toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Voor vragen van technische aard en voor alles in en om huis en tuin: van iPod tot wasmachine tot grasmaaier.

Moderators: Coby, chocobroodje

 
 

Daphna

Berichten: 3648
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Aarde

toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-10 16:38

Zojuist heb ik mijn nieuwe compaq laptop uitgepakt, en de startinstallatie gedaan. Taal ingesteld op nederlands, evenals het toetsenbord. Alles werkt prima behalve het apestaartje. Ik krijg een " bij shift 2, bij shift 8 krijg ik ( in plaats van het sterretje, vraagteken geeft een is teken. Ik heb de taal veranderd naar engels, maar het blijft het zelfde. Ook opnieuw opstarten helpt niet. Ik heb al een mail gestuurd naar de leverancier, maar gezien het weekend is en dus moet wachten, vraag ik het bokt.


Kim90

Berichten: 2132
Geregistreerd: 22-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-10 16:39

even shift - ctrl doen, soms heb je per ongeluk op die gedrukt en zijn de tekens anders

Zachtjes gaan de paarden voetjes... trippel trappel trippel trap

Yffiejj

Berichten: 2302
Geregistreerd: 06-05-07
Woonplaats: Amstelveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-10 16:40

Volgens mij moet je toetsenbord op verenigde staten (internationaal) staan ;)
Heb dat probleem ook wel is gehad :)

Luckymoon

Berichten: 356
Geregistreerd: 15-09-08
Woonplaats: Son (en Breugel)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-10 16:41

Yeps, ctrl en shift even samen indrukken :)

Henkjan
Berichten: 2702
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: UK

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-10 16:41

Kim90 schreef:
even shift - ctrl doen, soms heb je per ongeluk op die gedrukt en zijn de tekens anders


Klopt, ik heb het ook wel eens ;)

Te koop: Super kwaliteitsspringpaarden voor het allerhoogste niveau, allemaal uit eigen fok. Voor meer informatie gelieve PB.

jilleroo

Berichten: 5290
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-10 16:43

bij mij werkt Alt(links) + shift om het te wisselen. Je toetsenbord moet op verenigde staten ( internationaal) staan inderdaad.


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!


Daphna

Berichten: 3648
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Aarde

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-10 16:49

@ jeeeeeeeeeeeeeeeeeeh!! Ik kan niet zonder bokt!
Het was alt shift!!

Kim90

Berichten: 2132
Geregistreerd: 22-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-10 16:55

gelukkig :D

Zachtjes gaan de paarden voetjes... trippel trappel trippel trap

Konstantine

Berichten: 10336
Geregistreerd: 19-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-10 16:59

Het apenstaartje zit bij een toetsenbord dat op Nederlands staat daar waar op het internationaal toetsenbord ~ en ` zitten, dus links van de 1 :P

(Ik heb een jaar lang op een incorrect toetsenbord gewerkt, dat viel met geen mogelijkheid aan te passen... Kostte even wat aanpassingsvermogen van mijn kant, maar echt, alles went :P)

Gelukkig dat het bij jou wel aangepast kon worden :j

and the world around us won't stop turning tonight.

Daphna

Berichten: 3648
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Aarde

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-10 23:14

hahaha, dat ken ik wel, werken op een israelisch of frans toetsenbord koste mij ook flink wat aanpassingsvermogen.

Wel vreemd dat dit probleem vaak voorkomt. Hoort het of is het een systeemfout?

Konstantine

Berichten: 10336
Geregistreerd: 19-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 00:44

Het is jouw fout, als jij "Nederlands" aangeklikt hebt bij de computer gebruiksklaar maken :P
In onze versie van XP was het echt een fout, die is uiteindelijk ook teruggegaan omdat 'ie meer kuren ging vertonen... :=

and the world around us won't stop turning tonight.

Daphna

Berichten: 3648
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Aarde

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-10 01:09

Hoezo is het fout om Nederlands te kiezen? Het is een optie die je kunt kiezen, dan mag je toch aannemen dat de optie het ook daadwerkelijk doet? correct me if i'm wrong!

Konstantine

Berichten: 10336
Geregistreerd: 19-04-09

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 15:02

Nouja, het lijkt inderdaad logisch dat als je in Nederland woont, alle toetsenborden op Nederlands zullen staan en dat dat dus de manier is waarop je het gewend bent. Maar dat is niet zo. Het toetsenbord met de @ op de 2 is Amerikaans. Dus als jij Nederlands hebt aangeklikt, dan is het jouw fout. Alleen je deed het niet expres, omdat je het niet wist.

and the world around us won't stop turning tonight.

Joltsje

Berichten: 6170
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 15:05

volgens mij zijn er gewoon 2 soorten toetsenborden,

ik heb van Dell en ik heb dus ook de usa versie. maar de dingen zitten er ook zo op. dus ik laat het maar zo. anders snapt mijn vriend er straks niks van.
als ik fotos en zo op bokt moet plaatsen, schakel ik het even om.. maar verder niet.

wees jezelf, er zijn al anderen genoeg

Figaro

Berichten: 2565
Geregistreerd: 08-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 15:07

Weet iemand hier dan ook toevallig hoe ik weer een streepje op de e krijg als ik 'e intik? Nu krijg ik dus letterlijk 'e, maar geen streepje (hoe heet zo'n ding, accent aigu ofzo?)

Voor de rest zit de @ wel op de juiste plaats, dus shift-alt oid werkt niet..

And if you don’t feel good
What are you doing this for

guenivere
Berichten: 1906
Geregistreerd: 01-12-06
Woonplaats: Hijum

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 15:09

Ik had het laatst ook dagen gehad wist niet hoe ik het eraf moest krijgen :) daarna alle knoppen in gedrukt en combinaties en toen was het weer goed. Wist alleen niet meer hoe het moest, maar nu wel dus :)

Elias mijn kereltje 20-08-2008
Fayenna mijn meisje 28-08-2014

Hou van mijn twee kindertjes!

Konstantine

Berichten: 10336
Geregistreerd: 19-04-09

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 15:14

Figaro: je toetsenbord staat waarschijnlijk op VS en dan heb je inderdaad 'e in plaats van é. Je kunt even in het configuratiescherm bij toetsenbordinstellingen kijken en dan kiezen voor VS (Internationaal) in plaats van voor VS.

and the world around us won't stop turning tonight.

m_ss
Berichten: 408
Geregistreerd: 22-01-10
Woonplaats: groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 15:17

kheb net een nieuwe packard bell zelfde verhaal.
helaas blijf ik elke 5 minuten op ctrl shift drukken:S
tja: bij instellen van de computer vraagt ie om taal en zegt ie erbij dat dit de enige keer is dat ik dat kan instellen. jammer dat ie er niet bij verteld dat het toetsenbord dan idd ook op nederlands staat en ik dus op ctrl shift BLIJF drukken..
leuk nieuwe computers!

Figaro

Berichten: 2565
Geregistreerd: 08-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 16:10

Konstantine schreef:
Figaro: je toetsenbord staat waarschijnlijk op VS en dan heb je inderdaad 'e in plaats van é. Je kunt even in het configuratiescherm bij toetsenbordinstellingen kijken en dan kiezen voor VS (Internationaal) in plaats van voor VS.

Bedankt voor de info, maar kan het nog niet echt vinden.. (Mac). Maar ik zoek nog even door..

And if you don’t feel good
What are you doing this for

Konstantine

Berichten: 10336
Geregistreerd: 19-04-09

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 16:11

Oh, je hebt een Mac... Daar weet ik helaas niets vanaf :=

and the world around us won't stop turning tonight.

Mando

Berichten: 7255
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Siegerswoude... of all places.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-10 16:17

Ik heb het dus ook het @ staat dus naast de 1 en ik wist dus ook niet hoe ik hem moest oplossen.
Nu dus wel Maar de rest stond ook niet goed, en ik heb hem ook op Nederlands ingesteld.

Chips het lukt niet.

Mijn vraagteken is bv een = en mijn schuine streepje een - dus ik snap even niet hoe ik dat nu om moet zetten want alt shift werkt bij mij niet

edit: Gelukt het was idd control shift.

Never live faster than your guardian angel can fly.....!!

Mando woont langs de A7 bij HMpaaltje 187,6.;-)

Daphna

Berichten: 3648
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Aarde

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-10 18:59

ctrl + shift zal ik ben ik bang erg vaak moeten gebruiken, ding springt steeds terug...

Mando

Berichten: 7255
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Siegerswoude... of all places.

Re: toetsenbord probleem, tekens kloppen niet

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-10 19:00

Ja bij mij ook.... hoe kan je hem dan vastzetten :-)

Never live faster than your guardian angel can fly.....!!

Mando woont langs de A7 bij HMpaaltje 187,6.;-)

Fantast

Berichten: 1382
Geregistreerd: 17-04-06
Woonplaats: Bolsward

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-10 19:04

Bij mij staat rechtsonder een soort toetsenbordje, hij moet inderdaad op VS internationaal staan in plaats van nederlands, dan ben je van het probleem af. Ook ik had dit probleem met mijn nieuwe laptop maar sinds die op VS staat is het goed. Als het zo niet blijfgt staan dan bij instellingen taal op VS zetten

Onbeschrijfelijk,hoe warm de winter kan zijn

Op 20 januari 2013 mama geworden van onze zoon Sven


Het regent zonnestralen

Op 13 oktober 2014 is onze dochter en zusje Mirthe geboren

Shadow0
Programmeur

Berichten: 27400
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-10 19:04

Je kunt dit blijvend oplossen door alle toetsenbordindelingen behalve 'VS internationaal' te laten staan.
Ga hiervoor naar Configuratiescherm -> Landinstellingen -> tablad Talen -> Details
In onderste vak ('geinstalleerde services') selecteer je en verwijder je de toetsenbordindelingen die je niet wilt hebben, tot alleen "VS Internationaal" nog over is.

Screenshot:
http://img82.imageshack.us/my.php?image=keyboarduc9.jpg

Je gaat toch niet aan een glas limonade vragen 'ben je water of siroop' - naar Ali B

De woorden zijn digitaal, maar de gevoelens zijn echt


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers