Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne
fabienne schreef:Er is mij verteld dat je het gerust voor een paar dagen tegelijk kan koken, als je het maar koel bewaard daarna.
Er staat nu dus een pan met vieze inhoud in mijn kelder........
Ieder zijn risico, maar lijnzaad staat erom bekend dat er blauwzuur in zit en dat is toch behoorlijk giftig. Dus toch verstandiger om het te koken.
En ik heb begrepen dat de heilzame werking (bij kloliek) juist van die slijmerige rommel uitgaat, die ontstaat bij het koken.
Ik kan alleen nergens vinden hoe lang je het nu echt moet koken.
sarabande schreef:Ik voer het alleen in het voorjaar vanaf februari om het verharen gemakkelijker te maken. Ik kook het op de houtkachel en laat het wat doorpruttelen.
Dan voer ik het de volgende dag, met zemelen en granen aangelengd met warm water, ze zijn er allemaal dol op.
Ik zou het nooit ongekookt aan de paarden geven en zeker niet regelmatig.
Als je het niet kan koken is malen een oplossing, dan gaat het blauwzuur dat onder de schil zit er ook uit.