Homeopathie bij dieren.

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Homeopathie bij paarden ( en ander dieren) ja of nee

Homeopaat waarom niet
14 (100%)

Totaal aantal stemmen: 14


Quest

Berichten: 764
Geregistreerd: 13-01-02
Woonplaats: In Duitsland naast mijn paardjes

Homeopathie bij dieren.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-02-02 18:35



Hoi allemaal,

Ik ben me aan het orienteren voor een opleiding in de richting homeopathie voor dieren. Ik wil hier graag ook wat meer meegaan doen, advies geven, etc, maar ik heb het idee dat er nog al huiverig tegen over wordt gestaan.
Graag zou ik van jullie willen weten of jullie eerste keuze voor behandeling bij 'kleine'problemen, als huid, vertering, vacht, een homeopaat of een dierenarts is en waarm. Of als de behandeling bij de gewone dierenarts niet aanslaat jullie dan naar een homeopaat zouden gaan.

Jullie zouden me enorm helpen door meningen te geven!!!

Groetjes,

Esther Party!!


Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-02 19:26

Ik heb niet gestemd, omdat ik in bepaalde (ernstige) situaties direct de DA zou bellen, en niet eerst de werking van voedingssuplementen c.q. vitaminen ga afwachten.
Aan de andere kant:
Ik vind dat veel middeltjes op homeopatisch gebied ontzettend goed helpen, zoals knoflook, appelazijn, etc.
Paarden die bijv. dampig zijn zouden d.m.v. homeopatische middelen al minder last kunnen hebben hiervan, dat soort dingen.

Ikzelf heb ontzettend veel baat bij voedingssuplementen, vitaminen en anti-oxidanten voor mijn eigen lichaam, ik heb namelijk epilepsie en voor de 2e keer kanker.
Dan staat mijn omgeving (kennissen familie vrienden) echt te kijken hoe 'goed' ik het nog doe ondanks die chemo.
Elke dag naar het paard op de fiets enz.... Dus leve de vitamientjes! *LOL*

Ook bij paarden heb ik veel goeie dingen gezien.
Knoflook bijv. is ook goed tijdens ontstekingen, vanwege dat het paard een goede doorbloeding krijgt. Maar om diezelfde reden dus ook bij hoefbevangenheid: daar denken de meeste mensen helemaal niet bij na!
En wat dacht je van andere ontstekingen in hoeven of waar dan ook...
Knoflook helpt ook wanneer een paard snel kou vat: wat voor soort kou dan ook, het helpt niet alleen genezen, maar ook voorkomen.

Veel mensen beginnen pas met homeopatische middelen als het paard al ziek is. Dat sommige middelen ook helpen voorkomen, wordt niet altijd geloofd.
Toch zijn er paarden die snel vatbaar zijn, die dus gebaat zijn bij bijv. knoflook of appelazijn, en dan echt het héle jaar door geven, niet alleen in de winter, of alleen in de zomer omdat het tegen vliegen helpt en bij een doffe vacht... Haha!

Ik zeg niet dat ik niet naar een DA zou gaan. Die zou ik eerst waarschuwen, bij verschillende problemen, wat dan ook.
Maar om bijv. het genezingsproces te verbeteren/versnellen, en bepaalde dingen te voorkomen, kun je op homeopatisch gebied heel veel doen!

Ik heb eens een hond gekend die net als ik epilepsie had.
Sinds hij van het baasje elke dag vitamine B-complex krijgt, heeft hij nog maar zelden een aanval... Lachen
Dus: open staan voor nieuwe ideeën kan nooit kwaad toch?

lady353

Berichten: 550
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-02 20:13

ik stem niet want ik zou eerst de da raadplegen en helpen de medicijnen,zalfjes e.d. niet dan kun je het altijd nog proberen met homeopathie.
Ik ken trouwens wel mensen die veel homeopatische middelen gebruiken zowel bij zichzelf als bij hun dieren en het werkt bijna altijd goed.

carola

Berichten: 8685
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-02 20:20

Mijn dierenarts heeft zich gespecialiseerd op homeopatie, maar is wel echt een DA, afgestudeerd en wel.
Zij heeft mijn ten dode opgeschreven pony (ernstige peesblessure) weer genezen. Ik heb er dus echt heel goede ervaringen mee.

Maar ik ga ook alleen naar haar toe, anderen vertrouw ik niet. Zij heeft een klassieke achtergrond, en dat vind ik heel belangrijk. Zij heeft niet overal de mogelijkheid toe (b.v. geen rontgen of scannen), en ze verwijst mensen dan ook heel makkelijk door naar haar collega's. Dat vind ik heel belangrijk.

Verder heb ik alles van VSM in huis, arniflor, calendula, SRL-gelei, enz. En ook knoflook, zeewier, mint en levertraan zijn bij mij aanwezig. Ik geloof er dus in, maar er zijn wel heel veel kwakzalvers!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-02 21:26

Voor mij is het eerst dierenarts. Dat omdat echte goede homeopathen niet altijd met het blote oog te onderscheiden zijn van kwakzalvers en ik toch nog ergens vertrouw op de dierenarts. Maar als ik iets homeopathisch kan gebruiken, zal ik het ook niet proberen te laten.
Mijn ervaring is dat homepathische middelen soms werken en soms niet. Het hangt gewoon van keer tot keer af.
Een 'gewone' dierenarts die zich verder gespecialiseerd heeft, zoals Carola zegt, is top!

Verder moeten homeopathen kunnen verwijzen naar de gewone geneeskunde als dat nodig is, maar ook anderom moeten gewone geneesheren en dierenartsen kunnen verwijzen naar iets homeopathisch. Volgens mij moet er een goede interactie zijn tussen beiden Lachen .

Quest

Berichten: 764
Geregistreerd: 13-01-02
Woonplaats: In Duitsland naast mijn paardjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-02 07:58

Ik zag later dan mijn keuzes wat verkeerd waren, maar ja, ik dacht toen laat maar. Ik zou zelf namelijk ook in bepaalde gevallen altijd eerst naar de DA gaan.
Ik ben niet van plan een kwakzalver te worden, heb al enkele opleidingen in de dierenwereld gedaan en zou heel graag naar Utrecht willen, maar ik zie mezelf niet nog 6 jaar zitten. De opleiding tot homeophaat is 4 jaar en je leert er alles van gedrag tot conctact tussen mens en ier.
Ik ben instaat om te zeggen laat de dierenarts maar komen, en kan dit meestal goed inschatten, maar soms moeten de klachten ( als hoesten bv) toch eerst toenemen in een bepaalde mate.
Zelf ga ik van de week ook eens contact opnemen met mijn eigen DA om het een en ander na te vragen.
maar tot zover....top dat jullie reageren, dit helpt mij namelijk weer een beetje bij het wikken en wegen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 08:39

De wetenschappelijke onderbouwing in de homeopathie mist nog steeds en dat maakt me vaak aan het twijfelen. Een arts is bovendien veel breeder opgeleid.

loulou

Berichten: 14809
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 17:41

het ligt denk ik aan het probleem als het erg is zou ik wel eerst naar de dierenarts gaan maar loulou is bijv. nou een beetje kreupel want ze heeft waarschijnlijk last van een spier in der schouder dus heb ik vandaag het homoeopatische middel 'cole's liniment' gekocht dat moet heel goed helpen zeggen ze.
maar het ligt er denk ik aan waar je pony last van heeft.

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 18:07

Kijk, bij een kreupelheid zou ik bijvoorbeeld wel eerst naar de dierenarts gaan. Gewoon omdat de oorzaken zo ver uiteen kunnen liggen. Eigenlijk zou homeopathie moeten een deel zijn van de gewone geneeskunde en niet zo 'het alternatieveliongetje' zoals het nu vaak wordt bekeken.
Maar dat betekent ook dat elke homeopaat vertrouwd moet zijn met de gewone geneeskunde. Op dat vlak wringt het voor mij toch een beetje: ik zou liever hebben dat je homeopathie als post-graduaat kan volgen.

Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 19:00

Ik vind het afhankelijk van het probleem dat zich voordoet. En wat versta je er precies onder, ook de huis tuin en keuken middeltjes die mensen als jaren gebruiken?
Ik heb bij een paard gezien, dat een middeltje heel goed werkte. Maar het is net als bij mensen, soms helpt het wel en soms niet.
Maar voor serieuze lijkt me het advies van een dierenarts toch ook wel wenselijk...

K@rin

Berichten: 415
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Maarheeze

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 19:35

Ik kies in de eerste plaats voor natuurlijke voeding en dat houdt tot nu toe de dierenarts en de homeopathie buiten de deur.
Ik ben van mening dat brokken samengesteld uit puur natuurlijke grondstoffen zonder de onnodige toevoeging van balaststoffen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen, zonder conserveringsmiddelen en chemische processen die een langere houdbaarheid moeten garanderen de beste remedie zijn tegen al die "kleine" kwaaltjes, zoals problemen met vacht, weerstand, vitaminetekorten, slechte hoeven en dergelijke.
De brok zelf is duurder dan standaard brokken, maar ik gebruik absoluut geen supplementen en mijn paarden staan super gezond te stralen in de wei. De vacht is nooit schilferig, of vet, glanst super, en het vuil hecht er gewoon niet aan, de spieren zijn soepel en herstellen zich snel na arbeid en de algemene weerstand van de paarden wordt optimaal. De spijsvertering en afvoer van afvalstoffen uit het lijf worden bevorderd. En de paarden blijven er ook nog eens heerlijk cool van, geen opgefokte hyperknollen.
Zelf voer ik brokken van "de natuurlijke weg" gevestigd in Tjalleberd (Fr) en wil nooit iets anders meer voor mijn paardjes.

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 20:48

K@rin: wij voeren ook iets in die aard, maar in België gemaakt. Onze pony's stralen ook, net als je zegt en één van onze pony's die zogenaamd 'chronische hoest' had, hoest sinds die brokken helemaal niet meer. De prijs is een stuk hoger, maar ik kan je op een briefje schrijven dat elke 2 weken een nieuwe pot ventipulmin ( Misselijk ) veel kostelijker en ongezonder is.

Maar uiteindelijk komt de dierenarts toch nog wel eens langs. Voor een wondje op een penibele plek, een paard dat wat kreupel uit de wei komt, enz.
Een paard houdt je niet gezond door alleen goed te voeren en vroeg of laat heb je je dierenarts nog wel eens nodig. De vraag is dan naar wie je gaat. Een homeopaat of een gewone dierenarts?

Maar met enige trots kan ik wel zeggen dat de dierenarts vorig jaar, 1 keer is gekomen, los van de jaarlijkse inenting Lachen Schijnheilig .

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-02 20:59

Ja, ik denk er precies hetzelfde over zoals de meeste mensen hier. Ik zou ook eerst naar de veearts stappen, en vervolgens mocht de hulp daarvan niet baten, naar een homeopaat toe stappen. Ik denk eerlijk gezegd ook dat er wat meer aandacht moet worden besteed aan kwakzalvers, dat is denk ik het enige wat men tegenhoudt om naar een homeopaat toe te stappen. Je kunt ze inderdaad niet op het blote ook onderscheiden van de 'goede' homeopaten. Ik heb zelf nog nooit een homeopathisch middel gebruikt, maar ik geloof wel in de verhalen die ik erover gehoord heb.
Ik denk overigens ook dat dierenartsen en homeopaten meer met elkaar moeten binden. Zowel de dierenarts als de homeopaat heeft daar baat bij denk ik.

Succes met je opleiding BTW Haha! *duimomhoogsmiley*

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-02 01:13

Onze dierenarts geeft ook homeopatische middelen. Wij wonen op het platteland en hij denkt ruim.
Wij hebben ook zeer goede resultaten met een acupresseur. Hij geeft drukpuntmasages en als het nodig is Bachbloesem.
Als er een paard koliek heeft dan meteen de DA bellen, bij vage dingen bel ik de acupresseur op.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

zita

Berichten: 754
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-02 10:40

als het werkt waarom niet??

I love Kyra+Arabe( miss you 4-ever)!
dag lieve aap ik hoop dat je een leuke eigenaar krijgt met een lekker stuk land......


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arlette1991, blondies, lovelance, Mallow, mvdende en 150 bezoekers