Ja, hier een 100% medestander. Heb een voedselintolerantie voor riet en bietsuiker, dextrose en glucose en kan ook niet tegen honing. Had in verleden geen last van fructose maar merk dat, als ik nu iets met fructose eet toch ook wel wat last van mijn maag begin te krijgen. Ik kan dus helemaal niks eten waar suiker(s) aan zijn toegevoegd dus moet ook opletten waar ik mijn brood koop en kan bijvoorbeeld niet zomaar groenten uit blik eten. Mensen staan vaak verbaasd van wat ik allemaal niet kan eten maar echt aan de gekste dingen wordt suiker toegevoegd, zelfs aan chips, vleeswaren, groenten uit de diepvries, sauzen uit een pakje. Na 10 jaar trouw de etiketjes lezen weet ik zelf gelukkig welke merken ik wel en niet kan kopen.
Ik vind het vooral lastig als ik uit eten ga of op visite ben bij andere mensen. De meeste mensen voelen zich toch bezwaard als je niet alles mee kunt eten of ze er niet aan gedacht hebben iets te kopen wat suikervrij is. Ik heb regelmatig meegemaakt dat ik zelf eten mee moet nemen en vind dat helemaal niet erg.
Wat ik wel vervelend vind is als je van tevoren duidelijk doorgeeft wat je wel en niet mag hebben en mensen toch er geen rekening mee hebben gehouden. Ben wel eens op kamp geweest dat er geen suikervrij broodbeleg was, alleen kaas en geen suikervrij brood, of ergens waar wel een suikervrij toetje was maar ik moest dat zelf ophalen in de keuken en dat hadden ze niet aan mij doorgegeven. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik eigenlijk liever zelf mijn eten regel als ik op pad ga dan weet ik tenminste zeker dat ik geen honger hoef te lijden. Bij uit eten kan ik vaak op basis van de menulijst wel inschatten wat ik wel en niet kan bestellen. Vind het wel jammer dat je in bijna geen enkel restaurant een suikervrij toetje kunt bestellen.