Hoe van stroomklok naar land

Moderators: Neonlight, Just_Sannee, Amaryllis, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dennis

Berichten: 28201
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Hoe van stroomklok naar land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-04 09:37

Ik heb dus een stroomklok op het lichtnet die in de stal komt te hangen(is het punt wat het dichst bij het land zit waar stroom zit).
De aarde is geregeld. Maar ik moet daarmee nog naar het land(ik denk een meter of 10 dat het is).

Wat kan ik het beste gebruiken omdat voor elkaar te krijgen?

Ik heb de kreet grondkabel gehoord. Maar heb het alleen om rollen van 50 meter kunnen vinden. Dat vind ik een beetje overdreven voor zo'n klein stukje. Of is dit de enige mogelijkheid om met stroom naar het land te komen?
M'n vader kwam met het idee(ik heb geen idee of het mogelijk is hoor) of je niet een gewone stroomdraad kan gebruiken en dan maar een van de kopere draden die daar in zit aansluit op je stroomklok en het land.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur L+18, vaardigheid M-1 en prestatie sport-B
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik


WendyBZ

Berichten: 12568
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 09:42

En waar wou je die draad dan langs spannen? Ik denk dat je dan veel te snel problemen krijgt. Onze klok hangt ook in huis, en wij hebben een grondkabel van ongeveer 6 meter liggen. Misschien heeft de DHZ zaak bij jullie nog een stuk liggen wat over is?

TREC Noord
<3 SuperTammy 14/4/2001-13/5/2016 ;(

MarijeR

Berichten: 23360
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 09:49

Vaak kan je bij een doe het zelf winkel die grondkabel per meter kopen. Knippen ze daar ter plekke op de juiste maat voor je.

[KS-MK] [webcam] Dream Team Mini's 2017 (seizoen 14) - nu ONLINE voor het 2017 seizoen.
Drachtige merries: Daisy 275 dagen, Party Girl 269 dagen, Misty 261 dagen, Amy 243 dagen, Cookie 195 dagen, Snazzy 161 dagen & Lizzy 156 dagen.

Dennis

Berichten: 28201
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-04 09:54

De draad moet onder de grond komen te liggen het liefst.

Oke, de DHZ zaak dus. Bij de Welkoop hadden ze het alleen maar per 50 meter.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur L+18, vaardigheid M-1 en prestatie sport-B
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

WendyBZ

Berichten: 12568
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 11:41

Welkoop is ook wat meer op de agrarier gericht Haha! Volgens mij kan je bij de DHZ ook wel advies krijgen over hoe je het het beste aan kan sluiten (zonder kortsluiting te krijgen Schijnheilig )

TREC Noord
<3 SuperTammy 14/4/2001-13/5/2016 ;(

Dennis

Berichten: 28201
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-04 11:52

Tja, onze Welkoop(2, in beide buurdorpen) zijn aardig klein. Veel andere dingen kan je wel per meter kopen. Ze hadden niet eens genoeg lint en poortgrepen voor mijn weiland liggen(hoef maar om 0,6 Ha heen)!!!!!! Dus er moesten nog 2 rollen extra worden besteld.

Ik heb wel een stapel folders meegenomen waar veel in uitgelegt staat, dus ik heb al wel een goed idee van hoe het er precies moet komen uit te zien.

Dat word vanmiddag naar de DHZ Lachen . Ik wil m'n paard het land op hebben Haha! .

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur L+18, vaardigheid M-1 en prestatie sport-B
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

WendyBZ

Berichten: 12568
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 12:00

Divoza heeft trouwens ook info over afrastering (hoeveel palen, openingen etc. ) daar kan je ook vanalles uitrekenen. Misschien staat er op de site nog iets over het aansluiten van een stroomklok Verward

TREC Noord
<3 SuperTammy 14/4/2001-13/5/2016 ;(

ikke

Berichten: 26095
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 12:52

PAS OP!! je kunt geen gewone elektriciteitskabel gebruiken voor dit doel. Deze kabel is hier niet geschikt voor en zal vroeg of laat voor problemen zorgen, lees: de spanning op de omheining neemt af.
Er is speciale kabel in de handel, de meeste afrasteringsleveranciers kunnen je die gewoon leveren.
Draka levert speciale hoogspanningskabel, bij de Technische Unie te bestellen onder nummer 4190 112, kost 78 euro (ex BTW) per 100mtr. Deze moet je wel in een buisje in de grond leggen.
Als er genoeg liefhebbers zijn, wil ik wel een rolletje bestellen.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

DubbelDun

Berichten: 66301
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 13:12

Ikke je bedoelt de VmVK-kabel ? Die moet idd minimaal 60 cm diep en in een harde buis.
Als je naar een installatiebedrijf gaat dan hebben ze vaak afvalstukken liggen waar je wel iets mee kunt. Wel even laten doormeten voor je het meeneemt anders doe je een hoop werk voor niets Haha!

ikke

Berichten: 26095
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 14:21

Sugarmiss schreef:
Ikke je bedoelt de VmVK-kabel ? Die moet idd minimaal 60 cm diep en in een harde buis.
Als je naar een installatiebedrijf gaat dan hebben ze vaak afvalstukken liggen waar je wel iets mee kunt. Wel even laten doormeten voor je het meeneemt anders doe je een hoop werk voor niets Haha!


Ik bedoel dat je GEEN VMvK of YMvK moet gebruiken. Die kabel is gemaakt voor 1.000Volt en een schrikapparaat produceerd ongeveer 4500Volt. De kabel die ik opgeef is geschikt tot 10.000Volt.
VMvK mag in principe niet in de grond liggen, tenzij er een goede bescherming omheen zit. VMvK-as en YMvK-as mag zo de grong in (= speciale grondkabel)

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Bjarni
Berichten: 1849
Geregistreerd: 28-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 17:45

Grondkabel kun je per meter bij de divoza bestellen, als je nou nog meer nodig hebt is dat wel te doen, anders wordt het door verzendkosten erg duur per meter! Heb er verder geen verstand van maar kwam het tegen in mijn speurtocht naar afrasteringen.

http://www.hestarmoves.nl - bewegingstherapie voor paarden
Gediplomeerd MHC Paarden bewegingstherapeut
*Jaguar* *Bjarni, klein paard met een groot hart, rust zacht!*

Dennis

Berichten: 28201
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-04 20:41

Ik zal m'n vader op dit topic wijzen.

Meer tips zijn altijd welkom!

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur L+18, vaardigheid M-1 en prestatie sport-B
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Silenzio

Berichten: 652
Geregistreerd: 18-03-04
Woonplaats: Oegstgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 20:46

we hebben thuis gewoon kabel in de grond liggen en das voor 25 meter gewoon vragen nee heb je ja kan je krijgen maar wel diep genoeg in de grond stoppen... Knipoog

Als zij doen wat ik zeg, doe ik wat zij willen....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dblijham, Maartje1990, Nien1984, Vinny12511 en 24 bezoekers