Voor wie het niet kent: oma weet raad is een site (Klik) met allerlei HTK-tips voor vanalles en nog wat. En nu dacht ik, er zijn vast bokkers die hulp nodig hebben en andere bokkers die handige tips hebben!
Om maar even af te trappen: ik gebruik afwasmiddel echt overal voor in de keuken
Geen dure ovenreinigers meer, een sponsje met wat (goed) afwasmiddel werkt net zo goed. Sowieso was ik al niet zo van de ovenreinigers want het materiaal aan de binnenkant van ons goedkope oventje smolt ongeveer weg
Uhmm verder heb ik ooit de tip gekregen om een vel keukenpapier bij je champignons te doen... Dan kun je ze ineens veel langer bewaren! Wel eens per 1-2 dagen het papiertje vervangen. Het werkt als een vochtvreter en daardoor worden je champignons niet slijmerig
Oja en ik kwam er laatst achter dat als je een jurk hebt met een oude wijnvlek, die in een emmertje biotex in de week zet en vervolgens 3 dagen vergeet en daarna in de was doet je er dus niks meer van terug ziet!
Dan wat betreft tips gezocht: hoe maken jullie je fornuis schoon? Ik loop altijd zo te klooien met water dat erin blijft staan en rommel dat erop ligt... (Ik woon in een studentenhuis en nu blijkt dat niet iedereen dezelfde hygiënische standaarden heeft
)Veel tip-uitwissel-plezier!
. Doe wat afwasmiddel op een vochtig doekje en ga er daarna met een droog of nog een ander vochtig doekje overheen.
De rommel heb ik maar op de grond gegooid en met de stofzuiger opgezogen. Heb ook al eens met de stofzuiger het fornuis gedaan, dat werkt ook
Maar hoe was je het fornuis dan, dat het zo nat wordt? Sponsje in een sopje , die eerst uitknijpen en dan pas poetsen doe ik, en dan nadrogen met een goede doek of theedoek. Microvezel heb ik niet, anders deed ik dat.