Samenwerking KNHS, FNRS en SRR een feit

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Samenwerking KNHS, FNRS en SRR een feit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-02 15:45

Bron KNHS

Samenwerking KNHS, FNRS en SRR een feit
20-11-2002

Dinsdag 19 november tekenden de voorzitters Martien van den Heuvel (KNHS), John Kraakman (FNRS) en Eef Scheurs (SRR) in het Gelderse Kootwijkerbroek een intentieverklaring om samen te zorgen voor een sterke, goed georganiseerde rijopleiding voor de recreatieve ruiter, waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan. De motivatie is om uiteindelijk te komen tot een goed gestructureerd opleidingsprogramma voor ruiters die de sport beoefenen in een manege of bij een vereniging.

Afscheid Eef Schreurs

Voor Eef Schreurs was de ondertekening zijn laatste officiële optreden als voorzitter van de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter. Sinds 1980 vervulde Schreurs de taak als bestuurslid van de SRR en vijf jaar later werd hij voorzitter. Naast zijn werk om de recreatieve paardensport in kaart te brengen en de belangen voor deze grote groep paardensporters te behartigen, zette hij zich tevens in voor andere facetten in de paardensport. Na de ondertekening werd Schreurs verrast met een afscheidsreceptie in de knusse foyer van de hippische accommodatie van Bob van Asselt in Kootwijkerbroek. Samen met ‘zijn’ bestuursleden, familie en vrienden blikte hij terug op een prachtige tijd en droeg hij zijn werk officieel over aan opvolger Toon Hulshof.

Intentieverklaring

Tot op heden gaven de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), de Federatie van Nederlandse Rijscholen (FNRS) en de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter (SRR) afzonderlijk invulling aan hun opleidingsprogramma’s. Het was dan ook een logische stap om samen te werken aan het verbeteren van de opleidingsmogelijkheden voor de recreatieve ruiter en het bewaken van de kwaliteit van deze opleidingen. Het Ruiterpaspoort van de FNRS bestaat uit drie gefaseerde opleidingstrajecten voor het buitenrijden en kent hierdoor drie toetsingsmomenten. De eerste twee fasen leggen de nadruk op het rijden in groepsverband en het rijden onder begeleiding. De laatste module bevat onder andere het rijden op de openbare weg. Het Ruiterbewijsexamen gaat fungeren als het derde toetsingsmoment voor de opleiding buitenrijden, wat onderdeel is van het Ruiterpaspoort. Als een ruiter de modules 1 en 2 van de FNRS heeft behaald, kan hij/zij vrijstelling krijgen voor bepaalde onderdelen van het Ruiterbewijsexamen. Door een gedegen opleidingstraject, dat afgesloten wordt met het Ruiterbewijsexamen van de SRR, worden ruiters nog beter in staat geacht om op verantwoorde wijze met hun viervoeter de openbare weg en natuurterreinen te betreden.

De Stichting ORUN bewaakt de kwaliteit van de opleidingen en de objectiviteit van de examinatoren van de FNRS, waardoor de KNHS deze opleidingen erkend. De laatste fase van het FNRS opleidingstraject, het examen voor het Ruiterbewijs, wordt afgenomen door examinatoren van de SRR. Om het bovenstaande te evalueren en te zorgen voor continuïteit is door de drie partijen een stuurgroep in het leven geroepen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DreamGuide, Selima, Supertje, xdesix en 56 bezoekers