ADSL: firewall nodig? En welke?

Moderators: Murthul, Muurp, EvelijnS, Berdien

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

ADSL: firewall nodig? En welke?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-03 11:57

We hebben sinds kort ADSL (vanwege Bokt? welnee Gaaaap) en hoewel ik best eea van PC's weet ben ik niet erg thuis in firewalls e.d. Aan te bevelen om die toch te installeren en zo ja welke?

Ehm oh ja, ik werk nog steeds met W98 Bloos


Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (Belgi├ź) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 11:59

Ik zou er niet direct een firewall opzetten...

Ik heb er een tijdje eentje opgehad (weet de naam niet meer), maar vond het zo een gedoe.
Is ook niet echt nodig denk ik, heb nog geen probs gehad met pc (hout vasthouden Haha!) en ben firewall-loos.

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 12:08

Zonealarm van Zonelabs zou wel moeten werken onder W98 volgens mij. Over Zonealarm hoor je weinig klachten, zeker niet van mij Haha!.

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 12:16

Lovely schreef:
Zonealarm van Zonelabs zou wel moeten werken onder W98 volgens mij. Over Zonealarm hoor je weinig klachten, zeker niet van mij Haha!.


ja werkt onder 98
en zonder problemen
en is gratis
zou wel een firewall installeren

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-03 12:17

Klopt! Dat heb ik ook een tijdje gehad op mijn laptop. Gewoon bij de PC boer op de hoek halen?

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 12:17


denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 12:20

Natalie schreef:
Ik zou er niet direct een firewall opzetten...

Ik heb er een tijdje eentje opgehad (weet de naam niet meer), maar vond het zo een gedoe.
Is ook niet echt nodig denk ik, heb nog geen probs gehad met pc (hout vasthouden Haha!) en ben firewall-loos.


Komt nog wel dan Tong uitsteken

Je weet vaak niet eens hoeveel virussen er in je computer zitten, maar je moest eens weten!

Arno24

Berichten: 1516
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Duiven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 12:32

Werken zonder firewall? No way Haha! Installeer er maar 1, je moest een weten hoe snel je W98 PC gekraakt is Haha! Daarbij, zorg er maar voor dat je altijd een virusscanner op die PC hebt staan en dat deze goed uptodate is en blijft. Zonealarm functioneert goed voor het thuisgebruik.

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-03 13:15

virusscanner (NAV) heb ik al wel, en zonealarm is net klaar met downloaden.

Estranged

Berichten: 74
Geregistreerd: 31-07-03
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 13:28

altijd een hardware of software firewall installeren tussen je PC en een vaste verbinding met het Internet.

~ to arouse enmity or indifference in where there had formerly been love, affection, or friendliness.

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 13:33

Ik vind het er van afhangen. Wij hebben een server en 3 pc's eraan hangen. Dan ben je wel blij met een firewall. Mijn beste product blijft Norton Internet Security.

'Paint' it 'Black'

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-03 13:45

ZoneAlarm is al geïnstalleerd, bedankt!

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 15:51

als je een alcatel ethernetmodem hebt kan je deze tweaken naar een router met firewall. heb je dus geen software nodig, alleen eventjes puzzellen.

Amor Vincit Omnia

Marsje
Berichten: 8089
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 15:52

ZoneAlarm werkt goed.
Soms te goed, als je een beetje teveel automatisch zet.
Zorg er wel voor dat je nog bestanden kunt verzenden via MSN.

Geen onderschrift.

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-03 16:56

ik gebruik nooit MSN Bloos

SP, wat is het voordeel daarvan? En daarnaast, hoe zou dat moeten? Ben niet echt PC blond maar ook geen die-hard nerd Knipoog

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 17:04


Amor Vincit Omnia

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-03 17:05

ik ga eens kijken, bedankt!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie