Slave flitsers

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pegasus

Berichten: 1066
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Mijdrecht

Slave flitsers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-04 11:30

Zijn er slave flitsers in de handel die met een digitale camera goed werken en heeft iemand daar ervaring mee ?


Nique

Berichten: 601
Geregistreerd: 17-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-04 16:35

Weet in ieder geval dat er van Hama losse slave units te koop zijn!

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-04 21:30

ik heb toevallig een bounceflash gemaakt voor mijn eos300d van karton en alluminiumfolie met goed resultaat Lachen

Amor Vincit Omnia

Don_Marcello

Berichten: 1226
Geregistreerd: 16-07-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-04 23:25

Er zijn veel flitsers in de handel die je (ook) als slave kunt gebruiken. Zelf heb ik een canon 550EX icm EOS 10d, en volgens spec kan die nog 3 groepen slave flitsers aansturen elke van die groepen zijn dan apart in te stellen, binnen de goep flitsen ze hetzelfde.
Andere flitsers kan je ook als slave gebruiken, maar die geven dan altijd de van te voren ingestelde hoeveelheid licht (dus niet geregeld via de camera)

Pegasus

Berichten: 1066
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Mijdrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-01-04 00:04

Marcello, digitale camera's geven vaak een voorflits voor de lichtbalans. Gangbare slaveflitsers werken dan niet. Hangt ook van de camera af natuurlijk.

Don_Marcello

Berichten: 1226
Geregistreerd: 16-07-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 00:17

Scherp opgemerkt. Voor een "domme" slave moet je dat wel uitzetten (dus geen Ettl) en ook geen rode ogen reductie, want dan gaat de slave al af bij de voor-flits!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie