achtergrond foto wazig

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Menino

Berichten: 10117
Geregistreerd: 07-06-03
Woonplaats: ergens in Nederland

achtergrond foto wazig

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-01-04 19:04

hoe doe je dat de achtergrond wazig is van de foto , ik weet dat het iets met diefragma is Clown maar hoe weet je dan welke diafragma Verward


highwaykind

Berichten: 4152
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-04 19:05

zo laag mogelijk getal ( bijvoorbeeld 1.8)

Menino

Berichten: 10117
Geregistreerd: 07-06-03
Woonplaats: ergens in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-01-04 19:06

owkeej thnx voor het (snelle) antwoord

photodude

Berichten: 173
Geregistreerd: 22-11-03
Woonplaats: Baarn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-04 23:08

Wazige achtergrond kun je met een digitale camera (behalve de digiSLR's) wel vergeten.
De lens heeft vaak zo'n korte brandpuntsafstand dat zelf vol open de scherptediepte heel groot is.
Als je mikt op iets wat op een paar meter afstand staat dan blijft de achtergrond in de verte gewoon ook scherp.

Larish

Berichten: 7417
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 19:56

De meeste, vooral smiley hier op bokt bewerkt dit gewoon met de computer Knipoog

Menino

Berichten: 10117
Geregistreerd: 07-06-03
Woonplaats: ergens in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-04 20:22

jah doe ik nu ook Tong uitsteken

Meisje201
Berichten: 35192
Geregistreerd: 05-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-04 19:44

Als bij mij het gene dat ik fotografeer beweegt, dan word af en toe bij mij de achtergrond wazig.
Maar dat is echt heel soms, vind het zelf ook niet mooi ook.

Tancreda4

Berichten: 17708
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-04 14:59

Hoe doe je dat dan op de computer dat wazig maken op de achtergrond?
Ik heb psp8 en Coral Photo House...

highwaykind

Berichten: 4152
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-04 15:11

IN PSP 8 is het de Softenbrush., onder de colonde brush en dan even op het pijltje drukken en de softenbrush selscteren, tadaaa Knipoog

Tancreda4

Berichten: 17708
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-04 20:44

highwaykind schreef:
IN PSP 8 is het de Softenbrush., onder de colonde brush en dan even op het pijltje drukken en de softenbrush selscteren, tadaaa Knipoog


En heo moet je de instellingen doen? (size, hardness, density, opacity) etc. Op welke waarden hebben jullie die dan staan?

Want bij mij wilt het niet echt lukken Verward

highwaykind

Berichten: 4152
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-04 09:29

Ik heb de size op zo groot mogelijk staan zodat je het rondje in de achtergrond kunt zetten zonder dat je ook wat raakt dat je niet wazig wilt,, hardness 100 ( maar aan het randje met het onderwerp kan dat wat lager, maakt ook niet zo veel uit ), step 25, density 100, thickness 100 en opacity 100.

Tancreda4

Berichten: 17708
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-04 15:02

Thanks

IloveShets

Berichten: 3397
Geregistreerd: 05-09-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-04 20:17

ik heb foto programma Adobe Phote Deluxe maar ik kan niet uit vinden hoe ik het wazig moet doen.. weet iemand het?

Stal Shetbende nu 10 pony's.

Dragoon
Berichten: 132
Geregistreerd: 02-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-04 13:37

photodude schreef:
Wazige achtergrond kun je met een digitale camera (behalve de digiSLR's) wel vergeten.
De lens heeft vaak zo'n korte brandpuntsafstand dat zelf vol open de scherptediepte heel groot is.
Als je mikt op iets wat op een paar meter afstand staat dan blijft de achtergrond in de verte gewoon ook scherp.

Ik kan toch scherpe voorgrond, wazige achtergrond foto's maken met mijn digi.

benneton

Berichten: 1548
Geregistreerd: 18-11-01
Woonplaats: Achtmaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 19:04

even nog maar een vraagje dan Haha! weet iemand hoe je met PSP7 zo'n achtergrond zwart kan maken?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmyII, Animal, Annet_, CarpeDiem_, CoSa, EliseXJoelle, Eowyn3003, estja, Fee_, Goldie, karinsd, Miramax, nardxash, quickie, Roquen, Selina, spruitje12, StonedRomy, Varekaj en 176 bezoekers