rainbowhorses.cjb.net

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sunnylover op 2001-10-15 17:04 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sunnylover op 2001-10-15 17:10 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sunnylover op 2001-10-15 17:13 ]</font>

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-01 16:05

*huil* oliebol,het lukt niet! Nou dan ga ik nog maar een x proberen Verdrietig

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-01 16:10

Euh,vraagje...hoe opslaan Verward

Spirit

Berichten: 27344
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Renmark, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 16:49

Bij Bart zie ik er ook nog wit achter staan
Nu ineens niet meer Scheve mond\
_________________
<font color="white" size=2 face="tahoma"><b>Ik geef een wortel aan de schimmel
Want een wortel is gezond!
Geen suikergoed of marsepijn
Want anders heeft 'ie binnenkort geen tand meer in zijn mond! <font color="hotpink">

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Spirit op 2001-10-15 17:50 ]</font>

Marsje
Berichten: 8089
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 17:17

Bart heeft gelijk. Bij het uploaden naar bokt verdwijnt de transparantie. In Paint Shop Pro is het wel gelukt. Thanx, Bart

Geen onderschrift.

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-01 19:08

o,wat raar.Dan upload ik hem wel ergens anders Haha!

Spirit

Berichten: 27344
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Renmark, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 19:26

Nou bij Bart zie ik wel een transparante achtergrond hoor Scheve mond\ En het plaatje is upgeload naar Bokt
En je moet niet vergeten ook tussen bijvoorbeeld de arm en het lichaam (whatever) in het wit weg te halen, is Bart vergeten Tong uitsteken
_________________
<font color="white" size=2 face="tahoma"><b>Ik geef een wortel aan de schimmel
Want een wortel is gezond!
Geen suikergoed of marsepijn
Want anders heeft 'ie binnenkort geen tand meer in zijn mond! <font color="hotpink">

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Spirit op 2001-10-15 20:26 ]</font>

Marsje
Berichten: 8089
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 19:30

Ik probeer mijn Tweety transparant te krijgen. In Paint Shop Pro wordt alles wel transparant, maar als ik hem dan open dan krijg ik weer een witte achtergrond. Wat doe ik nu weer fout?

Geen onderschrift.

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-01 15:44

ja,mij lukt het ook niet op Bart's manier hoor Frusty

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36259
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-01 15:55

Je moet um dus PERSE als GIF opslaan (ok, PNG kan in principe ook). Verder ook zorgen dat je bij het opslaan aangeeft dat het een plaatje met transparantie is..

BTW plaatje van mij hierboven staat wel op bokt maar is er niet met de upload functie neergezet..

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-01 16:02

Klopt, je moet hem dan altijd opslaan als gif, anders wordt het niet transparant.

Het kan trouwens sneller hoor Bart! Haha!

En jouw methode werkt ook niet als er veel wit in het plaatje zelf zit.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Marsje
Berichten: 8089
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-01 16:04

Hoe sla je in Paint Shop Pro op met transparantie? Als ik "opslaan als" kies, staat het er niet. Ik sla hem wel op als .gif

Geen onderschrift.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-01 16:07

Geen idee, ik gebruik alleen 'echte' programma's Haha!

Photoshop dus... Knipoog

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 18 bezoekers