vraagje over photo shop

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
marfiek

Berichten: 6555
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: 's-Gravenzande

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-01 14:58

hallo....allemaal ik heb ef een vraagje

ik werk al een tijdje met het programma photo shop maar nu heb ik een vraag
je hebt weleens van die hele kleine achtergrondjes of juist grotere en dan heb je een foto van je paard en die is dan net te klein of te groot die maat kun je veranderen week iemand hoe dat moet verder snap ik alles wel van dat programma

Valentina 26 jarige welsh k (valk) merrie gestopt in de sport (M dressuur tussen de paarden) nu lekker veel op de wei met vriendjes, nog lekker in beweging met rijden en longe en heerlijk naar het strand, top!


orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 15:05

Dat kun je doen in een ander venster, dus voor het paard gebruik je een andere file, die kun je dan groter of kleiner maken en op andere wijze vrij bewerken en dan kopieeren en plakken in de andere.

Dat is wat ik meestal doe...bv

Afbeelding

ik heb voor het paard en de schaduw een apart venster gebruikt, de schaduw was een exacte kopie van het paard heb ik omgedraait gespiegeld en met waterverf hihihi wat verandert...

Verder doe je de grootte veranderen onder Image en dan Image size...


_________________
<FONT COLOR="white">*Experience: something you don't get....until after you need it.*</FONT>
<FONT COLOR="purple">[img]../upload/19/925.gif[/img]*Moderator Verslag van de Dag*</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-09-02 16:06 ]</font>

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 15:20

Je kan ook gewoon een plaatje dat al in een ander plaatje zit, groter of kleiner maken met 'scale'. Dan hoef je niet van te voren te bedenken hoe groot ie moet worden. Je moet gewoon in lagen werken zodat je elke laag kan bewerken.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 15:29

Ik ben vaak net ff te lui om lagen aan te maken *LOL*

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 15:30

Echt waar??? Ik werk alleen maar met lagen, vooral als je heeeel veel 'elementen' in 1 documentje hebt. Kan je alles nog achteraf bewerken enzo.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Kitty

Berichten: 7531
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 17:59

Ik werk in Photoshop ook met allemaal layers en vind het ook erg irritant dat dat in Illustrator niet kan...

Je kunt om een plaatje te vergroten/verkleinen ook de selecteren-knop aanklikken. Dan klik je met je rechtermuisknop op het plaatje en kiest: numeric transform- hier kun je het percentage dat je plaatje moet verkleinen aangeven. Ook kun je kiezen voor free transform en het plaatje met de hand verkleinen.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 22:09

Ja Jura als ik 'ingewikkeld bezig' (meer dan een foto uitsnijden en plakken) wil met veel onderdelen wel (wat ik haast niet meer doe)...maar dit gaat om 2 dingetjes, paardje uitknippen en plakken... Lachen Als ik begin in een nieuwe file doe ik het overigens vaak wel hoor, maar gewoon deze kleinigheidjes niet....

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-01 23:19

Whheehehehe! Ik ben echt een photoshop knurft. Ik heb er nog nooit mee gewerkt, raar eigenlijk. Ga toch maar eens paps lief aankijken of hij het wil installeren.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avelienvd, Avis, Biir, Bonjoy, bowena_84, chocky84, Croo, desi92, Diablo, Eilish, Emmaa_, Fee_, GoogleAdsense, Guusje1, jessdaniels, Jessol, lieke2, lieveli, linoleum, love_mandy, mirriejj, Rebecca, RianneH, rink, RobinSputnik, Sanne_zepp, Steefz, xLisaSpelt en 178 bezoekers