Kolonisten van Catan (CD-Rom)

Moderators: Murthul, Muurp, EvelijnS, Berdien

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Kolonisten van Catan (CD-Rom)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-03 16:38

Sinds enige tijd ben ik in het bezit van de CD-Rom van de Kolonisten. Echter ik begrijp er helemaal niks van, ook uit de diverse inet sites word ik niet veel wijzer.
Ik begrijp inmiddels dat ik met de dobbelsteen moet gooien, maar dan slaat mijn compu iedere x uit. Althans, Catan wordt afgesloten.

Iemand ervaring met dit spel die mij wil helpen?

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010


Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-03 17:17

De zus van mijn stiefmoeder heeft dezelfde troubles.
Ik was vanmiddag even lang wat aan haar computer te fixen en toen stelde ze me dezelfde vraag, alleen ik ben niet zo'n spelletjes mens, ik houd het bij een paar spellen die ik echt leuk vind.

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-03 17:30

dan moet je naar de map programmafiles gaan
dan naar catan en dan de picyogram NO VIDEO(sound) aanklikken dan doet hij het wel

heeft nm met je videokaart te maken
deed die bijmij ook
maar als ik op deze manier het spel opstart doet die het wel

gabyfedde

Berichten: 11221
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-03 17:35

Bij mij doet hij het gelukkig wel!
Al moet ik wel zeggen dat ik het bordspel uitdagender en leuker vind (lees = zwaar verslavend!).

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-03 18:13

organisator schreef:
dan moet je naar de map programmafiles gaan
dan naar catan en dan de picyogram NO VIDEO(sound) aanklikken dan doet hij het wel

heeft nm met je videokaart te maken
deed die bijmij ook
maar als ik op deze manier het spel opstart doet die het wel


Zo doet ie het bij mij ook idd (thanx!), maar ik snap nog steeds geen hol van het hele spel? Vlaggetjes verplaatsen? Ruilen? Wat betekent het als je een 6 of 8 of anders gooit?

Ik dus een echte Catan-leek!
Wie weet een site met een goede speluitleg?

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Martenique
Berichten: 1606
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-03 19:39

ik wil het bordspel een keer spelen, de pc game is ook leuk, maar ik wil wat anders...

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 09:55

Buitenzorg"]
[quote="organisator schreef:
Wat betekent het als je een 6 of 8 of anders gooit?

Je hebt dorpjes neergezet die grenzen aan bepaalde cijfers met grondstoffen. Bijv. een dorpje wat grenst aan graan met het cijfer 5, schapen met het cijfer 10 en bos met het cijfer 8.
Als iemand 8 gooit krijg jij dus een bos/hout. En je moet op die manier grondstoffen verzamelen waarvan je straten kan bouwen en dorpen en steden. Het is dus zaak om je dorpjes neer te zetten op een goede plek dus niet bij 12, 3 enz. omdat die gewoon heel weinig gegooid worden en je nooit die grondstoffen kan krijgen.

Gwen

Berichten: 15931
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 12:16

Waarschijnlijk draait jouw computer onder Windows XP en als je op het doosje van het spel kijkt dan zie je dat het spel draait onder alle Windowsversies t/m ME of zoiets, en dus niet onder XP.

Ik heb op mijn goede computer ook XP staan en daar werkt het spel dus niet goed (valt ook uit bij de dobbelstenen, maar ook bij andere handelingen). Op mijn Windows 98 computertje werkt het spel wel, maar daar heb ik weer te weinig geheugen. Tja, oud beestje.

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 12:22

Ik heb ook XP

en als ik dus zoals ik eerder heb beschreven het spel opstart dan doet die het wel

Gwen

Berichten: 15931
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-03 07:46

Bedankt voor de tip! Hij doet het nu inderdaad wel, dus ik lag gisteravond meteen veel te laat in bed... Bloos!

Ik "mis" nu alleen die irritante filmpjes tussendoor als de rover komt, of mis ik nog meer?

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-03 10:15

nee klopt je mist nu alleen de filmpjes

daar loopt die dus vast omdat je videokaart deze niet herkent
maar goed die kon ik dus ook missen als kiespijn

gabyfedde

Berichten: 11221
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 16:34

Sorry dat ik een oud topic open, maar ik heb een probleem!
Ik heb XP en heb Catan geiinstalleerd. Geen problemen voor de rest. Alleen als ik voor de eerste keer met de dobbelsteen wil gooien wordt het hele spel afgesloten! Wat te doen?

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 19:23

Citaat:
dan moet je naar de map programmafiles gaan
dan naar catan en dan de picyogram NO VIDEO(sound) aanklikken dan doet hij het wel

heeft nm met je videokaart te maken
deed die bijmij ook
maar als ik op deze manier het spel opstart doet die het wel


bekent probleem had ik dus ook. Maar op deze manier los je het op en doet die het dus wel

gabyfedde

Berichten: 11221
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 19:26

organisator schreef:
Citaat:
dan moet je naar de map programmafiles gaan
dan naar catan en dan de picyogram NO VIDEO(sound) aanklikken dan doet hij het wel

heeft nm met je videokaart te maken
deed die bijmij ook
maar als ik op deze manier het spel opstart doet die het wel


bekent probleem had ik dus ook. Maar op deze manier los je het op en doet die het dus wel


Je hebt helemaal gelijk!
Dank je!

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 19:34

graag gedaan en veel speelplezier
is een super spel

STEN

Berichten: 779
Geregistreerd: 25-08-01
Woonplaats: The Hague

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 11:54

Kom m net tegen op zoek naar een gaming topic, dus ik weet, oud topic, maar wel de oplossing:

Je kan die video zaken weer aanzetten, enige wat je moet doen is met rechtermuisknop de properties van het kolonisten start programma aanklikken, je kunt dan de compatability naar Win98/ME zetten.

Hierna werken de dobbelstenen en de videos weer like a charm Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie