nieuwe pan gekocht.
Niets aan de hand denk je dan.
Dus gisteravond bedacht zo'n lekkere loempia te bakken. (175 graden, in olijflie van diamant, nieuwe olie dus.)
Halverwege er 8 aardappelkroketjes bij gedaan.
Ondertussen was de loempia klaar, dus die eruit, kroketjes nog niet klaar.
Enkele seconden later ontploft er dus een aardappel kroketje, die kreeg ik in mijn gezicht en oog.
Vloek vloek.
Stekker uit pan getrokken en gekoeld en oog uitgespoeld.
(netje zat er nog in, aangezien ik poging ging doen mijn oog te spoelen.)
Ondertussen was er nog een kroketje ontploft en had ik het netje uit het vet gehaald.
Waarna er nog een kroketje ontplofte, toen netje maar elders geparkeerd en nogmaals een ontploffing.
Heb mazzel gehad, oog oke en maar 1 klein rood brandplekje net onder mijn oog.
Maar de muur achter de frietpan zat onder de olie! Als die toch mijn kant was opgeschoten

De overige 4 aardappelkroketjes smaakten prima, waren precies goed, snap dus niet waarom die anderen
zijn ontploft?
Nadeel van deze pan is dat je deksel niet op pan mag laten met bakken ivm condens op deksel.
Nou dat spat aanzienlijk minder dan ontploffende aardappelkroketjes!
Heeft iemand dit ook wel eens gehad? die ontploffende dingen?
Ik nog nooit eerder, was dus ook stom verbaasd en achteraf heb ik echt mazzel gehad, aangezien ik
er 1 in mijn gezicht en oog kreeg.
Iemand enig idee, waarom ze ontploften?
Vind ze namelijk erg lekker, maar zo ga ik ze niet meer bakken, levensgevaarlijk!
De keuken is nu een bende, de inhoud van de kroketjes zit op de muren en koelkast.
De olie ook
