wie o wie heeft er gelijk over deze winstpuntenstand???

Moderators: Just_Sannee, Neonlight, Amaryllis, C_arola

 
 
Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-07-01 21:34

Mijn stalgenootje heeft met haar Fries nu één keer L1 gestart. Ze werd tijdens de eerste proef gediskwalificeerd, omdat de Fries de bak uit stormde. Verliespunt was het resultaat. De tweede proef haalde ze wel een winstpunt. Aangezien het dus haar eerste keer L1 was, had ze nog geen winstpunten... Nu wil ik dus graag weten wat er nu haar stand is. Ligt er natuurlijk aan welke proef de bond eerst invoerd in de computer, het verliespunt of het minpunt. Maar het gaat mij erom of je in de L1 onder de 0 punten uit kunt komen. Is L1-1 mogelijk of niet???
Het gaat er dus om, dat als eerst het verliespunt ingevoerd wordt en het is mogelijk, dan komt ze op -1 en dan het winstpunt erbij is 0.
Is dat niet mogelijk en voeren ze eerst het verliespunt in, dan staat ze op 0 nog steeds en dan het winstpunt geeft een totaal van L1+1!!! Dan zou ze dus gewoon een winstpunt hebben nu.
Bij het eerst invoeren van het winstpunt en dan het verliespunt, kom je bij beide op 0 uit.

Maar goed. Mijn oom zegt dus dat je niet onder de nul kunt gaan met je winstpunten in de L1 en mijn vriendin en ik denken van wel. Of is dat nu met die nieuwe regeling veranderd????? Hoop dat jullie het weten...Ilona

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane


Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 21:37

Voor zover ik het weet (bij het springen is het in elk geval zo) krijg je WEL minpunten in de L, maar kun je NIET gedegradeerd worden.

Neem gewoon even contact op met je bond, die kunnen je dat zo vertellen.

Succes!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Roel
Berichten: 650
Geregistreerd: 28-02-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 21:41

Ligt waarschijnlijk jurygevoelig. Gezien het nivo L1, in de B is het niet mogelijk om verliespunten te rijden. Maar in de L volgens mij wel. En als de regels worden nageleefd worden de punten ingevoerd op volgorde van wedstrijden.
In jouw geval zal het dus zijn eerste wedstrijd -1 en nu 1 winstpunt. Dan zal ze nu op het L1 met 0 winstpunten staan.
Voor de zekerheid zou je het kunnen vragen aan de bond waarbij je aan bent gesloten. Of nakijken op internet over 2 weken of zo, bij de knf of nbvr ofzo. Je kan daar met behulp van je combinatienummer je actuele standen opvragen. Laat maar weten, ben er ook wel nieuwsgierig naar..

Hoe meer je MENSEN leert kennen, des te meer ga je van je PAARDEN houden.
stalpraat.net Ook een gezellig forum, kom erbij!
voor foto's: http://www.yourmomentfotografie.nl

Jet

Berichten: 7146
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-01 22:51

In het proevenboekje staat: Verliespunten worden in mindering gebracht op evt. behaalde winstpunten. Wanneer geen winstpunten meer in voorraad zijn of wanneer geen winstpunten zij behaald worden het minpunten.
Een combinatie die wegens uitsluiting of vrijwillig de ring verlaat, krijgt twee verliespunten ( m.u.v. kreupelheid). In de klasse B kunnen geen verliespunten worden gehaald. Dus volgens mij staat ze nu gewoon op 0. Eerst -1 door verliespunt, dan 0 door winstpunt. Dit staat in het nieuwe proevenboekje op blz. 52 punten 3 en 4.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Te koop Wintec dressuurzadel met cair 8-3-16 nieuwe foto's toegevoegd!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 08:50

en volgensmij kan je in de L1 en hoger ook gedegradeerd worden naar een klasse lager.
In de B niet omdat er nix onder zit.
Tenminste zo hebben ze het mij altijd verteld Party!!
Maar ik denk nu ook dat je op 0 staat.

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 13:43

Jet als ze twee verliespunten krijgt bij vrijwillig de ring verlaten heeft ze nu toch nog -1.
Of moet ik toch weer opnieuw naar school?

janna

Berichten: 4057
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 13:47

ze heeft de punten dus op een dag gehaald he? dan denk ik dat ze nu +0 staat. Geen idee, maar volgens mij kan je niet onder de L+0 komen, en als de punten op een dag gehaald zijn, zullen ze die wel bij elkaar optellen. Lijkt me..

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 14:06

Even gekeken
Verliespunten worden in mindering gebracht op de eventueel behaalde winstpunten .Wanneer er geen winstpunten meer in voorraad zijn of wanneer geen winstpunten zijn behaald ,worden het minpunten !!!!het volgende punt is .
Een combinstie die wegens uitsluiting of vrijwillig de ring verlaat ,krijgt 2 verliespunten .
Mijn conclusie is dus ,als ze zich aan de vollegorde van het boekje houden en alles correct uitvoeren ,heeft ze m.i. nu nog -1

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 14:17

Citaat:
Op 2001-07-23 22:37, schreef Zep:
Voor zover ik het weet (bij het springen is het in elk geval zo) krijg je WEL minpunten in de L, maar kun je NIET gedegradeerd worden.



Mmmm, ik heb toch echt het tegenovergestelde "gepresteerd" in het L springen...

Je kan in het L gewoon gedegradeerd worden zowel bij het springen als in de dressuur.

janna

Berichten: 4057
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 14:22

hmm, dat is dan "nieuw" . Ik weet nog dat je niet minder kon halen dan L + 0, zal dan wel veranderd zijn..

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 14:31

ik weet dat je bij springen inderdaad van zelfs z naar b kunt (ken iemand die dat gepresteerd heeft)
En ik verwacht bij dressuur ook wel.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-07-01 22:11

Hmmm...grappig, verschillende reacties!!! Maar ja...ik hoor het vast nog wel een keer, op welke stand ze nu staat. Staat vast wel op internet. Of ik mail de bond een keer...Zie wel...ik wil het niet zo graag weten, maar was ff benieuwd...Ilona

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Jet

Berichten: 7146
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-01 22:22

Ineke, je hebt volgens mij gelijk: -1! Het was vast wat laat gister, kon effe niet zo goed meer denken en tellen....
Misschien weet Jasmijn hier meer van, die is tenslotte jury. Of misschien heeft iemand het per 1 april nieuw uitgekomen wedstrijdreglement, daar zal alles nog wel uitgebreider instaan lijkt me.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Te koop Wintec dressuurzadel met cair 8-3-16 nieuwe foto's toegevoegd!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-01 07:44

Als er voor uitsluiting -2 staat dan is het inderdaad nu -1 en heeft ineke gelijk.
Ik dacht ook ff dat je -1 bedoelde met het uit de ring gaan.
Lezen is ook een kunst he, ik moet volgende keer maar beter opletten Knipoog
Dus nu alles nog eens gelezen te hebben heeft ineke een 10 voor rekenen.

Jasmijn

Berichten: 3508
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-01 09:47

Volgens mij is het ook -1, maar ik vergeet stteds in mijn auto in het wedstrijdregl. te kijken. Volgens nij kan je in de L idd onder de 0 winstpunten komen. Ik ga vanmiddag als ik de auto zit, een vernieuwde poging wagen het op te zoeken.

SG, je wordt nooit vergeten.

Jasmijn

Berichten: 3508
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 11:10

Ja hoor ik heb het eindelijk opgezocht *LOL*
wedstrijdreglement blz D-44
Degradatie naar de naastlagere klasse vindt plaats bij het bereiken van een totaal van 10 verliespunten in de huidige klasse, met dien verstande dat in de klasse L verliespunten in mindering worden gebracht tot de stand L+0 is bereikt. Degradatie van de klasse L naar de klasse B is niet mogelijk.

Dat zou dus eigenlijk betekenen dat ze in de eerste proef op L+0 is blijven staan (in de min kan niet), en de tweede proef gewoon een winstpunt heeft gehaald, dus nu L+1, denk ik Verward
Bij het springen kan je idd wel naar de B degraderen, even opgezocht voor Sjuimpje

SG, je wordt nooit vergeten.

janna

Berichten: 4057
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 11:20

je kan wel terug naar de B, maar dan moet je het aanvragen. Ik heb het toevallig gisteren ook opgezocht (heb net een maand geleden een reglementenboekje gekocht). Bij de federatie kunnen ze toch niet zien of je eerst de ene proef hebt gereden of eerst de andere? Lijkt me dat ze naar het resultaat van de dag kijken, en dat je dan gewoon op 0 blijft staan. Krijgen we de goede uitslag nog te horen?? Ben wel benieuwd.

Jasmijn

Berichten: 3508
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 11:32

Ik weet de goede uitslag ook niet, ze kunnen natuurlijk wel zien welke de eerste proef was, staat op protocol, maar ik zou er ook maar vanuit gaan dat het L+0 is, ik denk niet dat ze dat helemaal uit gaan zoeken.
Maar als je die ene winstpunt perse wilt hebben Verward kan je dit verhaal misschien aanvoeren?

SG, je wordt nooit vergeten.

janna

Berichten: 4057
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 11:50

bij ons staat er echt niet op welke je als eerste hebt gereden en welke als tweede hoor. En bovendien kan dat op de dag zelf nog wel eens veranderen. IS ineens de andere ring leeg, en kun je starten. Errug leuk als je de proeven uit je hoofd rijdt, moet je ineens omschakelen.. Verward

Jasmijn

Berichten: 3508
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 12:06

Als het goed is staat er B7 (ik weet toevallig dat 7 een B proef is) of zo, maar idd, dat kan dan wel de eerste proef van die maand zijn, maar die hoef je dan niet als eerste gereden te hebben.
Conclusie: we houden het op L+0 *LOL* *LOL*

SG, je wordt nooit vergeten.

Karin

Berichten: 61661
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 12:09

Als je het helemaal zeker wilt weten Jurga, dan moet je je stalgenootje over een week ofzo even haar winstpuntenstand laten checken op de site van haar basisorganisatie (KNF, NKB of anders). Dan zal de stand wel doorgevoerd zijn.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

janna

Berichten: 4057
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 12:11

over een week al??? echt niet. De wedstrijd van mij in kootwijk (8-7) was ook nog niet verwerkt! Ze lopen een beetje achter daar. Zal wel door de vakantie komen..

Jasmijn

Berichten: 3508
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 12:13

Ik heb al anderhalf jaar niet gestart, maar heb op i-net 3 winstpunten minder dan in het echie. Dat zal toch wel geen achterstand meer zijn hoop ik?

SG, je wordt nooit vergeten.

janna

Berichten: 4057
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 12:15

haha, dan duurt het wel erg lang...
Mischien met je ze dan even bellen. Dan klopt er iets niet helemaal lijkt me.
Tenzij het niet uitmaakt.

favo

Berichten: 416
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: gem.ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 12:50

Ik heb ooit mijn protocolen moeten opsturen, omdat ze bij NVBR minder punten hadden staan, als dat ik geteld had. Gelukkig had ik de kopieen bewaard. Alles is dus nog goedgekomen.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, liefsmarleen en 7 bezoekers