Windows 98 of 98SE voor digicamera

Moderators: Berdien, Dani, Murthul, Muurp, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Windows 98 of 98SE voor digicamera

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-03 16:53

Ik ben er inmiddels achter dat de SE versie de nieuwe 98 versie is. Maar kan ik iets wat op 98SE werkt nu ook op de gewone 98 gebruiken of moet ik dan zo'n peperdure upgrade kopen?
Wil nl ene digi kopen maar er staat bij de besturing 98SE en ik heb gewone 98 op mn PC.
Help me out please!
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3


Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 16:55

Als er 98SE staat dan neem ik aan dat het ding niet werkt met de bugs die in de gewone 98 versie zitten...

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 16:55

ligt eraan USB werkt pas echt lekker met 98SE. kwestie van proberen dus.

Amor Vincit Omnia

Vinessa

Berichten: 495
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Rijnwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 17:04

ik heb een digital camera en ik heb windows 98 en dat werkt prima. Als er staat dat de camera vanaf 98se werkt, dan is gewoon 98 te laag.

Ik zou dan gewoon op zoek gaan naar een andere digi, ergens in de aanbieding ofzo. Combi heeft vaak wel leuke aanbiedingen!

Ook een raspaard schijt als een karhengst ( Heavy Horses)

Profiel update 30-01-2012 :D

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-03 17:38

Ja dat is dus ene probleem, heb er ene van mn vriend gehad voor mn verjaardag maar das niet de goeie, 1 versie luxer moet op 98SE en daar weer een luxwere versie van kan weer gewoon op 98 maar die vindt ik weer te uitgebreid.
Hij heeft dat ding met zn Freebees gekocht en we mOETEN daar dus een andere halen en ze hebben maar 3 modellen.
Zucht baalderdebaal want zo'n upgrade kost ook tegen de 200 euro.
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Margreet

Berichten: 18236
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 18:06

Mijn Canon digicamera werkt gewoon met 98, geen problemen mee eigenlijk.

Nulla tenaci invia est via

Vinessa

Berichten: 495
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Rijnwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 18:44

Vippie schreef:
Ja dat is dus ene probleem, heb er ene van mn vriend gehad voor mn verjaardag maar das niet de goeie, 1 versie luxer moet op 98SE en daar weer een luxwere versie van kan weer gewoon op 98 maar die vindt ik weer te uitgebreid.
Hij heeft dat ding met zn Freebees gekocht en we mOETEN daar dus een andere halen en ze hebben maar 3 modellen.
Zucht baalderdebaal want zo'n upgrade kost ook tegen de 200 euro.
Viv


En kan je die luxere die wel op windows 98 draait, ook niet van de freebees halen? Als je dan niet extra hoeft bij te betalen, dan zijn de x-tra functies toch alleen maar meegenomen?

Ook een raspaard schijt als een karhengst ( Heavy Horses)

Profiel update 30-01-2012 :D

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 18:48

Hmmm de allerduurste doet het wel op 98 en die daaronder niet? Dat is wel raar... maargoed als er 98SE staat doet hij het waarschijnlijk niet op 98..

Mike

Berichten: 2686
Geregistreerd: 19-02-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 18:56

98 en 98se maakt weinig verschil, ik vermoed dat de drivers niet echt een probleem zullen vormen. 98se is gewoon een verbeterde versie van 98, vreemde problemen verwacht ik niet.

Romkabouter... Zo kleurrijk, maar toch kleurloos!
~ Schiet met scherp: Canon EOS 1D mark II / 20D + Canon EF 70-200/2.8 L USM IS + Sigma 17-35mm F2.8-4.0 DG EX ASF HSM + Canon 430EX Speedlite ~

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 19:01

over usb support in windows schrijft MS:

Citaat:
These limitations were addressed in Microsoft Windows 98 and carried forward to Microsoft Windows 98 Second Edition. Addressing these limitations required several architectural changes that are not portable back to Windows 95 OSR 2.1 or Windows 95 OSR 2.5.

Microsoft recommends that customers who require a more robust USB environment upgrade to Windows 98 or Windows 98 Second Edition.


waarschijnlijk werkt het ook wel gewoon, ze geven er alleen geen support voor. en da's verstandig.

Amor Vincit Omnia

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 19:05

Als je het probeert en het werkt niet heb je dus je geld weggegooid.. als het er staat zal er toch wel een reden voor hebben als jij een standaard installatie van win98 of win98SE hebt zal dit toch wel gelden mag je aannemen?

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-03 19:11

Vinessa schreef:
En kan je die luxere die wel op windows 98 draait, ook niet van de freebees halen? Als je dan niet extra hoeft bij te betalen, dan zijn de x-tra functies toch alleen maar meegenomen?


Nee juist niet want die kosten extra geheugen, wil wel tegen de 100 foto's erop kwijt en niet maar 40.
We moeten juist wel bijbetalen nu dus het moet ook weer niet te gek worden.
Maarja ik bel morgen de importeur van dei toestellen wel, wie weet weet hij hoe of wat, vindt het wel raar dat de rest wel op 98 draait en precies deze ene niet.

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Sypheron

Berichten: 15190
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 19:28

Vippie schreef:
Nee juist niet want die kosten extra geheugen, wil wel tegen de 100 foto's erop kwijt en niet maar 40.


Die 100 foto's is wel lagere kwaliteit dan 40 op die betere, bovendien kan je een betere digi meestal ook op wat minder kwaliteit zetten zodat je er nog meer foto's op kan zetten Lachen

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-05-03 21:02

Kan jullie melden dat de camera gewoon op 98 werkt, no problem en dat de foto's van de minste kwaliteit ook nog super zijn (ben erger gewend).
Nog ff wat geheugen erbij kopen en schieten maar......
Ik is happy met mn nieuwe speeltje!
Viv

Ps: als ik ergens heen ga met mn roletjes toestel schiet ik ook al tegen de 75 fotootjes weg..... oeps...

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

duikpaardje

Berichten: 1267
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: lekkerkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-03 14:43

je neemt je nieuwe speeltje zondag toch zeker wel mee he, voor de boktmeeting van tjo en magnum (wat klinkt dat raar)

wij vergeten de kamera iedere keer, meubeltjes kopen dagje efteling,
uit eten enzovoort.

greotjes,

Zeg maar nee, dan heb je er 2 : Tommy en Dexter, onze fjordenkanjers !
Fjord, het meest veelzijdige stukje vlees !

Vinessa

Berichten: 495
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Rijnwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-03 17:30

Vippie schreef:
Kan jullie melden dat de camera gewoon op 98 werkt, no problem en dat de foto's van de minste kwaliteit ook nog super zijn (ben erger gewend).
Nog ff wat geheugen erbij kopen en schieten maar......
Ik is happy met mn nieuwe speeltje!
Viv

Ps: als ik ergens heen ga met mn roletjes toestel schiet ik ook al tegen de 75 fotootjes weg..... oeps...


Ohw, das mooi! Veel plezier met je digi. Ik heb er zelf ook een dus ik weet wat het is

Ook een raspaard schijt als een karhengst ( Heavy Horses)

Profiel update 30-01-2012 :D

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-03 06:49

Tuurlijk marijk, Viv zonder fototoestel is ondenkbaar.....
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie