hermlein1989 schreef:een tip: bij het bakken kan je ok roomboter gebruiken, er zitten minder complexe vetten (ofzoiets) in en daardoor heb je er minder last van.
Ik gebruik overigens als ik zelf kook meestal olijfolie, als er gekookt wordt dan vloeibare boter, maar dat is niet zo goed.
Een gebakken ei eet ik 's ochtend ook niet, wel 3 zacht gekookte eieren.
@M_EL_ISSA L misschien zijn hardgekookte eieren wel wat voor je? die kan je 's avonds al koken, leg je ze in de ijskast. "s ochtends met wat zaanse mayonaise
(kan je tussendoor een hapje pakken), ik doe wel atkins !!
Er is ook een recept waar je van eieren en quark een soort van brood kan maken.
Ingrediënten;
3 eieren
100 gram Hüttenkäse = Cottage cheese
vloeibare zoetstof
Splits de eieren (doe dit heel zorgvuldig, er mag geen sliertje eigeel in het eiwit zitten) en meng het eigeel door de gladgemixte kaas en voeg er 5 druppels zoetstof bij.
Sla de eiwitten zo stijf als mogelijk (pieken moet rechtop kunnen blijven staan) Dan deze stijf geslagen eiwitten door het eigeel/kaas mengsel spatelen, niet te veel gaan roeren anders wordt het te dun en te vloeibaar.
Maak 6 bergjes van ongeveer 5 á 6 centimeter hoog op een ingevette bakplaat en zet het een uur te bakken in een voorverwarmde oven van 150 gr.
Marian op september 30, 2003, 13:28:37 schreef:
Zelf doe ik het liever zo:
8 eieren
1 bakje hüttenkäse (200 gram) roomkaas kan evt. ook
1 eetlepel kwark (in fase 1 liever weglaten)
3/4 eetlepel natrena vloeibaar
kaneel
Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier en vet in. Verwarm de oven voor op 160 graden. Splits 7 van de 8 eieren en klop de eiwitten stijf.
Mix de eidooiers met de rest van de ingrediënten (dus ook dat ene ei) in blender of keukenmachine tot een glad papje. Spatel het stijfgeslagen eiwit hierdoorheen.
Verdeel nu alles gelijkmatig over de bakplaat, zet hem onder in de oven en bak 82 minuten.
Je krijgt nu een grote plak brood, die je in 12 of 16 makkelijke sneetjes kunt snijden om met van alles te beleggen.
het onderste recept is van iemand anders op het atkins forum.
Hmm... dit is misschien wel een idee! Bedankt!
Wij hebben overigens het boek nog steeds niet ontvangen