Scheren - haarlengte?

Moderators: Amaryllis, Just_Sannee, C_arola, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Scheren - haarlengte?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-04 13:01

Graag wil ik weten welke lengte jullie op de messen van jullie scheerapparaat hebben staan.

Vorig jaar is Lars door iemand anders geschoren en dit jaar ga ik hem waarschijnlijk zelf proberen te scheren, maar wil even met zekerheid weten welk mes het best gebruikt kan worden. Ik heb er nu 'één met lengte 1,6 mm opzitten.....


Dyonne
Moderator AR, MD, VS, BEH

Berichten: 26069
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Boskoop, Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 19:04

Uhmm, lengte van de messen?
Ik heb gewoon een paardenscheepapparaat, en dan met gewone messen.

Heb jij een tondeuse idee? Of echt een paardenscheerapparaat. Wist namelijk niet dat er lengtes in waren.

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-04 19:23

Dyonne schreef:
Uhmm, lengte van de messen?
Ik heb gewoon een paardenscheepapparaat, en dan met gewone messen.

Heb jij een tondeuse idee? Of echt een paardenscheerapparaat. Wist namelijk niet dat er lengtes in waren.


Het is een draadloos scheerapparaat... heb jij echt niets op de messen staan...althans op de opzetmessenblad (of hoe je dat ook noemt) waar ook de fabrikantsnaam op staat?

Dyonne
Moderator AR, MD, VS, BEH

Berichten: 26069
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Boskoop, Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 19:27

Uhmm, zal eens kijken.
Maar ik kon niet kiezen in ieder geval.

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-04 19:30

Dyonne schreef:
Uhmm, zal eens kijken.
Maar ik kon niet kiezen in ieder geval.
Ik heb hem ook met een standaard blad gekregen.... maar ben een beetje bang dat ik hem misschien wel helemaal kaalscheer Knipoog
En ik heb niets om te oefenen... denk niet dat mijn katten zo blij met mij zouden zijn Knipoog

Geriette

Berichten: 925
Geregistreerd: 04-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 19:30

Ik heb zelf ook een scheerapparaat en daar zitten 2 verschillende messen bij. Die ene gebruik ik niet veel omdat ie echt superveel haar verwijderd (zit je zowat in zn huid) Vind ik niet zo'n fijne dus gebruik de andere

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-04 20:09

Geriette schreef:
Ik heb zelf ook een scheerapparaat en daar zitten 2 verschillende messen bij. Die ene gebruik ik niet veel omdat ie echt superveel haar verwijderd (zit je zowat in zn huid) Vind ik niet zo'n fijne dus gebruik de andere


staat er bij jou iets op?

LadyMadonna

Berichten: 53858
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 20:28

Ik heb vorig jaar losse paardenmessen gekocht voor op de schapenmachine.
Heb even voor je gekeken, maar hier staat ook niks op

First they teach you to be patient, and then you'll learn there's not much time.... -Bertolf-

Meavey

Berichten: 6776
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 21:29

De dikte van het ondermes bepaald de lengte van de geschoren haren.
Is normaal 3 mm.

Jij hebt misschien een tondeuze met opzetkammen?
Dat is heel wat anders dan een scheerapparaat, een tondeuze is alleen voor het kleine werk.

Dyonne
Moderator AR, MD, VS, BEH

Berichten: 26069
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Boskoop, Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-04 07:50

Idd, ik heb er niets op staan. Gewoon paardenmessen heb ik.
Ik heb trouwens een Liscop machine, vorig jaar 5x mee geschoren, en alle paardjes zagen er prima uit.

Bij mijn tondeuse heb ik wel opzetkammen, en kan ik dus kiezen uit 3,6 of meer mm, alleen die heeft echt moeite om door het dikke haar te komen.

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-04 08:22

Meavey schreef:
De dikte van het ondermes bepaald de lengte van de geschoren haren.
Is normaal 3 mm.

Jij hebt misschien een tondeuze met opzetkammen?
Dat is heel wat anders dan een scheerapparaat, een tondeuze is alleen voor het kleine werk.


Aha ondermes dus.... dat is bij mij maar 1,6 mm.... dus ik zal een nieuw ondermes moeten kopen....zeker als 3 mm standaard is..

Ik weet niet wat de preciese benaming is van de onderdelen...dus vandaar dat ik niet helemaal duidelijk overkwam.

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-08-04 08:38

Dyonne schreef:
Idd, ik heb er niets op staan. Gewoon paardenmessen heb ik.
Ik heb trouwens een Liscop machine, vorig jaar 5x mee geschoren, en alle paardjes zagen er prima uit.

Bij mijn tondeuse heb ik wel opzetkammen, en kan ik dus kiezen uit 3,6 of meer mm, alleen die heeft echt moeite om door het dikke haar te komen.


Volgens de leverancier kan je het als een scheerapparaat gebruiken.
Het is een duits merk... ben het even kwijt...denken... Öster power pro... heb hem toen vanuit Amerika laten komen. Was geschikt als je een of 2 paarden moest scheren... niet complete kuddes.....
Ach ik zie wel....eerst koop ik wel een nieuw opzet mes en kijk hoever ik kom...

Doe het toch als we in Boskoop wonen... als het er niet uitziet, zet ik hem gewoon een paar weken op stal Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annemiek73, Baidu, eline1991, Jos_1, Love_Silver, MSNbot, Odetje92, Poekkie, shelltje, Tesssz en 19 bezoekers