Paard met buitenlands paspoort laten chippen

Moderators: Just_Sannee, Neonlight, Amaryllis, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Paard met buitenlands paspoort laten chippen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-04 16:55

Ik vroeg me af hoe dat werkt. Als de vader van Xara wordt gekeurd, dan kan ik in Engeland een paspoort en een certificaat krijgen. Stel dat ik haar daarna laat chippen, hoe werkt dat dan?


Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 09:06

Niemand?

Djilna

Berichten: 28077
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: On the trails

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 10:08

Ik denk dat je dat het beste bij de KNHS kunt navragen.

Lightning Rose QA (alias Bliksem) en ik zijn Klasse IV/CEI 3* (160km)
Meer dan 2500 wedstrijdkm samen :D
https://poweredbylightning.net/ Over endurancerijden en trailrunnen :)

Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 10:09

Ik geloof niet zo in de wijsheid van het KNHS. Ik hoor het liever van iemand die er ervaring mee heeft.

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 10:13

Als je het weet hoor ik het ook graag

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 10:22

simpel, paspoort wordt met kopie papier opgestuurd naar betreffende stamboek, doet de dierenarts voor je. Je krijg het terug met barcode.

KWPN-paard met duits paspoort, gechipt door Ned. dierenarts, maar paard staat in Duitsland
die ervaring heb ik dus.

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 10:27

Maar paard staat in Duitsland, het gaat mij om paard staat in Nederland

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 10:27

Anya schreef:
simpel, paspoort wordt met kopie papier opgestuurd naar betreffende stamboek, doet de dierenarts voor je. Je krijg het terug met barcode.

KWPN-paard met duits paspoort, gechipt door Ned. dierenarts, maar paard staat in Duitsland
die ervaring heb ik dus.


Ik snap hem niet helemaal. Het paspoort van jouw paard is dus teruggestuurd naar Duitsland? Stel, ik stuur hem terug naar het stamboek in Engeland, maar ze hebben daar nog nooit van chippen gehoord, laat staan van barcodes... ik heb daar niet zo'n vertrouwen in, eerlijk gezegd.

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 10:32

Nee het paard... een kwpn-er staat in Duitsland. Heeft daarom ook een Duits paspoort. Maar het moest gechipt worden. Daarvoor hebben wij een Nederlandse dierenarts gebeld, die de chip in heeft gebracht en met papieren naar het KWPN heeft gestuurd. Die hebben het Duitse paspoort aangepast (d.w.z. nieuwe inhoud in oude hoes). Dat kan omdat paspoort europees karakter heeft.

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 10:37

Wij hebben het over een buitenlands paard dat in Nederlands bezit is

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 10:44

Ik heb het idd ook over een paard wat in Nederland staat met een paspoort uit Engeland.
Waarschijnlijk moet ik het Engelse paspoort naar de KNHS sturen en dan krijg ik er een Nederlandse versie voor terug of zo?

Von

Berichten: 1180
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 10:57

Mijn paard heeft een duits paspoort. Heb gevraagd bij het stamboek of ze de chipcode in het paspoort wilde vermelden, is keurig gebeurd.
Lijkt me dus dat je het paspoort op moet sturen naar Engeland. Informeer van te voren voor de zekerheid even of ze dit willen doen en wat de kosten zijn, dit heb ik ook zo gedaan (via e-mail).
Verschil met die van mij is dat het bij mij om een nieuw paspoort ging, maar de chip was ook in Nederland ingebracht.

Geen paarden meer, ook niet meer rijden, veel andere bezigheden maar bokt blijft leuk af en toe

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 11:05

volgens mij moet het paspoort naar de organisatie waar het paard qua stamboek is ingeschreven. Is het een paard met een engels stamboek, dan naar engeland, is het een kwpn-er dan naar nederland sturen. Is het een onbekend ras, dan kan het naar het land dat het paspoort heeft afgegeven.

Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 11:55

Maar, stel nou dat engeland niet chipt, waarom zouden ze dan meewerken aan het inschrijven van een code. Chippen is niet verplicht in heel Europa en ik verwacht niet dat dat het ooit zal worden.

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 11:56

in de your horse staat wel degelijk berichtgeving over chippen
maar fijne weet ik daar niet van

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 11:58

Andere vraag is of een paard met een buitenlands paspoort en zo als in het voorbeeld dat ik aanhaal, buitenlands brandmerk waarvan het nummer in dat paspoort staat, ook gechipt moet worden.
Het paspoort is dan toch voldoende bij vervoer???

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Neonlight
Moderator NF, ITP, VMR

Berichten: 66226
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Zuid-Oost Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 12:04

Tessebes schreef:
Maar, stel nou dat engeland niet chipt, waarom zouden ze dan meewerken aan het inschrijven van een code. Chippen is niet verplicht in heel Europa en ik verwacht niet dat dat het ooit zal worden.


Je paard staat in Nederland dus zal het gechipt moeten worden. Registratie in het paspoort is heel simpel: je stuurt het paspoort met barcodes op naar de KNHS. Hoe denk je dat al die papierloze paarden "verwerkt" worden? Kan niet bij het stamboek, die hebben ze niet.....
Wij hebben enkele jonge hackney's zonder papieren, die zijn vorig jaar gechipt en hebben toen een paspoort gekregen. De mijne werd ook gechipt op dat moment, en ik heb mijn paspoort gewoon met al die andere papieren van de hackney's meegestuurd naar de KNHS. Week later had ik het terug, barcode erin en de benodigde stempels.

Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 12:23

Neonlight schreef:
Je paard staat in Nederland dus zal het gechipt moeten worden. Registratie in het paspoort is heel simpel: je stuurt het paspoort met barcodes op naar de KNHS.


Maar wordt het originele paspoort dan bijgewerkt of krijg je een nieuw paspoort?

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 12:25

het originele wordt bijgewerkt... er staan immers stemmels en plakkers in van entingen

Tessebes

Berichten: 16685
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-04 12:28

Anya schreef:
het originele wordt bijgewerkt... er staan immers stemmels en plakkers in van entingen


Dus ook als het geen Nederlands paspoort is?

Neonlight
Moderator NF, ITP, VMR

Berichten: 66226
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Zuid-Oost Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 07:06

Ook als het geen Nederlands is. Een paard mag immers geen 2 paspoorten hebben!

Anya
Berichten: 32759
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 07:10

Bij ons wel toen Tessebes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MissWeenie, S_en_Z en 22 bezoekers