stroom op wei

Moderators: Just_Sannee, Neonlight, Amaryllis, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
yarka

Berichten: 761
Geregistreerd: 16-08-04
Woonplaats: gelderland; Achterhoek

stroom op wei

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-04 09:47

Ik vroeg me zo af of en hoeveel stroom jullie op de afrastering van jullie weide hebben staan? Welk stroomapparaat hebben jullie?
Ik kwam er gisteren eigenlijk op toen ik dus de draad aanraakte en toch eigenlijk wel een behoorlijke schok kreeg.
Hoe zit het bij jullie?
Misschien hebben jullie er wel helemaal geen stroom op staan?

gediplomeerd zadelpasser / zadelmaker www.oldehietmoat.nl
* Saint Idus v/d Olde Hietmoat 22/5/'09 TE KOOP


jacqueline

Berichten: 5546
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 11:18

Wij hebben rondom stroom (moet ook wel met shets Haha! ).
Wij hebben een chaleger (volgens mij echt heel verkeerd geschreven hahaha) het is in ieder geval met een auto accu (geen idee hoeveel stroom erop staat maar voor de oliebol in ieder geval genoeg Ach gut
Voorheen hadden we zo een paddestoel apparaat.....nou daar waren de shets niet van onder de indruk.

yarka

Berichten: 761
Geregistreerd: 16-08-04
Woonplaats: gelderland; Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-04 12:20

Ik heb een Gallagher M400,
dit staat op het apparaat:

220-240V, 50Hz, 6W, IP24

Ik vraag mij dus af of dit erg zwaar is/te zwaar is. Vandaar mijn vraag.

gediplomeerd zadelpasser / zadelmaker www.oldehietmoat.nl
* Saint Idus v/d Olde Hietmoat 22/5/'09 TE KOOP

Joyckuh
Berichten: 4860
Geregistreerd: 25-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 12:34

met zo'n meetapparaatje waarmee je de stroom kunt meten, branden 4 van de 5 lampjes... geen idee hoeveel volt, maar het is wel veel

fresco

Berichten: 4165
Geregistreerd: 23-07-04
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 12:38

Wij hebben er twee, 1 in het land die gaat op accu-stroom en 1 bij de stal die is aangesloten op het lichtnet.
Raden welke er een grotere schok geeft....
Ik weet niet hoeveel erop staat, maar apparaten die te veel schok geven komen (denk ik) niet op de markt...

Trouwens ze doen erg goed hun werk, vraag maar aan Ylana!

Buur's Palusha: kleinste Lichte Tour NRPS pony van Nederland!
Loopt nu Intermediaire 1, al 65,39% gescoord!!
http://www.stalbuur.nl
BUUR'S PALUHSA NATIONAAL KAMPIOEN NRPS 2011!
ONZE SPONSOR: MB RUITERSPORT!!

yarka

Berichten: 761
Geregistreerd: 16-08-04
Woonplaats: gelderland; Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-04 12:52

Die op het lichtnet zal de grootste schok geven denk ik.

Een apparaat met teveel 'schok' wordt niet verkocht nee, maar er is wel verschil in welke zwaarte van apparaat in verhouding tot de lengte van draad waar de stroom op staat. Als de stroom over 3 meter lint moet komen of over 50 meter bijvoorbeeld, maakt natuurlijk wel verschil in zwaarte van de schok.

gediplomeerd zadelpasser / zadelmaker www.oldehietmoat.nl
* Saint Idus v/d Olde Hietmoat 22/5/'09 TE KOOP

Ylana

Berichten: 7761
Geregistreerd: 09-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 13:07

fresco schreef:
Trouwens ze doen erg goed hun werk, vraag maar aan Ylana!


Ah, ik vond het echt zielig, die klets die jouw paardje kreeg!!!

yarka

Berichten: 761
Geregistreerd: 16-08-04
Woonplaats: gelderland; Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-04 13:40

Mijn paardje kreeg dus gisteren via mij en een plak hooi onbedoeld een 'klets' (ik dus ook) Hij moest er van hinniken, echt erg vervelend. Vandaar dat ik me afvroeg of het niet te veel 'schok' zou kunnen zijn. Het moet natuurlijk wel genoeg zijn, maar teveel is ook niet nodig natuurlijk.

gediplomeerd zadelpasser / zadelmaker www.oldehietmoat.nl
* Saint Idus v/d Olde Hietmoat 22/5/'09 TE KOOP

jacqueline

Berichten: 5546
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 13:57

Wij hebben ook een gallagher (zo schreef je het dus hahaha).
Toen wij het apparaat net hadden hebben we naar de leverancier gebeld of het wel normaal was dat ene paard zo een opdonder kreeg hahaha.
Maar het is echt oke, je kan het eventueel ook op half stroom zetten als het goed is (dat kan bij die van ons wel)

_Tiara
Berichten: 3794
Geregistreerd: 11-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 14:20

Wij hebben volgensmij gallagher. Toen de batterij een keer op was zijn de paarden ontsnapt dus er moet wel genoeg stroom op Tong uitsteken .

judithM
Berichten: 802
Geregistreerd: 17-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 18:16

Ik heb een galagher B20 geloof ik.
Deze is makkelijk verplaatsbaar en "loopt' op een grote batterij die ik een in de 2 jaar vervang.

Erg makkelijk ding !

Danielle_1

Berichten: 2696
Geregistreerd: 28-06-04
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 18:43

ik zou niet weten wat er bij ons staat.
Wat ik wel weet is dat ik er zelf 2x een schok van heb gekregen.
Mijn borstspieren verkrampten helemaal,
schrok me echt rot!!
(maar dat is ook de bedoeling,geloof ik Haha! )


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, bellehorses, iphyn en 32 bezoekers