gladde draad

Moderators: Neonlight, Amaryllis, Just_Sannee, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lisa_pluisje
Berichten: 1354
Geregistreerd: 14-06-04
Woonplaats: gelderland

gladde draad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-06-04 17:05

Hallo allemaal,

Wij hebben met schriklint continu problemen met paarden die door het lint gaan, nu wilt mijn vriend glad draad zetten maar ik ben bang voor verwondingen bij de paarden.
Wat is nu de beste oplossing waar paarden wel achter blijven en waar weinig kans is op letsel.
Dik schriklint is uitgesloten dat snijdt als een gek.
Ik wordt er onderhand wanhopig van.
Groetjes Lisa Huilen


Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 17:08

Glad draad werkt als een kaasschaaf, dat is dus ook niks.

van dat smalle schriklint knapt eerder dan dat het snijd
Maar staat er wel genoeg stroom op omdat ze er steeds doorheen gaan?
Anders kom je toch op duurdere afzetting terrecht zoals hout of hekwerk

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 18:05

Wij hebben hier ook een tijd last van gehad en bij ons bleek de stroom niet zo goed meer te werken (batterij). Met een ampère/volt-metertje kan je vrij gemakkelijk nagaan of er stroomverlies is en of er wel genoeg stroom op je draden staat (zonder zelf te moeten voelen Knipoog ). Bij ons bleek aan beide voorwaarden niet te zijn voldaan en we zijn overgeschakeld op een machine die op een accu werkt.

Maar of dat nu het probleem is dat jij ook hebt??

De enige zekerheid is dat men van niets zeker is...

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 18:40

Gladde draad kan ik je afraden, ik heb een paar mooie foto's van Pervinco's been nadat ie in de draad gehangen had. Als ik ze je door moet mailen zeg je het maar... Een paard op dezelfde stal is afgemaakt omdat ie zich helemaal vastgedraaid had, met als gevolg dat de draad in de pees gesneden had.

Ik ben inderdaad wel benieuwd naar het voltage... Wat meer stroom op de draad wilt vaak al helpen... En meerdere draden onder elkaar, niet 1 of 2.

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 18:43

Heb idd ook al verschillende keren meegemaakt, dat een paard gewoon door het stroomdraad heen liep, terwlijk ik toch echt een schok voelde als ik de draad aanraakte......

Lovers Charles, siamo le Principesse!! Lovers

Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 19:01

Lint met genoeg stroom werkt zeker. Waarschijnlijk zul je de stroom gewoon hoger moeten zetten als dit een mogelijkheid is. Eventueel een ijzeren hek erbij ter ontersteuning?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers