Mensen met verstand van TI-83+?

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

 
 
Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Mensen met verstand van TI-83+?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-03 13:25

Ja, de grafische rekenmachine Tong uitsteken. Ik wil er graag spelletjes op zetten, lukt ook wel, heb het kabeltje. Maar, als ik nu een spelletje wil spelen, dan krijg ik:

TI-83+ schreef:
ERR:ARCHIVED
1:Quit


Wat is daar aan te doen?

Ohja, ik wist trouwens niet of dit op AM of FZ moet. Ik gokte op AM, aangezien het niets met het forum te maken heeft, maar als het fout is, kun je het natuurlijk verplaatsen!

... And we like all the fluffy animals.



Liza_vL

Berichten: 17547
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: Zeewolde / Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 13:49

ik dacht ook AM. Maar ik kan je niet helpen, iemand anders had ze er voor mij op gezet (ook een idee Haha! )

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:14

Als je een spelletje wil spelen, welke knoppen druk je dan in om dat spelletje te spelen??

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Marc2
Berichten: 1163
Geregistreerd: 11-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:17

Rekenmachine? Spelletjes??? Verward

Vroeger konden we alleen bepaalde woorden als OLIEBOL e.d. maken met de cijfers van onze rekenmachines... Lachen

SharirBobby

Berichten: 2409
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:19

neem jij het spelletje over van iemand anders rekenmachine of van de computer.
in het laatste geval kan ik je zowiezo niet helpen
in het eerste geval, dus van rekenmachine naar rekenmachine, zorg dan dat je ALLE bestandjes van de spelletje overzet. meestal heeft zo'n spelletje namelijk meerdere bestandjes bij PROGRAM staan. en als je ze dan niet allemaal overzet, krijg je een error. of dat die error is, weet ik even niet, want ik heb er al jaren geen spelletjes meer op, omdat je rekenmachine daar af en toe van in de war raakt en hij dan gek gaat doen (ja serieus, dan doet ie weer normaal als je alle spelletjes en zelfgemaakte programma's eraf hebt gegooit).

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:21

Ja ja, dat zijn de grafische rekenmachines van tegenwoordig, Menno. Daar kun je tegenwoordig bijna alles mee doen.

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-03 14:21

Menno"]
Rekenmachine? Spelletjes??? Verward

Vroeger konden we alleen bepaalde woorden als OLIEBOL e.d. maken met de cijfers van onze rekenmachines... Lachen
[/quote]

Je vergeet 707+707=1414 (lol+lol=hihi) Tong uitsteken

[quote="Kusia"]
Als je een spelletje wil spelen, welke knoppen druk je dan in om dat spelletje te spelen??
[/quote]

PRGM -> BLACKJ83

(blackjack dus Tong uitsteken)

Maar ik ben nu zo ver dat ik weet dat ik het programma moet "uitpakken"


[quote="BJ Setup schreef:
Setup:

1: Copy the BLACKJ83.8xg file to calc using the link
and a link program.
2: On the calc, press 2nd +(Mem).
3: Press 8 and arrow over to ungroup.
4: Arrow down until you find BLACKJ83 and press enter.
5: When done, press 2nd Mode(Quit).
6: Press PRGM and arrow down to BJSETUP
7: Press enter. (BJSETUP MUST be ran before playing
the first time).
8: Have fun playing!!!


Het grappige is, hij staat niet in het lijstje "ungroup" Boos!

Sharir, het is via de computer

... And we like all the fluffy animals.


Kwanyin

Berichten: 18176
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:25

Menno schreef:
Rekenmachine? Spelletjes??? Verward

Vroeger konden we alleen bepaalde woorden als OLIEBOL e.d. maken met de cijfers van onze rekenmachines... Lachen


ja, is geweldig Haha! Ik heb dat toestel ook, en je kan er o.a. Tetris, snake, Mario land.... op zetten OK dan!
Dan denkt de leerkracht dat je heel geconcetreerd een oefening aan het uittellen bent maar in feite ben je je buurjongen aan het kloppen met tetris Haha!

Hoe je moet afhalen met de computer weet ik niet(ik haal het van een ander rekenmachien af), maar ik dacht dat je op www.scholieren.com spelletjes kon afhalen...

I used to walk in a room full of people and wonder if they liked me.
Now I look around and wonder if I like them.

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-03 14:26

xKatleentjex schreef:
ja, is geweldig Haha! Ik heb dat toestel ook, en je kan er o.a. Tetris, snake, Mario land.... op zetten OK dan!
Dan denkt de leerkracht dat je heel geconcetreerd een oefening aan het uittellen bent maar in feite ben je je buurjongen aan het kloppen met tetris Haha!


Maak me nou niet jaloers Verdrietig
Het wil niet werken Huilen


Ik heb vandaag al 8 "ik wil die rekenmachine kapot smijten tegen de muur" drangen moeten weerstaan... Scheve mond

... And we like all the fluffy animals.


Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:28

Dus je hebt het spelletje via internet. Via welke site is dat?
Ik heb namelijk ook spelletjes via het internet verkregen. De spelletjes van de TI site deden het wel, en van andere sites deden het niet.
Maar als je hem gedownload heb moet hij in APPS terechtkomen

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:29

Als je het vanaf een andere rekenmachine afhaalt, kan ik je wel helpen. Degene die het stuurt moet naar Send. E nals ontvanger meot je natuurlijk recieven. haha. Uit m'n hoofd weet ik het niet, maar mocht je het via een rekenmachine over willen zetten dan wil ik het wel voor je opzoeken.
Overigs staat er in dat dikke manual ook genoeg onfo over dit..

- Offline -

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-03 14:30

Kusia schreef:
Dus je hebt het spelletje via internet. Via welke site is dat?
Ik heb namelijk ook spelletjes via het internet verkregen. De spelletjes van de TI site deden het wel, en van andere sites deden het niet.
Maar als je hem gedownload heb moet hij in APPS terechtkomen


Wat is de site van TI dan? (moet hebben Kwijl)

... And we like all the fluffy animals.


Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:39


Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 14:48

Ja, erg verslavend. Maareh TEVEEL spelletjes kosten TEVEEL geheugen waardoor je ti 83 niet meer goed kan werken. Tijdens een proefwerk of examen kan dat zeer vervelend zijn. Bovendien vreten die spelletjes je batterijen op.
(whaha, ziet nu een visioen van de rekenmachine die batterijen naar binnen douwt)

- Offline -

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-03 14:50

Maar alsnog, het werkt niet
Ik word er gewoon gek van. Heb zojuist weer de verleiding moeten weerstaan om de rekenmachine het raam uit te knikkeren... Ik word er gek van!
It's eating me alive Verdrietig

Maar even serieus, niemand een oplossing?

*ik*erger*me*dood*aan*dat*---hier zou ik een heel grof scheldwoord willen plaatsen maar ik vrees dat ik dan een ban zal krijgen---*ding*

... And we like all the fluffy animals.


Spirit

Berichten: 27344
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Renmark, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:00

Die GR heb ik geloof ik ook.
Ik heb er geen spelletjes op, maar wel een paar programmatjes (die ik er niet zelf op heb gezet (want dat kan ik niet), maar een jongen uit mijn klas), ook natuurkundeformules enzo Bloos
Ook onzinnige dingen, er staat 1 programmatje op, dat heet kaas en als je die dan opent staat er: Lekker stukje kaas!

Edit: Hoe kan je programmatjes verwijderen? Niet zodat ze gelijk allemaal eruit gaan (want dat weet ik wel hoe dat moet), maar gewoon 1 programmatje?
Laatst bijgewerkt door Spirit op 27-09-03 15:03, in het totaal 1 keer bewerkt

Yeah, that's the spirit.

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:01

Weet niemand het bij jou uit de klas dan? Via de computer downloaden weet ik niet. Daar heb ik geen verstand van.

- Offline -

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:11

Spirit schreef:
Edit: Hoe kan je programmatjes verwijderen? Niet zodat ze gelijk allemaal eruit gaan (want dat weet ik wel hoe dat moet), maar gewoon 1 programmatje?

2nd, +, 2, 7, en dan het desbetreffende programma, del, 2

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:13

Rainie, ga eens ipv exec naar edit, kies het spelletje en kijk even wat daar staat

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-03 15:14

Er staat niets, ik kan niets editten...
Hoe moet dat ding terug naar fabrieksinstellingen?? Verdrietig

... And we like all the fluffy animals.


Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:17

Staat er toevallig een sterretje voor de naam van het spelletje???
Er hoeft helemaal niks naar de fabrieksinstelligen, hooguit kan je het spelletje deleten, omdat het toch maar ruimte in beslag neemt.

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-03 15:22

Nee, geen sterretjes.. Ik heb daarnet blackjack er weer geprobeerd op te zetten, en er staat nu dus

Code
1:*A
2:BJCARDS
3:BJCARDS2
4:BJFACE
5:BJSETUP
6:BLACKJ83
7:*ION
8:*IONZ
9:*ZMINFO
0:*0ION


die zonder sterretjes staan nu ook bij Edit..

... And we like all the fluffy animals.


Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:26

Ik neem aan dat al die andere programma's er niks mee te maken hebben?
Je moet dan nog een keer bij edit kijken. Staat er alleen 'program:blackj83' dan heb je niks aan dat 'spelletje', dan staan er namelijk geen commando's om het spel te laten draaien.

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Spirit

Berichten: 27344
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Renmark, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:37

Kusia"]
[quote="Spirit schreef:
Edit: Hoe kan je programmatjes verwijderen? Niet zodat ze gelijk allemaal eruit gaan (want dat weet ik wel hoe dat moet), maar gewoon 1 programmatje?

2nd, +, 2, 7, en dan het desbetreffende programma, del, 2
[/quote]
Thanks!
En een van mijn programmatjes is in vieren verdeeld zeg maar, kan ik daar ook 1 ding van verwijderen?
Want op die manier hierboven kan ik alleen het hele programma verwijderen toch?

Yeah, that's the spirit.

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 15:41

Als bij PRGM alleen 1 programma staat dan kan je dat alleen verwijderen. Wat je ook kan doen is naar edit toegaan (in prgm) en dan de gegevens opschrijven die je nodig hebt, dan het programma verwijderen en dan een nieuw programma'tje schrijven die je nodig hebt.
Maar hoe is je programma in 4 delen verdeeld Verward

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!