Eindelijk ADSL!! maar.....

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

 
 
Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Eindelijk ADSL!! maar.....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 09:15

we krijgen maar 1 pc aan de praat.
Beide PC's krijgen namelijk hetzelfde IP-adres uitgedeeld, maar ik weet niet hoe ik dat op kan lossen.

We hebben een
-ZyXEL prestige 650R-31 ADSL modem
-SWEEX lan switch 8 - port
-Demon ADSL 1024 down en 512 up

Beiden PC's draaien op windows 2000

Het modem is in te stellen als router via http://www.zyxel.nl/p650

Ik zit nu op PC2 zodra ik PC1 aanzet krijg ik IP conflicten en knalt bij mij ADSL eruit.

Is er iemand die mij hiermee kan helpen?

ps. ik heb gezocht naar dat topic van Syph over de problemen bij ilona thuis maar dat kon ik raar genoeg niet vinden. Verward

:evaw:


Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 09:39


Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 09:42

die bedoel ik ja. tnx! Daar staat misschien iets in waar ik wat aan heb.
Ik probeer nu het modem als router in te stellen.

:evaw:

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 09:50

Dat moet sowieso Lachen

Check ff of dhcp aanstaat in de router en in biede pc het "automatisch verkrijgen van een ip adres" aanstaat

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

joyce B

Berichten: 14332
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 09:54

Ik snap niet veel van deze vaktaal, maar wij hadden eerst hetzelfde probleem. We heben een netwerk en moesten iets aan de instellingen veranderen zodat de tweede computer rechten had op de internettoegang. Deze gaat nu dus altijd via de eerste computer en moet dus altijd pc 1 aanstaan als ik met pc 2 wil werken...
Het is ons gelukt om via een forum van Zonnet te zoeken op problemen met netwerk of internet geloof ik... www.zonnet.nl
dacht ik... Had geloof ik ook te maken met de firewall die dus de pc2 niet toeliet op pc1...
De rest ben ik helaas vergeten Knipoog Dit forum heeft een heleboel vragen met antwoorden, dus veel meer dan hier op bokt te vinden is. Het is niet van zonnet zelf, dus ook trucje om hun dingen te omzelen zullen er vast wel tussen staan...

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 10:18

Als ik het modem instel als router kom ik niet meer op internet Scheve mond dus de boel maar weer ff teruggezet.
Joyce Het is dus de bedoeling dat we op elke PC,onafhankelijk of een andere PC aanstaat kunnen internetten, en dat zou moeten kunnen.

Ik ga nog ff naar de DCHP kijken, maar dacht dat die in de router aanstaat.

:evaw:

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 10:31

Aannames van mijn kant:
Je modem heeft 1 kleine connector waar je telefoonkabel in moet.
Je modem heeft 1 of meerder grotere connectoren waar je utp kabel (naar je pc) in moet

Stel de router in als router en check op je pc of je bij de lan verbinding "automatisch verkrijgen van ip adres" aan hebt staan.

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 10:41

Je aannames kloppen inderdaad.
De utp kabel gaat dan naar zolder naar de switch ipv naar de PC en van de switch naar de beide PC's.

In de router mode (waar ik nu dus niet in zit, anders kan ik niet online). heb ik idd dchp aanstaan. en dan heb ik beide PC's op 'automatisch verkrijgen van een ip adres' staan...
Ik snap er ook niks meer van.

:evaw:

zalina

Berichten: 205
Geregistreerd: 23-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 10:54

aan mij heb je ook niets, helaas

UrbanL

Berichten: 14474
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 11:27

mhh denk dat die Switch het probleem is.

Waarom heb je de pc's niet gelijk aan de router zitten?

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 11:29

omdat de router 1 utp kabel uitgang heeft.

:evaw:

UrbanL

Berichten: 14474
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 11:31

oww ik dacht dat je een router modem had?

Vergeet niet met installeren van de modem alle virusscanners en internet beveiliging uit te zetten. Anders werkt het ook niet.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 11:47

is al uit.

:evaw:

Spades

Berichten: 504
Geregistreerd: 24-06-01
Woonplaats: ook bij de Berg!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 14:05

Sjimmy,

begrijp ik goed dat je wel met PC1 het internet op kunt als PC2 uitstaat en omgekeerd? Als beide PC's aanstaan in je typt ipconfiig aan de promt hebben ze dan beide een verschillend pIP adres, maar wel in dezelfde range (ook de range waarin de DHCP server zit?) en dezelfde gateway (IP van de router normaal gesproken)?

Je zou misschien de NAT instellingen nog even kunnen checken?

Karma is biding its time

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 14:46

jep. dat begrijp je goed.
als ze beiden aanstaan met het modem op bridge (dus niet op router) dan hebben ze hetzelfde op adres. en de gate way is dan niet het IP van de router.

:evaw:

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 14:50

Sjimmy, als het helemaal niet lukt, moet je maar een gil geven, denk dat Roy het wel kan fixen en die is het weekend hier. Dus als je vanavond thuis bent en anders misschien morgenavond...

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 14:52

met hulp van rk ben ik erachter dat het macadres van de router toegevoegd moet worden aan ons account. Daar staan nu alleen de macadressen van de 2 pc's.
als dat is gedaan (moet door demon gebeuren) kan ik verder zoeken naar de fout.

:evaw:

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 14:53

iloon, vanavond heb ik visite en morgenavond gaan we naar de musical van de drie musketiers. morgen overdag kan evt. wel.

tnx voor je aanbod iig!
ik ben vanavond nog wel eventjes online denk ik.

:evaw:

Spades

Berichten: 504
Geregistreerd: 24-06-01
Woonplaats: ook bij de Berg!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 14:54

Ze moeten in ieder geval alletwee een verschillend adres toegewezen krijgen van de DHCP server anders krijg je inderdaad een IP conflict. En als ze hetzelfde IP adres krijgen dan gaat er nog iets niet goed bij het DHCP proces. Check toch nog eens of de DHCP server goed aan staat en of de interfaces goed geconfigureerd zijn op het 'automatisch verkrijgen' van een IP adres....

De standard gateway is het IP adres waarheen de IP adressen gestuurd worden die je netwerk interface niet binnen het 'zichtbare' netwerk kan vinden. Op het moment dat de router ook daadwerkelijk als router fungeert moet die de gateway zijn aangezien alle adressen die niet binnen het netwerk te vinden zijn dan op het internet gezocht moeten worden, maar volgens mij moet de gateway 'automatisch' opgezet worden wanneer DHCP goed werkt.

Karma is biding its time

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 15:39

Wij zijn morgen overdag aan het Peerdsturen in het Zandgat, weet niet hoe laat we terug zijn, maar ik hou dit topic wel in de gaten, mocht het niet lukken, dan kijken we wel even.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-03 11:58

Whiha!!!!!!!!!! Ik zit nu op internet via de ROUTER! ipv het modem.
I did it!!!
Ik heb het modem gereset en via telnet wat instellingen gewijzigd en hij doet het!
Niet te hard juichen, want nu moet ik de switch er nog weer tussen doen.....
Ik ben heel benieuwd!

Rom! Jij iig heel erg bedankt voor je aanwijzingen gisteren.

:evaw:

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-03 12:09

Yiha!! Ik heb beide pc's nu op internet!!!!!

:evaw:

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-03 13:37

Cool Haha!


Welcome to cyberworld Tong uitsteken

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-03 13:42

ik stond al met 1 been in cyberworld, op de zaak moet ik altijd alles ompatchen omdat degene die het hoort te doen het altijd fout doet. Frusty

Maar idd nu sta ik 'r geloof ik voorzichtig met 2 benen in Knipoog Iig weer een hoop geleerd.

(en het leukste is, Harmen kreeg het niet voor elkaar Tong uitsteken Knipoog)

:evaw:

MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-03 13:52

Kan je mij uitleggen hoe en wat je precies hebt gedaan???
(heb hier ook via demon internet en ook met dat zelfde type modem enz. maar ik doe het wel via een pc die de hele tijd aanstaat en ben ook nog bezig met een linux-bakje klaar te maken dat die dat helemaal gaat doen, maar dan met nog een paar extra dingen erbij Knipoog )
(mag via pb of hier en ook in 'vaktermen' Knipoog )