Versleten(wil jullie mening)

Moderators: Neej, Dani, Murthul, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
shadowfaxx

Berichten: 5880
Geregistreerd: 27-12-03
Woonplaats: Turnhout

Versleten(wil jullie mening)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 21:21

Mijn overgrootvader is dement aan het worden?! En mijn overgrootmoeder wil dat dus niet geloven Boos!
2 jaar terug (in de zomer van 2002) begon het allemaal.Ze zijn al tegen een goede leeftijd(tegen de 80 ofzow Scheve mond ) En mijn grootmoeder raadde hun aan om niet meer met de auto naar Italië te rijden(het was een reis van 1600 km met de auto) Zij wouden dat dus niet geloven, ze hielden stug vol dat alles perfect in orde was.Nou ja dan,wij hebben hun dan hun zin gegeven,en toch maar met de auto geweest. Toen wij al ff thuis waren van vakantie,en toen m'n overgrootouders dus pas vertrokken,nou,onderwer waren,kregen mijn grootouders telefoon. mijn overgrootouders hadden een klein ongeluk gehad,en ze konden niet meer met de auto rijden,dus moesten ze via de verzekering met het vliegtuig naar huis komen,en dan werd hun auto wel overgebracht naar België. Gelukkig was niemand gewond,maar het aanraden van mijn grootmoeder was wel juist geweest,en toch hadden ze die niet opgevolgd.


Mijn grootmoeder was ergens wel blij dat de auto niet meer rijbaar was,omdat ze dan in de zomer van 2003 al niet meer met de auto konden gaan.Maar mijn overgrootvader wou toch door drammen; hij vond dat de auto wel gemaakt kon worden en dat ze dan terug met de auto in 2003 naar Italiê konden rijden.toen heeft mijn oom er (deftig) ingedramt dat dat echt krankzinnig zou zijn om dat nog te doen,nu dat ze toch al zo'n leeftijd hadden.


Dus dan hebben ze dat op aanraden van de familie gelukkig toch gelaten en hebben ze nu geen auto meer. Dus gingen ze in de zomer van 2003 per bus naar Italië,allemaal goed en wel.Maar dit jaar(in de zomer van 2004)is de familie bij bijeenkomst geweest en is iedereen toch van mening dat een reis voor mensen van 80 jaar en 1600 km lang in een muffe bus met veel lawaai iets te veel is?! Dat is mijn mening ook,maar probeer het dan maar eens uit te leggen.

M'n grootmoeder heeft het al lang opgegeven om hun dat te proberen wijs te maken,want ze verzetten zich iedere keer. Daarstraks moest ik dus op familiebezoek en iedereen zat in de zetels,en m'n bompa viel pardoes in slaap zomaar aan het wegdutten...ook heeft hij een hoorapparaat maar verstaat nog maar steeds de helft van wat we aan het zeggen zijn. Hij weet zelfs niet goed meer wat alles betekent,dus hij is serieus dement aan het worden,ookal willen aale 2 mijn overgrootouders er niets van weten.Mijn grootouders zijn dus erg ongerust; kunnen ze deze reis nog wel aan Verward ?


Misschien wel een klote verhaal maar ik wil wel eens weten wat jullie in deze rare en moeilijke situatie zouden doen? Is echt poedersuiker hoor

*Oh Adrian, come out and play.


ikkiekikker

Berichten: 896
Geregistreerd: 25-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-04 21:26

Ik zou inderdaad zorgen dat ze of niet gaan, of dichterbij gaan of je grootouders meegaan.
Ik heb het geluk dat mijn 82 jarige opa en oma nog supergezond zijn en alles kunnen doen en laten wat ze willen, elke dag zwemmen, fietsen, wandelen, hardlopen enz. enz.
Maar ik zou er niet aan moeten denken dat hun dement zouden worden.....
Veel succes voor jou en je familie!

shadowfaxx

Berichten: 5880
Geregistreerd: 27-12-03
Woonplaats: Turnhout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 21:30

Nou ja 82 en dan dat kunnen is wel heel cool.ik snap niet waarom ze dan niet gewoon zo'n plezierhuisje aan zee kunnen kopen ik vind dat een heel stuk veiliger >;)

*Oh Adrian, come out and play.

isabelle

Berichten: 3447
Geregistreerd: 28-08-02
Woonplaats: terneuzen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 00:09

he meis lekker geslapen vanacht???? ihiiihhihihii

ik vind dat je overgrootouders dat zelf moeten uitzoeken, kijk je kan niemand tot iets verplichten maar ik zou het aankijekn, het is tenslotte nog geen zomer en misschien tegen die tijd zijn ze alweer van gedachte veranderd, kijk hun zien het misschien zo van, je oet er nog van profiteren zolang je nog leeft, kijk ze zijn in de 80 en ze weten zelf ook wel dat ze geen 50 jaar meer leven dus hun tijd word krapper!!
Kijk dat het voor je opa onverantwoordiger begint te worden ben ik volledig met je eens maar laat hem dat zelf ondervinden, vroeg of laat zien ze zelf wel dat dit eigenlijk niet meer gaat maar hoe meer je erover praat hoe meer hun zich gaan verzetten!

GÜNTHER 01-11-1999
SVEN 24-07-2001
CHEYENNE 06-02-2006
-6kg

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 00:38

Ik vind het hun eigen verantwoordelijkheid. Doe een duidelijke brief met adresgegevens en telefoonnrs waar ze de famillie kunnen bereiken bij hun paspoort ofzo en lekker laten gaan! Ik moet er toch niet aan denken dat iemand anders voor mij gaat beslissen of ik nog op vakantie mag!

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Gast739

Berichten: 3333
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Heppen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 09:40

Mijn grootouders waren in de negentig toen ze nog saampjes met de auto naar hun dochter reden. Heen en weer toch een goede 400 km op één dag.
Toen ze in de tachtig waren gingen ze rustig elk jaar voor een week of twee op vakantie. Denk maar niet dat één van de (klein)kinderen ze dat uit het hoofd kon praten.
Waarom zou je mensen dwingen iets op te geven wat ze graag doen? Zolang ze er nog van genieten en het verantwoord is, zou ik ze lekker laten gaan en anders kan misschien één van de kinderen mee gaan op vakantie.

Spammen mag niet, dus klik niet op deze link om een kersvers forum te bekijken.
http://www.plaingoodhosting.com voor iedereen die hosting zoekt

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 09:50

Nou er zijn hele goede busreizen met bussen met airco etc. Vergeet niet, zulke mensen zijn een gevaar voor zichzelf maar ook voor anderen.

Eeeh, wat is een bompa Verward

'Paint' it 'Black'

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 09:51

Ben trouwens zelf van mening dat na 70 jaar er elk jaar een zeer nauwkeurige keuring gedaan moet worden voo rhet rijbewijs. Inclusief rijtest.

'Paint' it 'Black'

pmarena

Berichten: 34248
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 11:16

Ik vind het een beetje pijnlijk om te lezen eerlijk gezegd :

Die mensen hebben er plezier in en kijken er naar uit , zijn blij dat ze nog lekker zelfstandig kunnen doen wat ze graag doen , en dan zit er zo'n zeurderige familie die er op uit is om hun pleziertjes af te pakken omdat ze willen dat oude mensen de hele dag veilig achter de garaniums zitten , zo klinkt het nu een beetje Scheve mond

Citaat:
Dus dan hebben ze dat op aanraden van de familie gelukkig toch gelaten en hebben ze nu geen auto meer. Dus gingen ze in de zomer van 2003 per bus naar Italië,allemaal goed en wel.Maar dit jaar(in de zomer van 2004)is de familie bij bijeenkomst geweest en is iedereen toch van mening dat een reis voor mensen van 80 jaar en 1600 km lang in een muffe bus met veel lawaai iets te veel is?! Dat is mijn mening ook,maar probeer het dan maar eens uit te leggen.


Die mensen zijn hun auto kwijt en de hele familie is blij : zo , die gaan niet meer weg Extreme duivel

Dan doen ze jullie al een plezier en gaan de keer daarna in een bus , en dan krijg je dat gezeur weer Boos!

Ik weet wel dat ik in de situatie van die mensen , jullie persoonlijk uit huis zou schoppen als er een hele familie-bijeenkomst georganiseerd wordt om eens even voor mij te bepalen wat ik wel en niet mag doen , 't is toch van de gekken Scheve mond

Dat met die auto , okee.

Maar om nu te gaan zeuren over een busreis...

Ik neem aan dat die mensen zelf wel kunnen bepalen of ze het te druk / warm / whatever vinden.

Net wat Manon 2 zegt : laat die mensen lekker schuiven , ga niet hun leven voor hun lopen regelen en betuttelen maar neem andere maatregelen. Idd. zorgen dat ze al jullie gegevens bij zich hebben voor als er wat gebeurd , geef ze een GSM , zorg dat ze daar goed voorbereid heengaan voor het geval dat Lachen

Maar voor de rest : niet zeuren.

Jullie zouden het zelf toch ook niet fijn vinden....

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

Nimue
Berichten: 3309
Geregistreerd: 21-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 11:40

Ik ben het wel eens met Pmarena, hoor.

Ik snap wel dat jullie ze graag willen beschermen, omdat jullie om ze geven enzo, maar als ze zélf beslissen dat ze dat kunnen, dan moet je ze lekker laten gaan. Je kunt het ze wel afraden, maar je kunt ze moeilijk aan hun stoel vastbinden, toch?
En beter een busreis dan weg met het vliegtuig ofzo. Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik ook niet dat jouw opa echt klinkt alsof hij dementerend is. Misschien vergeet-achtig en een beetje oud, maar nog niet dat hij echt heel de wereld om zich heen niet meer kent. En als dat wel aan de gang is, láát ze dan lekker gaan! Het misschien de laatste keer dat ze zoiets kunnen doen, laat ze ervan genieten! Met zo'n busreis kan er echt niet zoveel mis gaan, hoor, als ze met een goede organisatie mee gaan.

Gracy

Berichten: 1939
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Buitenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 11:42

Marreke schreef:
Mijn grootouders waren in de negentig toen ze nog saampjes met de auto naar hun dochter reden. Heen en weer toch een goede 400 km op één dag.
Toen ze in de tachtig waren gingen ze rustig elk jaar voor een week of twee op vakantie. Denk maar niet dat één van de (klein)kinderen ze dat uit het hoofd kon praten.
Waarom zou je mensen dwingen iets op te geven wat ze graag doen? Zolang ze er nog van genieten en het verantwoord is, zou ik ze lekker laten gaan en anders kan misschien één van de kinderen mee gaan op vakantie.


Hier ben ik met Marreke meeeens

Mijn schoonmoeder is 82 en gaat elke jaar voor een vliegreis naar Amerika in d'r eentje (haar zoon woont in Washington Knipoog ) Tussendoor gaat ze vaak met een busreis ergens naartoe en heeft het enorm naar d'r zin tijdens deze uitjes.

Sja.. mijn schoonmoeder wordt ook een dagje ouder, maar ze is zelf ook van bewust dat het op elke moment kan veranderen. Dus zo lang as het maar kan... wil ze zoveel mogelijk genieten van haar leven. OK dan!

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

shadowfaxx

Berichten: 5880
Geregistreerd: 27-12-03
Woonplaats: Turnhout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-04 12:39

Ja maar we bedoelen het echt niet zo hoor

Ze zijn alle2 dement aan het worden,ze kunnen zelfs hun voortent van de caravan niet meer opstellen Verward en er is dan niemand om te helpen want ze gaan heel vroeg naar die camping
Ik vind het erg maar jullie hebben misschien nog heel fitte overgrootouders maar als jullie hen zelfs nog maar zouden zien zouden jullie ook denken dat ze dat niet meer aan zouden kunnen

*Oh Adrian, come out and play.

shadowfaxx

Berichten: 5880
Geregistreerd: 27-12-03
Woonplaats: Turnhout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-04 12:41

Mijn overgrootvader heeft geen idee mer hoe een gsm werkt Verward heeft geen idee meer hoe hij naar italië rijden moet Verward terwijl ze dat 25 jaar lang hebben gedaan..Je kanz e ook op het vliegtuig zetten maar dat willen ze dan weer niet >;)

*Oh Adrian, come out and play.

shadowfaxx

Berichten: 5880
Geregistreerd: 27-12-03
Woonplaats: Turnhout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-04 12:42

Fasel schreef:
Nou er zijn hele goede busreizen met bussen met airco etc. Vergeet niet, zulke mensen zijn een gevaar voor zichzelf maar ook voor anderen.

Eeeh, wat is een bompa Verward

Een Bompa is dus een overgrootvader Knipoog

Bij ons word dat bomma en bompa genoemd Lachen

*Oh Adrian, come out and play.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100341
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 16:06

Ik snap best dat jullie je zorgen maken als je grootouders op deze leeftijd nog zo ver met de auto op stap gaan.
Maar wat ik totaal niet begrijp: wat is er in hemelsnaam mis met de bus ?
Ze hoeven niet zelf te rijden, bussen zijn tegenwoordig best comfortabel en er zijn altijd wel mensen die naar dezelfde bestemming gaan.
Lijkt me een perfect alternatief voor de auto
Verder zou ik de beslissing zeker aan je grootouders zelf overlaten.
Ik denk dat als ik zo oud mag worden, dat ik dan ook niet zit te wachten op de goedbedoelde adviezen van een veertienjarige Knipoog

DubbelDun

Berichten: 68131
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 16:47

Van VvdD naar AM.

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 16:50

Tja.... Wat moet je er nou van zeggen?
Mijn oma is 80, en rijdt overal nog naar toe met de auto. Vorig jaar is ze zelfs vanuit meppel naar Gent gereden, waar ik toen studeerde, en weer terug, op 1 dag (650 km op een dag dus). Ze gaat 4 / 5 keer per jaar op vakantie, met de boot, de bus, de auto of het vliegtuig.

En wie zouden wij zijn om dat te verbieden aan haar? Wie ben ik om te beoordelen dat de bus 'te druk' zal zijn? Als ze dat zelf wilt, nou, prima!
Met de auto naar Italie of Spanje is misschien wat te veel, en dat kun je ook wel 'verbieden'.
Maar om nou te zeggen dat ze maar thuis moet blijven en ook niet meer met die drukke bus mag??? Nee hoor, laat die oude mensjes lekker genieten en lekker reizen op hun oude dag. In de bus brengen ze toch niemand in gevaar???

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Fitzroy
Berichten: 17244
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 16:56

Bij moet van het hart dat ik de titel de lading niet vind dekken en nogal denigrerend over vind komen.
Jouw overgrootouders zijn nog helemaal niet 'versleten' als ze zulke plannen hebben. Die zijn nog goed van geest.
Wees blij dat ze nog plannen hebben, er zijn genoeg oude mensen die op die leeftijd het leven niet meer zien zitten.
Ik ga dus met Manon2 mee, mogen ze ajb zelf beslissen wat ze doen zolang ze niemand met hun gedrag in gevaar brengen?

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69504
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 21:00

Ik sluit me aan bij Fitz en Manon2. Wees blij dat ze nog zo vitaal zijn.

Wel is misschien een vliegreis met een appartement of hotel een beter alternatief dan een busreis en een camping. Wellicht met de hele familie kado doen bij de eerstvolgende verjaardag van 1 van beide?

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

capopjekop

Berichten: 24193
Geregistreerd: 30-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-04 21:34

ik denk dat je ze dat zelf moet laten bepalen. je weet niet hoe lang je ze nog bij je hebt dus laat die mensen genieten. maar idd in de buurt zijn ook genoeg mooie plekjes die ze kunnen bezoeken. maarre ik denk toch wel dat ze nog redelijk bij de tijd zijn. als ik zag hoe veel 80 jarige bij mijn moeders werk eraan toe waren. word je echt niet blij van Huilen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Bralindy, Marlis en 32 bezoekers