Nieuwe pc, nu het netwerkje nog aansluiten

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

 
 
organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Nieuwe pc, nu het netwerkje nog aansluiten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-03 19:55

Pfff, geheel tegen de bedoeling vandaag een nieuwe pc gekocht (belasting technisch wel slim Haha! )

Dus een nieuwe pc met een LCD scherm kan mijn geluk niet op.

Zelf de koppeling (switch heet volgens mij zo'n ding) tussen de oude en nieuwe pc naar één scherm gemaakt. Tadaa zo blond ben ik dus nog niet.

En nu nog mijn twee pc's en die van mijn zoon als netwerkje op elkaar aansluiten. Dat is alweer een ander verhaal. Maar goed dat zal ook wel lukken denk ik. (ahum hoop ik)

En ik moet zeggen ziet er wel gaaf uit zo, en door het nieuwe scherm veel ruimte gekregen op het bureau. (had een 19 inch scherm, dus een bakbeest van hier naar gunter)

Ruimt lekker op zo, en werkt al heel plezierig. Haha!


Nique

Berichten: 601
Geregistreerd: 17-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 23:25

Gaaf he? Wat een mooi bezit zo'n nieuwe PC. Wij hebben deze pc in juni gekocht en omdat hij zo nieuw was "vergat" ik alle belangrijke informatie op een CD rom op te slaan. In november crashte de harde schijf...weg 500 foto's!!! Wijze raad; altijd reserve bestanden blijven maken! Maar als ik jouw stukje zo lees organisator.. heb je genoeg verstand van IT! Veel plezier met je nieuwe aanwinst!!!

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-03 23:32

Ja ken onder tussen al heel wat probleempjes oplossen.

Maar deze meid heeft de "oude" pc er nog naast staan met de orginele instellingen.
En net dus de backup laten draaien voordat ik morgen verder rommel

Maar net even een super DVD zitten kijken via de andere, klik even naar het andere pc'tje voor internet etc etc., super werkt het.

Misschien laat ik die andere wel staan kan handig zijn.
weet nog niet precies. Moet morgen eerst even (nou ja even) de netwerkkaart in de "oude"pc zetten. En dan kanhet feest beginnen.

En kind kan de was doen volgens de winkelbediende Verward Ik denk dat als er rook uit de pc's komt dat ik iets niet goed heb gedaan Ziek

en dan moet ik even terug naar die "computerspecialist"

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 00:03

*krijgt visioenen van onze netwerkaansluiting*
Mijn vader dacht het "ff" te maken.
We hebben een week zonder internet gezeten Slapen

Die LCD schermen zijn wel fijn, ik heb er ook een op m'n kamer (jaja, luxe Haha!) en in de huiskamer staat er ook een.
Veel plaatsbesparender en mooier beeld! OK dan!

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-03 00:15

Cool ziet er inderdaad beter uit

En oei, oei, oei volgens mij moet ik nu even alvast afscheid van iedereen gaan nemen. Verward

Maar als het niet lukt heb ik hier zo de programmeur staan hoor Schijnheilig
ook op deze dagen nog wel. Special service Pling

dus ga morgen een poging wagen denk ik.

zien jullie me morgen niet, dan weten jullie wat er aan de hand is Tong uitsteken

Enne mocht dit langer duren EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

En om de moed erin te houden, alvast een prettige Pasen en zomervakantie toegewenst, Huilen
hopelijk zie ik jullie binnenkort weer Doei, doei

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 11:34

Waarom een switch tussen 2 computers? Een cros kabel doet hetzelfde en dan ben je voor een paar euro klaar... Dat is de beste oplossing voor een "netwerkje" tussen 2 pc's.

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-03 13:54

Geen idee! Ben een volkomen nurt op zo'n ding

heb gevraagt om te kunnen werken met 2 pc's op één scherm, en toen kreeg ik die switch.

en die twee pc's gaan met de andere pc's een netwerk vormen.
dat is de bedoeling.
Dus ik weet niet beter

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 14:20

organisator schreef:
Geen idee! Ben een volkomen nurt op zo'n ding

heb gevraagt om te kunnen werken met 2 pc's op één scherm, en toen kreeg ik die switch.

en die twee pc's gaan met de andere pc's een netwerk vormen.
dat is de bedoeling.
Dus ik weet niet beter


Hoeveel pc's wil je intotaal in het netwerk hebben? Hoeveel poorten heeft dat switchje? Een switch is trouwen flink wat duurder dan een simpel hubje. Aan een hub had je meer dan genoeg gehad. Zo te horen heeft de verkoper flink misbruik gemaakt van jou gebrek aan kennis... Boos!

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-03 14:35

De switch heb ik gratis gekregen bij de nieuwe pc (uiteindelijk als je hem toch wel betalen) met de kabeltjes erbij.

Het zijn in totaal 4 pc's
waarvan er dus 2 op 1 schermen moeten draaien

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 14:57

Hulp is onderweg.
Mocht het niet lukken, bel even dan! (of msn)
Hier aan deze kant zit ook zo'n computer knutselaar.

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-03 15:02

haha
kijk eens aan

nou de switch zit er al tussen en werkt perfect

Het netwerk is een ander verhaal
denk dat ik maar morgen geheel op mijn gemak voor gaat zitten

Nu even moed verzamelen
zit nu de nieuwe pc te herindelen zoals ik hem graag wil hebben

dus arbeid zat
ps Holly zal je zodra ik klaar ben even een nieuwe link sturen van nog een forum van mij met. Een ruilforum

Wordt erg leuk, en dan kan je hem even controleren.

ik denk dat ik maar eens over een eigen server ondrtussen moet gaan nadenken. Maar ja dat vergt ook weer wat kennis

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 00:42

zo jongens ben er dus nog steeds

alles loopt goed tot nu toe
het werkt en ik ben er nog
OK dan!

voel me eigen een beetje brunette Haha!

heb nu 3 pc's aangesloten en morgen doe ik de laatste
van de verenigng
was niet de bedoeling maar ben nu toch bezig
dus we gaan maar gewoon door toch?


Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 00:46

LCD? Heb toch liever zo'n grote bakbeest! Dat zijn nog eens "ware" kleuren en het beeld blijft bij Games ook niet hangen! Haha!

Maar je hebt zeker zo'n KVM switch ertussen? zodat je met 1 toetsenbord/muis/monitor alle pc's kan besturen? Haha!

Ach eigen server is zo gepiept Haha! Hier staan 2 servers te draaien, backup/fileserver en een gameserver

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 00:52

ja heb er een switch tussen werkt perfect

en lcd vindt ik toch wel prettig hoor

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 01:17

server is niet zo moeilijk hoor! Gewoon 2000 advanced server of .net erop en klaar is kees.... Ik zal eens kijken of ik een plaatje van mijn bakbeestjes neer kan zetten... Haha!

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 01:19

Tja en wat is de kostprijs van zoiets?

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 01:21

organisator schreef:
Tja en wat is de kostprijs van zoiets?


Tja dat ligt een beetje aan wat je met die server wilt... hoeveel geheugen, wat voor processor enz enz...
Ik heb er een staan met bijna 2 gb aan geheugen en 9x 20g HD Xeon + enz enz...
Wat dat ding toen gekost heeft weet ik niet exact Schijnheilig
Maar nieuw moet je rekenen rond de 9000 euro

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-03 01:34

beetje duur dus

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 10:52

Euhm 9000 Euro...vind ik toch wel een beetje veel Knipoog

Als je zelf zoeits inelkaar gaat zetten heb je aan een Celeron zat genoeg Haha!

Zelf heb ik 2000 mhz Pentium 4 Tyga 100 moederboardje Haha! Geld, geld!

Reken maar dat je aan een oude Pentium 3 733 meer als zat hebt en die kosten niet zoveel meer Haha!

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 11:01

Sundancer schreef:
Euhm 9000 Euro...vind ik toch wel een beetje veel Knipoog

Als je zelf zoeits inelkaar gaat zetten heb je aan een Celeron zat genoeg Haha!

Zelf heb ik 2000 mhz Pentium 4 Tyga 100 moederboardje Haha! Geld, geld!

Reken maar dat je aan een oude Pentium 3 733 meer als zat hebt en die kosten niet zoveel meer Haha!


Ja maar jouw eisen liggen waarschijnlijk ook wat lagen dan die van mij. Ik gebruik mijn server voor profesionele doeleinden, en dan heb ik aan een P3 of Cellie niet genoeg.

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 11:06

Hehe op mijn stage plek hebben ze een Celeron 2200 en daar hebben ze de website opdraaien, samen met Terminal Server en als Fileserver voor 200 leerlingen, en het draait super...alleen met wel 1 gb geheugen Haha!

Sorane
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 11:36

Sundancer schreef:
Hehe op mijn stage plek hebben ze een Celeron 2200 en daar hebben ze de website opdraaien, samen met Terminal Server en als Fileserver voor 200 leerlingen, en het draait super...alleen met wel 1 gb geheugen Haha!


Op mijn oude werk hadden we een netwerk voor 10.000 gebruikers. Als je ziet wat we daar voor spul hadden Vingers aflikken

Ik gebruik mijn server niet voor een website maar voornamelijk voor berekeningen... Ik heb die 2gyg geheugen echt nodig.
Als je die server alleen wilt gebruiken voor een website en wat filebeheer dan heb je aan een simpel pctje voldoende.
Je moet wel goed inschatten wat je nodig denkt te hebben...

Gast739

Berichten: 3333
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Heppen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 15:26

Ehm, onze server draait perfect op een Duron 1300 met 256MB SDRAM PC133. Hij wordt gebruikt als:
*fileserver
*printserver
*proxyserver
*webserver
*FTPserver
*internet gateway
PlingHCPserver
*mailserver inclusief spam en viruscheck

Nog steeds RAM beschikbaar... Voldoende voor ongeveer 1000 gebruikers op het LAN.
Het ding draait dan ook niet onder Windows of Linux, maar onder OS/2 Warp Server for eBussines.
Totale kostprijs inclusief software nog geen 2000€

Spammen mag niet, dus klik niet op deze link om een kersvers forum te bekijken.
http://www.plaingoodhosting.com voor iedereen die hosting zoekt

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-04 12:48

Kijk ook interessant dus

Overigens een gezond en gelukkig nieuwjaar iedereen.

maar goed alles loopt hier dus
alleen één probleem

De hoofdcomp wil steeds inbellen naar internet.
Ik zal wel wat ingesteld hebben staan, maar kan het absoluut niet vinden.
Beetje oliebol

(het werkt dus eigenlijk te goed Schijnheilig )
Het kon ook niet helemaal vlekkeloos verlopen, het zou te mooi zijn geweest. Tong uitsteken

Sundancer

Berichten: 9703
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Emmen,Drenthe,Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-04 13:34

Moet je even bij verbindingen kijken op je hoofdcomputer organisator Haha!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu, ellen05 en 44 bezoekers