knapperige roergebakken groente met stroop en sesamzaad erg smakelijk en maar 93 kcal
Aantal personen 4
keuken -
Techniek N.v.t.
Smaak Anders
Soort gerecht Bijgerecht
Hoofdingredient N.v.t.
In combinatie met N.v.t.
Bereidingstijd 10-20 minuten
Ingredienten 1 bos waspeen*4 bosuitjes*6 groene asperges*2 el zonnebloem olie* 1 teentje knoflook* 1 el appelstroop* zout en peper* 1 el sesamzaad
Hulpmiddelen Maak de waspeen schoon en halveer hem in de lengte* Maak de bosuitjes schoon en snijd e in schuine stukken van 5 cm* Verwijder ca. 2 cm van de onderkant van de asperges, was ze en snij ze in schuine stukken van 5 cm*
Voorbereiding Verhit de olie in een wok en doe er de waspeen en de asperges in als de olie goed heet is, roerbak ongeveer 5 min. Doe er dan de bosui bij pers de knoflook erboven uit en roerbak weer 5 min. Doe er de appelstroop bij en breng op smaak met zout en peper. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan ongeveer 3 min en bestrooi er de groente mee.