fjorden merrie rent steeds weg ook met ruiter

Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
valerie11
Berichten: 6
Geregistreerd: 12-04-12

fjorden merrie rent steeds weg ook met ruiter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-12 20:03

Sinds 1 maand hebben we een fjorden merrie van 12 jaar. Eerst wilde ze niet met me mee lopen en duwde en trok ze aan me, dit gaat nu beter. Nu gaat het met rijden steeds mis. In stap gaat het goed maar zodra ze aan moet draven schiet ze in galop de bak door en remt voor het hek met als gevolg dat haar ruiter er af vliegt. Of ze schrikt ergens van in vliegt weer weg! Nu longeren we haar eerst, dan is ze wel iets rustiger en ging het de eerste keer wel goed maar nu begint ze weer opnieuw. Vandaag trok ze de longeerlijn los en rende weer weg. Wie kan ons helpen. We durven niet meer op haar te rijden.

dianaw33

Berichten: 1929
Geregistreerd: 09-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 09:01

Wat ik mis in je verhaal is: wat is de staat van africhting van je paard en hoe ervaren zijn jullie als ruiter. En verder: heb je wel een goed passend zadel voor haar gekocht, een fjord heeft helemaal geen makkelijke rug

StefenYnia

Berichten: 448
Geregistreerd: 03-02-10
Woonplaats: Hjørring, Denemarken

Re: fjorden merrie rent steeds weg ook met ruiter

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 09:14

Wat Dianaw33 al gezegd heeft: Past het zadel wel goed? Met mijn Fjord heb ik 1 zadel op maat moeten laten maken, en 1 helemaal moeten laten verstellen (Ja, heb 2 zadels...) om deze passend te krijgen.

Dan zou ik vervolgens gaan kijken of ze misschien last heeft van haar gebit. Bijvoorbeeld, wat gebeurd er op het moment dat je haar met een halster alleen longeert? Reageert ze beter, laat eens een tandarts komen.

Een paard is erg gevoelig, zeker voor angst. Op het moment dat je zelf angst vertoont, wordt dit door een paard vaak gezien als een bevestiging van gedrag (Paard vlucht, jij wordt bang, dus paard ontvangt het signaal dat jij het ermee eens bent. Want een paard snapt niet waar die angst vandaan komt, alleen dat die angst er is.).
Dus zou ik zeggen: Ga voorlopig eens alleen grondwerken, leer je paard kennen, leer te begrijpen waar ze op reageert, waar ze onzeker van wordt. Er zijn heel wat websites waar je dit van kan leren. Misschien dat ook boeken helpen. Als je onder 'Natural Horsemanship' op google kijkt, vind je vast van alles. Ga alles eens lezen en kijk waar jij je het beste bij voelt.

Ik heb zelf toenvallig ook een Fjordendame van 9, en ook al is niet ieder paard hetzelfde, de Fjord staat er nogal om bekend een beetje eigenzinnig te zijn in karakter (Geld niet voor iedere Fjord, maar zeker wel voor de mijne), het is iets waar je mee om moet kunnen gaan. Ik kon helaas niet uit je verhaal opmaken of je hiervan op de hoogte bent. Mijn excuses als dat wel zo is, het is moeilijk afgaan op een berichtje op een forum. ;-)
Mijn Fjord geeft waarschuwingen, wanneer ze iets eng vind of niet begrijpt. Dit zijn subtiele aanwijzingen, maar het is aan mij als eigenaar om dit te leren herkennen (Wat ik ook al snel deed) voor dat dit escaleert. Communicatie, met elk dier (En mens trouwens ook), begint in mijn ogen met luisteren, en zeker met dieren, moet je dit heel doordacht doen wil je de subtiele hints begrijpen die escalatie kunnen voorkomen.
Als jij je dier begrijpt, en het dier heeft dit in de gaten, en merkt dat jij daardoor leert, bouwt dit vertrouwen. Dan wordt je een betere leider, en je paard weet dat jij haar niet in 7 sloten tegelijk laat lopen.

(Ik zeg niet dat dat het geval nu is, dit is alleen wat ik opmaak uit het beknopte verhaal. Als ik iets niet goed heb opgevat, hoor ik dat natuurlijk heel graag. :-) )

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 09:17

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze jullie nu aan het uitproberen is,aangezien ze er net nog maar een maandje er is.
En op zo'n moment zullen jullie wat sterker in je schoenen moeten staan.

StefenYnia

Berichten: 448
Geregistreerd: 03-02-10
Woonplaats: Hjørring, Denemarken

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 09:18

nientje78 schreef:
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze jullie nu aan het uitproberen is,aangezien ze er net nog maar een maandje er is.
En op zo'n moment zullen jullie wat sterker in je schoenen moeten staan.


:j Inderdaad ook een mogelijkheid. Dat doen er een boel!

valerie11
Berichten: 6
Geregistreerd: 12-04-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-04-12 15:45

Heel erg bedankt voor de vele tips.
Even iets meer over ons. Ik zelf heb altijd bij maneges gereden en dit is onze eerste eigen pony. Ik begrijp nu dat ik heel veel ervaring mis. Vandaar dat ik nu ook niet meer weet wat ik moet doen. Het was de bedoeling dat we een rustige brave pony zouden kopen waar we lekker recreatief mee konden rijden. Toen we bij de eerste eigenaar op haar reden deed ze dit ook erg braaf. Dat een pony/paard kan schrikken, bokken, steigeren, weten we en kunnen we, wanneer het niet te erg wordt best mee omgaan en ook blijven zitten. Maar dit kennen we niet.
Over onze pony. De vorige eigenaar heeft zelf een paar paarden en pony's en heeft haar gekocht van een boer die haar alleen in een stalletje liet staan en verder niet meer verzorgde en er niets meer mee deed. De vorige eigenaar heeft haar goed verzorgd en weer lekker ingereden in 2 maanden tijd.
Ze heeft slijt plekken op haar flanken dus ik denk dat ze veel voor de wagen heeft gestaan en misschien niet veel gewend is dat ze ohz gereden wordt.
Ja idd het kan van alles zijn. Misschien haar zadel al reed ze met dit zelfde zadel toen we haar kochten. Misschien haar hoofdstel maar ze longeert beter met hoofdstel dan met halster.
Ik denk dat we in ieder geval nog erg aan elkaar moeten wennen maar aan de andere kant ben ik ook bang dat ze me uitprobeert. Dus wanneer moet ik haar strenger aanpakken en wanneer moet ik haar juist meer op haar gemak stellen.
Verder is het zo dat ze 24/7 in de wei staat en ze het daar erg naar haar zin heeft en ik heb sterk de indruk dat ze geen zin heeft om te werken. We moeten ongeveer 5 a 10 minuten met haar langs de weg lopen om bij de rijbak te komen dit gaat goed maar blijft een soms stressvolle onderneming.
Iemand die reageerde op dit forum was bang me beledigd te hebben toen ze me vroeg naar mijn ervaring. Nou bij deze, ik ben helemaal niet beledigd. Ik sta open voor alle hulp en tips want ik ben er nu wel achter dat ik zeer onervaren ben op dit gebied nou noem het maar dom of naief want als ik dit geweten had had ik beter doorgevraagd bij haar vorige eigenaar wat ik kon verwachten. Of een andere pony gekocht. Maar we waren wel verliefd op haar!

StefenYnia

Berichten: 448
Geregistreerd: 03-02-10
Woonplaats: Hjørring, Denemarken

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 16:22

valerie11 schreef:
Iemand die reageerde op dit forum was bang me beledigd te hebben toen ze me vroeg naar mijn ervaring. Nou bij deze, ik ben helemaal niet beledigd. Ik sta open voor alle hulp en tips want ik ben er nu wel achter dat ik zeer onervaren ben op dit gebied nou noem het maar dom of naief want als ik dit geweten had had ik beter doorgevraagd bij haar vorige eigenaar wat ik kon verwachten. Of een andere pony gekocht. Maar we waren wel verliefd op haar!


Dat was ik, denk ik. :-)

En dom was je zeker niet. Misschien iets naief, maar daar zal je niet de eerste, en ook zeker niet de laatste mee zijn. Dus maak je alsjeblieft niet druk, er is nog geen man overboord. (Nou ja, niet letterlijk dan!)

Een goede, en veilige manier van erachter komen of ze je echt uitprobeerd, is om een tijdje grondwerk te doen (Ja, daar kom ik weer met m'n vervelende grondwerk, haha!), dat betekend niet alleen longeren, maar nogmaals, stijl is best persoonlijk. In mijn onderschrift staat een website, maar dat moet je echt liggen, en is ook nog eens in het Engels. Echter, ook in het Nederlands is er genoeg te vinden wat uitleg geeft over bijvoorbeeld toepassing (En afname.) van druk. Ga eerst eens goed lezen, begrijpen wat een paard met lichaamstaal probeert te vertellen.

Tevens durft men op de grond vaak meer van een paard te vragen, komt angst om te vallen niet in the picture, en kan je nog beter de lichaamstaal van je paard leren lezen.

Natuurlijk verwacht niemand van je dat je van de ene dag op de andere de paardenguru wordt, als het zo simpel was, hadden mensen als Parelli, Voest, Hempfling, Gore en anderen geen baan meer. ;-)

Ik snap heel goed dat je het liefst zo met het paardje naar buiten wil gaan, maar het vertrouwen van een paard is niet altijd even makkelijk te winnen - en ergens denk ik persoonlijk dan: Tof! Ik moet er voor werken, maar als dat vertrouwen eenmaal gewonnen is...! (Maar dat is mijn mening!)

Mijn Fjord is nu iets meer dan 2 jaar bij mij, en ik ben momenteel op een punt, waarop zij zonder commando, zonder dat ik dit vraag, gewoon bij me komt liggen als ik in de bak of wei zit. Een heel bijzonder moment!
Natuurlijk zijn er dingen die ik niet met haar doe, uit veiligheids overwegingen voor haar, maar ook voor mij (Maar dat is voornamelijk omdat ik mijn rug gebroken heb gehad na een val van de zoldertrap).

Wat je uiteindelijke doel is, is heel persoonlijk, maar ik geloof heel sterk in dat het opbouwen van een vertrouwensband het begin is van elk doel.

Als je nog vragen wil, of tips, mijn PB box staat altijd open!

dianaw33

Berichten: 1929
Geregistreerd: 09-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 18:03

Heb je niemand in je buurt die je een beetje wegwijs kan maken in paardenland? Als je alleen bijft tobben gaat dit niet opgelost worden.
En over mijn stokpaardje: het zadel. Het feit dat het zadel al op haar lag toen je haar kocht wil niet zeggen dat het nu nog past, haar leefomstandigheden en manier (misschien ook frequentie van werken )zijn drastisch veranderd, dat betekent meestal ook dat het lijf van je paard drastisch is veranderd. Een zadelcheck door een goede zadelmaker is echt geen overbodige luxe op dit moment hoor.

StefenYnia

Berichten: 448
Geregistreerd: 03-02-10
Woonplaats: Hjørring, Denemarken

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 18:15

dianaw33 schreef:
En over mijn stokpaardje: het zadel. Het feit dat het zadel al op haar lag toen je haar kocht wil niet zeggen dat het nu nog past, haar leefomstandigheden en manier (misschien ook frequentie van werken )zijn drastisch veranderd, dat betekent meestal ook dat het lijf van je paard drastisch is veranderd. Een zadelcheck door een goede zadelmaker is echt geen overbodige luxe op dit moment hoor.


:j Wederom mee eens.

Xjosee

Berichten: 1625
Geregistreerd: 14-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 18:22

Als ik het goed begrijp wist de vorige eigenaar niet of het paard bereden was en die heeft het paard in 2 maanden ingereden? Dan zou ik ontzettend veel begeleiding gaan zoeken, liefst de komende tijd onder begeleiding rijden en alleen zelf longern oid (alhoewel het ook slim is om hierbij een keer een lesje mee te pakken). Want een manegepaard is over het algemeen zo anders dan een eigen paard, die overgang is ontzettend groot! En zeker als je dan ook nog een paardje hebt wat mogelijk pas 2 maanden onder het zadel is, is dat heel erg lastig.

Succes!

Devennee1
Berichten: 130
Geregistreerd: 03-04-12
Woonplaats: den bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:10

mischien net als wat stefenYnia zegt , ga grondwerk proberen en/of VD = vrijheidsdressuur en je kan altijd zou ik doen , je paard masseren meestal heeft het effect, sucses. ;)

funnyhorses
Berichten: 8047
Geregistreerd: 30-06-09

Re: fjorden merrie rent steeds weg ook met ruiter

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:17

Alles goed nalopen,gebit,tuig,zadel,sluit ook lichamelijke dingen uit (via osteopaat bijv.)
Dan terug naar de basis,niet alleen voor de pony maar zeker ook voor jezelf,zo leer je elkaar kennen.Grondwerk is hier een goed begin maar doe dit onder goede begeleiding.

Verder proberen met zo min mogelijk druk te rijden,vaak lokt dit alleen maar meer vlucht gedrag uit.
Dus eerst vertrouwen winnen en dan verder met het rijden,het liefste onder goede begeleiding.

StefenYnia

Berichten: 448
Geregistreerd: 03-02-10
Woonplaats: Hjørring, Denemarken

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:22

Devennee1 schreef:
mischien net als wat stefenYnia zegt , ga grondwerk proberen en/of VD = vrijheidsdressuur en je kan altijd zou ik doen , je paard masseren meestal heeft het effect, sucses. ;)


VD zou ik in zo'n stadium nog niet aan beginnen. Echt alleen de basis en inderdaad, het liefst inderdaad met goede begeleiding, al kom je met zeer aandachtig lezen ook wel een heel eind mocht die begeleiding niet voor handen zijn.

VD is echt meer gespecialiseerd, en vereist een vertrouwensband, die is er duidelijk nog niet.

Devennee1
Berichten: 130
Geregistreerd: 03-04-12
Woonplaats: den bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:24

StefenYnia schreef:
Devennee1 schreef:
mischien net als wat stefenYnia zegt , ga grondwerk proberen en/of VD = vrijheidsdressuur en je kan altijd zou ik doen , je paard masseren meestal heeft het effect, sucses. ;)


VD zou ik in zo'n stadium nog niet aan beginnen. Echt alleen de basis en inderdaad, het liefst inderdaad met goede begeleiding, al kom je met zeer aandachtig lezen ook wel een heel eind mocht die begeleiding niet voor handen zijn.

VD is echt meer gespecialiseerd, en vereist een vertrouwensband, die is er duidelijk nog niet.

nee idd maar zou krijg je ook vertrouwen , dus "k dacht dat het wel kon helpen want ik doe het regelmatig en je vertrouwen word steeds groter.

troi
Berichten: 17630
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: fjorden merrie rent steeds weg ook met ruiter

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:26

Dit klinkt als een slim lui paard. Gefeliciteerd, van dit dier kun je ongelofelijk veel van leren maar het is meestal wel een heftige leerweg. Dus, zoek een goede grondwerkjuf/meester en leer hoe je je paard goed aanpakt (dus wanneer wel en wanneer niet en hoe!) en voor je het weet heb je een dier dat voor je door het vuur gaat.

StefenYnia

Berichten: 448
Geregistreerd: 03-02-10
Woonplaats: Hjørring, Denemarken

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:31

Devennee1 schreef:
nee idd maar zou krijg je ook vertrouwen , dus "k dacht dat het wel kon helpen want ik doe het regelmatig en je vertrouwen word steeds groter.


Dat bedoel ik niet. Ik praat over veiligheid. Zelf doe ik ook VD met mijn paard, maar dit zijn wij pas gaan doen toen er een basis van vertrouwen was. Bij TS is er helemaal geen vertrouwen. Dan moet je niet met VD gaan werken. De basis van NH, ja, maar dat is iets heel anders. Druk en wegnemen daarvan, het vaststellen wie de leider is (Ik heb het idee, in de ogen van de Fjord, is dat momenteel de Fjord, niet TS), wederzijds respect creeeren.

Je bedoeling is goed, maar ik krijg de indruk dat je het een beetje verkeerd verwoord. :-)

funnyhorses
Berichten: 8047
Geregistreerd: 30-06-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:33

troi schreef:
Dit klinkt als een slim lui paard. Gefeliciteerd, van dit dier kun je ongelofelijk veel van leren maar het is meestal wel een heftige leerweg. Dus, zoek een goede grondwerkjuf/meester en leer hoe je je paard goed aanpakt (dus wanneer wel en wanneer niet en hoe!) en voor je het weet heb je een dier dat voor je door het vuur gaat.


:n
Dit klinkt als een paardje wat wel wil maar er geen bal van begrijpt en misschien ook gepaard met pijn gaat gezien het weg vluchten in de bak.
Vertrouwen heeft het dier niet meer voor 100% omdat er waarschijnlijk constant iets zeer doet.
Persoonlijk vind ik het echt aanhoren als een rugprobleem zo hoe ts het verteld.

Fjorden zijn wat dat betreft best sensibel,ze doen alles voor je maar als er eenmaal een kink in de kabel is dan uiten ze zich zeer dramatisch en moet je behoorlijk wat overtuigingskracht en geduld hebben om ze weer normaal te krijgen.
Dit gedrag heeft waarschijnlijk niks met slimmigheid te maken maar met als laatste hoop dat de eigenaar begrijpt dat er iets niet helemaal lekker zit!
Luister daar naar dan vind men ook de oplossing. :j

troi
Berichten: 17630
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:34

Waar woon je ts?misschien zit er een lezer bij je in de buurt die je op weg kan helpen.

@funnyhorses, het blijft natuurlijk speculeren maar een dier dat vanaf dag1 al rukte en plukte klinkt meer als een slimme dominante dan als een angstige. In beide gevallen trouwens, bang of angstig, is onderwijs over paardentaal/gedrag, dus grondwerk, in mijn ogen erg verstandig omdat je dan aangereikt krijgt hoe je dat beste ombuigt naar gewenst gedrag.
Laatst bijgewerkt door troi op 13-04-12 19:37, in het totaal 1 keer bewerkt

Devennee1
Berichten: 130
Geregistreerd: 03-04-12
Woonplaats: den bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:35

troi schreef:
Waar woon je ts?misschien zit er een lezer bij je in de buurt die je op weg kan helpen.

haha toevallig wou ik dat net vragen :)

paardjes123

Berichten: 2883
Geregistreerd: 16-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:38

Ik zeg zoek iemand die hem voor je verder door rijd, wel iemand met verstand van zaken en als je met hem rijd neem les. Met mijn vorige paard reed ik in het begin 3 x per week, 1x clubles 2x priveles. Daarnaast nog 2x longeren. Je leert sneller slechte dingen aan als dat je ze afleert

Sjolvir

Berichten: 25389
Geregistreerd: 26-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 19:43

Heel veel dingen zijn hier al genoemd, paarden zijn slim en jullie nieuwe paard probeert jullie
iets te vertellen.
Lastige is, dat ze dat vaak op zo'n manier doen dat wij het niet helemaal begrijpen.
Paard heeft een reden om dit te doen, lastige is waarom?

Van het verleden is dus maar een heel beperkt deel bekend.

Maar kan je de naam van je fjord geven en levens nummer? (staat in het paspoort, chipnummer is ook goed)
en voor de leuk haar afstamming?
Allicht dat iemand op het fjorden deel van bokt haar kent (ja, het bestaat! een fjordendeel)
en meer van haar verleden weet.

Genoemd zijn al het vermoedelijk niet of nauwelijks doorgereden zijn van je paard.
Je eigen ervaring die niet meteen reusachtig is, niet rottig bedoeld, maar maakt het wel lastiger,
onervaren paard met onervaren mensen.
Laat je harnachement goed controleren, neem rustig de tijd met je paard, is ze medisch wel helemaal oke?
En neem goed les, nou is het vervelende dat goed les, nogal variabele kreet is.
Goedkoop is soms duurkoop en duurkoop kan ook slechtkoop zijn.
Zou iemand zoeken met ervaring in het doorrijden van paarden, dus niet iemand die zelf ook wel 1
paard ooit al dan niet heeft opgeleidt.

Verder als ze gaat rennen, zitten op je gat, voeten vooruit! (dus naar voren steken),
zodat als je paard ineens in de ankers gaat je niet voorover er af vliegt.
Tevens de reflex, trekken aan het bit zo veel mogelijk onderdrukken als je paard er van tussen vliegt,
werkt doorgaans averechts, ze is toch sterker.

Het je foto van je nieuwe aanwinst?
En waar in NL woon je?

_Dune_

Berichten: 2773
Geregistreerd: 27-10-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-12 20:45

Ik ga mee met de rest. Loop alles eens na, gebit, zadel, hoofdstel, algemeen gestel. Dit gedrag kan ontzettend veel oorzaken hebben.
Mijn paard ging ook heel hard rennen toen ik hem net had gekocht. Zo was hij helemaal niet toen ik hem daar heb gereden. Ik heb er een osteopaat bij gehad en het bleek dat hij door de stress van de verhuizing op 2 plaatsen (onder het zadel) helemaal vast zat. Na de behandeling had ik weer het lieve, brave paard wat ik gekocht had. Hij heeft het daarna ook nooit meer gedaan. Pijn kán dus een oorzaak zijn van dit gedrag.
Het kan ook zijn dat ze je niet goed begrijpt onder het zadel, dus neem ook goed les. Vraag eens rond in je omgeving van wie de mensen les hebben en ga eens kijken bij een paar lessen zodat je een beetje ene beeld krijgt van de manier van les geven.
Wat krijgt ze nu trouwens aan voer?
Succes!

aeolusnr1
Berichten: 4303
Geregistreerd: 05-10-08
Woonplaats: St. Job in't Goor , Antwerpen , België

Re: fjorden merrie rent steeds weg ook met ruiter

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-12 16:31

zoals "troi" de dingen al aangaf, neem rustig les , privé-les.
Dan komt het zeker goed.
Er is idd een heel groot verschil in het rijden op een manegepaardje dan waneer je een eigen paard moet gaan rijden, dan begint pas het echte lessen, maar het is zeker een uitdaging , en als je het volhoudt komt het zeker goed.
succes

valerie11
Berichten: 6
Geregistreerd: 12-04-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-04-12 12:22

Lieve dames en misschien ook heren die gereageerd hebben. Wat een leuke en leerzame reacties van wildvreemde mensen die me willen helpen!
Nou even meer over ons (fjord en ik) Ik woon in Velserbroek vlakbij Haarlem en IJmuiden in Noord-Holland. Onze fjorden merrie heet Urly in stamboek Urla.
levensnummer NL- 19990598.
Ik denk zeker dat het verhaal onervaren eigenaar (ik) en misschien onervaren dressuurpony klopt en geen zin om iets voor me te doen (vertrouwen) of pijn. Met of zonder zadel maakt niet zo veel uit. Alleen met halster loopt ze tijdens het longeren ook weg.
Urly staat op het land en eet veel hooi en ze krijgt 2 handjes basisbrok.

En ja als iemand me wil helpen graag!
Verder wil ik graag een foto sturen maar weet niet hoe dit moet!

Sjolvir

Berichten: 25389
Geregistreerd: 26-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-12 14:44

Ik ga even shoppen op een ander forum voor je of iemand haar kent.
Als ik meer weet plaats ik dat hier wel.

Als het levensnummer klopt en ze een echt fjorden paspoort heeft uit NL, dan zou ze dit moeten zijn?
Gevonden tot nu toe, ze heet dus URLA officieel.

Levensnummer - Naam19990598 - Urla
Geboortedatum 11-07-1999
Geslacht Vrouwelijk
Kleur - Hoogte - Pijpomvang gra-isabel - 138 - 18
Aantal afstammelingen Mnl.:1 - Vrl.:0 (heeft dus 1 veulen gehad ooit)

Chipnummer 528210001026976
Opmerking smalle aalstreep; hw l. mid ooglijn; hw. r. ond. bov. ooglij
FokkerWILBERS A. - MILHEEZE
EigenaarKRAAIJEVELD FAM J.P. - KUNADACS - HONGARIJE (zal 1 van de oude eigenaren zijn)


Vader :
I-79---- - 28-04-1993
Inco
528210000428244

moeder :
E-01---- - 20-02-1984
Erica

Moeders vader:
I-43---- - 01-06-1974
Holunder