trojaans paard backdoor

Moderators: EvelijnS, Murthul, Muurp, Berdien

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jurenko

Berichten: 265
Geregistreerd: 29-03-03

trojaans paard backdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-03 22:51

Ik wordt helemaal moe van de trojaans paard backdoor meldingen van Norton.
Elke 10 minuten probeert er weer één in de computer te komen.
Gek wordt ik hiervan. Hebben jullie hier ook zo´n last van?


Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-03 22:56

Kreeg vaker landattacks met McAffee, geen idee wat het was. Heb gewoon de meldingen uitgezet Lachen

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-03 23:03

Same here! Heb ook Norton....

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-03 23:29

Naz schreef:
Same here! Heb ook Norton....


En hier ook Verward

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-03 23:31

Hebben de dames de hardeschijf al goed gescanned met een up to date antivirusscanner? Misschien heeft zich een trojan in de temp internetfiles oid geplant en probeert iemand van buitenaf die file te bereiken... geinstalleerde trojans zoals bijv sub7 kunnen namelijk de 'bediener' via ICQ oid een bericht sturen als een geinfecteerde user online komt....

BartVB
Eigenaar

Berichten: 36252
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 00:24


ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Morrie

Berichten: 17821
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 06:02

die trojan sub7 krijg ik ook wel 100 x per dag, heb ook norton

Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je kont!

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 08:45

Sypheron schreef:
Hebben de dames de hardeschijf al goed gescanned met een up to date antivirusscanner?


Deze 'dame' heeft haar pc prima op orde hoor!
Updates haal ik regelmatig en ik scan ook vaak op virussen.

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 10:26

Weird, aangezien Sub7 etc met clients werken die eerste geinstalleerd horen te worden op de pc. Anders kunnen ze namelijk met sub7 helemaal niet op je computer komen... Laat staan een poging wagen Verward

Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 10:44

Naz"]
[quote="Sypheron schreef:
Hebben de dames de hardeschijf al goed gescanned met een up to date antivirusscanner?


Deze 'dame' heeft haar pc prima op orde hoor!
Updates haal ik regelmatig en ik scan ook vaak op virussen.
[/quote]

Dat dacht ik ook Tong uitsteken Maar ik kreeg kennelijk wel last met msblaster (en mijn up to date virusscanner heeft nix kunnen vinden, maar kreeg wel de verschijnselen?)

Sander
Berichten: 12
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 11:22

Laatst bijgewerkt door Sander op 13-08-03 11:25, in het totaal 1 keer bewerkt

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 11:23


gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 13:04

mss de fire wall beter instellen?

Jurenko

Berichten: 265
Geregistreerd: 29-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-03 13:15

Wij updaten elke dag de Norton en elke dag wordt er een virusscan gedraaid. Zelfs de nieuwe worm is ons bespaard gebleven.Gelukkig.

Als wij al iets oplopen komt dit eigenlijk omdat Norton het nog niet in zijn systeem heeft staan.

Helaas zijn wij dus niet de enige die zo vaak aangevallen worden.

Jurenko

Berichten: 265
Geregistreerd: 29-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-03 19:35

Sypheron schreef:
Weird, aangezien Sub7 etc met clients werken die eerste geinstalleerd horen te worden op de pc. Anders kunnen ze namelijk met sub7 helemaal niet op je computer komen... Laat staan een poging wagen Verward


Ik heb de computer laten zoeken op SubSeven en sub7 maar heeft deze niet gevonden, onder wat voor een naam zou deze ook schuil kunnen gaan?

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 21:31

de client van sub7 kan onder elke willekeurige naam schuilgaan op je pc, net wat de hacker er van heeft gemaakt, maar default is server.exe volgens mij...

Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 22:12

Sypheron schreef:
de client van sub7 kan onder elke willekeurige naam schuilgaan op je pc, net wat de hacker er van heeft gemaakt, maar default is server.exe volgens mij...


Mijn stiefbroertje heeft hem ook al aangeboden als raar.exe en voor me vriend lekkerding.exe Knipoog (Wilde even stoeien met sub7, daar laat ik mij niet zomaar voor gebruiken Knipoog )

Liek_

Berichten: 5252
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 23:20

Hmmz had vandaag 2 virussen te pakken. Krijg ook steeds hele rare inlogschermen met bv verbinding maken met hans.1000web.com Verward

Heb vanmiddag die virussen verwijderd, althans één verwijderd en de andere in quarantaine gezet maar kreeg net weer zo'n inlogscherm.

Heb net wel weer de virusscanner nogmaals ge-update en gedraaid maar die kon niks vinden Verward

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 23:23

Ik heb de nogmaals een update gedraaid en gescanned op virussen, helemaal niks te vinden. Ik snap er echt niks van..

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 23:27

Waar krijg je dat inlogscherm?
Bovendien hoeft dat inlogscherm geen virus te zijn maar kan het ook een add zijn. Even scannen met ad-aware. http://www.lavasoftusa.com/support/download/

Daar even ad-aware 6 standard edition downloaden en je hele pc ermee scannen.

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-03 23:28



Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 32 bezoekers