pijn in de onderbuik...

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:09

misschien heb je hier wat aan:

De eerste 10 signalen die kunnen wijzen op zwangerschap
Er zijn vrouwen die zeker weten dat ze zwanger zijn vanaf het moment van bevruchting. Andere vrouwen hebben er minstens vijf zwangerschapstesten met positieve uitslag voor nodig, en een hele berg met symptomen, voordat ze kunnen geloven dat het werkelijk zo is.Als je denkt dat je zwanger bent, kan dit lijstje met de meest voorkomende verschijnselen misschien helpen het antwoord te vinden waar je op hoopt.
Bedenk dat alle vrouwen verschillend zijn, dus je zult misschien niet alle (of misschien geen) van deze 10 tekenen van zwangerschap opmerken.

1. Zachte borsten/tepels: Als je zwanger bent zal je merken dat je borsten en tepels drie weken na de bevruchting zachter worden ( je bent dan een week overtijd). Ze kunnen ook gezwollen aanvoelen, net zoals ze voelen voorafgaand aan je ongesteldheid.

2. Enig bloedverlies en kramp: Als je zwanger bent, kan het voorkomen dat je wat licht roze bloed afscheidt op het moment dat de embryo zich nestelt in de wand van de baarmoeder. Dit gebeurt 8-10 dagen na de ovulatie, dus iets eerder dan je menstruatie. Je kan dit bloedverlies onderscheiden van een normale menstruatie doordat het iets eerder plaatsvindt, heel gering en rozig is (niet rood en hevig als een gewone ongesteldheid) en niet het patroon volgt (licht bloedverlies, hevig en weer licht). Kramp kan ook heel normaal zijn vroeg in de zwangerschap. Totdat de baarmoeder zijn positie in het midden aanneemt en beter ondersteund wordt door het bekken in het tweede trimester, is het normaal om menstruatie-achtige krampen te voelen. Samentrekkingen van de baarmoeder komen regelmatig voor, en verergeren bij inspanning, orgasmen en veranderingen van houding.

3. Donker wordende tepels: Heel vroeg in de zwangerschap, rond de tijd dat je verwacht ongesteld te worden, kan je opmerken dat je tepels, (of liever het gebied daaromheen) donkerder wordt en dat de diameter groter wordt. Er wordt gedacht dat het donkerder worden van het gebied rond de tepel, de baby helpt om de tepel gemakkelijker te vinden bij borstvoeden. Je zal op opmerken dat de aderen in je borsten meer zichtbaar worden en dat de kleine bobbeltjes die voorkomen rond te tepels groter worden en dat er meer komen, gemiddeld 4-28 per tepel.

4. Extreme vermoeidheid: Als je zwanger bent, is het heel normaal symptoom dat je de eerste 8-10 weken last hebt van uitputting. Als je zwanger bent, gaat je lichaam door belangrijke metabolische veranderingen. Je hele lichaam moet zich aanpassen aan het nieuwe proces: het laten groeien van een baby. Bij de meeste vrouwen verdwijnt de vermoeidheid rond de 12e week van de zwangerschap.

5. Misselijkheid en overgeven: Als je zwanger bent kan je als heel snel - vanaf een week na de conceptie - last hebben van misselijkheid. Niet alleen 's morgens maar dag en nacht.

6. Vaak plassen: Als je 1-2 weken overtijd bent kan het zijn dat je vaker moet plassen. Dit komt omdat de de groter wordende baarmoeder druk uitoefent op de blaas en door veranderingen van hormonen.

7. Verstopping: Je kan vroeg in de zwangerschap last hebben van je darmen. De extra hormonen die vrijkomen laten de ingewanden ontspannen en werken daardoor minder efficiënt.

8. Stijging van lichaamstemperatuur: Als je lichaamstemperatuur verhoogd blijft (een halve graad, gemeten 's ochtends voor alle activiteit) blijft tot na de tijd dat je ongesteld moet worden, en niet terugloopt naar het niveau voor een eisprong, kan dit wijzen op zwangerschap. Nadat een eicel bevrucht wordt, doet het er een week over om in de baarmoeder te komen en zich daar te nestelen. Pas op dat moment weet je eigen lichaam dat het zwanger is. Als hCG (zwangerschapshormoon) vrijkomt kan nog een temperatuurstijging te zien zijn, een week tot 12 dagen na de eerste temperatuurstijging bij de eisprong.

9. Uitblijven van de menstruatie: Dit is vaak het eerste opgemerkte teken van zwangerschap, zeker als je normaal gesproken zeer regelmatige perioden hebt. Gecombineerd met andere signalen kan je er zeker van zijn dat je zwanger bent, voordat het teststaafje van de test blauw wordt.

10. Een positieve zwangerschapstest: Als je menstruatie 1 dag te laat is, en je klaar bent voor de waarheid, kan je een thuis een (urine) zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest geeft een nauwkeurige uitslag vanaf 10-14 dagen na de bevruchting. Als je echt niet langer kan wachten kan je zelfs 8-10 dagen na de conceptie al een test doen. Houd er rekening mee dat zwangerschapstesten niet 100% betrouwbaar zijn, zelfs bloedtesten niet. Als de uitslag negatief is, maar je je toch zwanger voelt, doe de test dan na een week opnieuw.

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn


hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:14

ik zal even voor je zoeken Lachen

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:16

zit hier misschien iets tussen?

Menstruatie-stoornissen
Aangezien de menstruatie een buitengewoon ingewikkeld proces is, en het centrum in de hersenen waar dit proces wordt geregeld sterk wordt beïnvloed door emoties, is het te begrijpen dat in veel vrouwenlevens af en toe menstruatiestoornissen optreden.
In het algemeen zijn er drie mogelijkheden:


pauzes tussen de menstruaties kunnen langer worden of de menstruatie kan helemaal stoppen;

menstruatie kan regelmatig blijven, maar met veel bloedverlies;

volkomen onregelmatige menstruatie, zowel wat betreft het begin, de duur als de optredende bloeding.
Het laatste komt het meest voor bij vrouwen die nog geen 20 en boven de 35 jaar zijn, maar ook op andere leeftijden kunnen deze klachten zich voordoen.

Minder of helemaal niet menstrueren
Als meer tijd tussen de menstruaties zit dan normaal en dit minstens twee weken meer is dan normaal, kan er een probleem zijn. Het probleem is nijpender als de vrouw helemaal niet meer menstrueert; dit heet amenorroe. Beide afwijkingen kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, maar meestal hebben ze een psychische oorzaak.

Ook bij een aantal vroegere pilgebruiksters blijft de menstruatie weg. Blijft de menstruatie langer dan 9 maanden uit, dan doet de vrouw er goed aan een specialist te raadplegen, zodat deze kan onderzoeken waarom zij niet menstrueert.

Veel bloedverlies
Indien er bij de menstruatie veel bloed wordt verloren, moet een arts worden geraadpleegd die kan onderzoeken of sprake is van erosie, gezwelvorming of andere afwijking. Bij de meeste vrouwen verdwijnen hun klachten als de juiste hormonen worden voorgesc_reven. Slechts als deze middelen niet baten, zal worden overwogen de baarmoeder operatief te verwijderen. Hoewel deze behandeling zeer succesvol kan zijn, kan zij leiden tot een scala van problemen. Een uitgebreid gesprek vooraf tussen arts en patiënte is dan ook noodzakelijk.

Onregelmatige menstruatie
Bloedverlies dat onregelmatig optreedt en sterk wisselend van duur en hevigheid is, is niet alleen ongemakkelijk en verwarrend maar ook reden tot bezorgdheid. De vrouw moet haar arts raadplegen, die haar zal onderzoeken en mogelijk zal curetteren, liefst in een periode dat geen bloedverlies optreedt, zodat een maximum aan informatie kan worden verkregen.

Met de door het onderzoek en het laboratorium verkregen informatie zal de arts het probleem met de vrouw bespreken. Er zijn twee soorten behandeling mogelijk: hormoontherapie en operatieve verwijdering van de baarmoeder (hysterectomie).

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:23

tja ik zou het niet echt weten... ik heb alleen nog wat over chronische buikpijn gevonden.

Wat is chronische buikpijn
Pijn in de onderbuik wordt chronisch genoemd als de klacht langer dan 3 tot 6 maanden bestaat. Vaak bestaat de pijn al jaren. Soms is de pijn (bijna) elke dag aanwezig, soms een paar dagen per week.
De pijn wisselt van vrouw tot vrouw en soms ook bij dezelfde vrouw. De pijn kan continu aanwezig zijn, in de loop van de dag veranderen of in aanvallen verergeren. Vaak is het moeilijk te voorspellen wanneer de pijn optreedt, al merken sommige vrouwen dat zij soms minder last van de pijn hebben als zij bijvoorbeeld op vakantie zijn of op een andere manier meer ontspannen.
De pijnklachten gaan nogal eens gepaard met andere buikklachten, zoals een opgezette buik. Soms zijn er ook problemen met plassen of met de ontlasting, en soms verergert de pijn bij de menstruatie. Seksuele problemen komen vaak voor. Ook treden nogal eens slaapproblemen op als gevolg van de pijn.
Kortom: er bestaat een groot verschil in klachten bij vrouwen met chronische onderbuikpijn. Vaak maken vrouwen zich zorgen over de pijn: 'Het is toch niet normaal dat ik zoveel pijn heb!' is een veel gehoorde verzuchting.


maar dat zou het ook niet zijn.. lijkt me

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:25

misschien moet je het gewoon nog een weekje aanzien en als je echt bezorgd bent kun je net zo goed naar een huisarts gaan Lachen die kan je altijd helpen Lachen

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:33

je kan toch altijd naar een ander arts gaan? ik geloof dat ene vriendin van mij dat ook heeft gedaan.. gewoon naar de dichtsbijzijnde huisarts bij ons in de buurt gegaan(was niet haar eigen huisarts).. ik geloof dat ze geen mensen afwijzen als diegene (mogelijk erge) problemen heeft

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:54

ja lijkt me wel het slimst Lachen

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn


hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 16:32

niet als er sprake is van verantwoord seks(of overdraging via een wond)... anders zou het uiteraard mogelijk kunnen zijn

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 18:40

ik duim voor je!

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-06 21:37

hoe gaat het nu?

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Iepoetjuh, Jara, lonimma, Marjo, Pferdchen, YandexBot en 43 bezoekers