’s Werelds eerste KunstRuiterRoute in park Over-Betuwe

Moderators: goldenarrow, MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sjimmy

Berichten: 17730
Geregistreerd: 09-03-01

’s Werelds eerste KunstRuiterRoute in park Over-Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-02 09:21 Tip de NieuwsredactieHeb jij tijd om mee te doen aan een groot ruiteronderzoek?
Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 17:35

Nederland kent al vele kunstroutes en ruiterroutes, maar een combinatie van deze twee tot een KunstRuiterRoute is uniek. “Kunst en ruiterpad vormen een twee-eenheid en wel zo dat de route een kilometers lang autonoom kunstwerk wordt. Ruiter, paard en koets zijn hier de bewegende delen. Het gaat dus niet om een route met ruiterbeelden of kunstwerken erlangs, maar iets volstrekt nieuws”, vertelt beeldend kunstenaar Frank Bezemer, de bedenker en ontwerper van de route.

Bezemer ontwierp de route op initiatief van het bestuur van de Stichting Recreatieruiter (SRR) en de Gelderse regiovertegenwoordiger van de KNHS, de heer ter Laak. Subsidies van de provincie Gelderland, de Recreatiemaatschappij Rivierengebied, SRR en manegehouders uit de regio maakten het mogelijk de gerenommeerde Nijmeegse kunstenaar Bezemer in de arm te nemen. Zijn ontwerp omvat een kaarsrechte lijn met bomen en struiken in het landschap die zich laat lezen als een liniaal en die voorzien is van door hem ontworpen wateroversteken, tunnels, een heus equiduct en een zgn. paarden-manoeuvreertuin.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BliksemEmiel, bonnie1998, dieseltje, FrNo, Koekie73, lieke_, Mariskaa3, Milando, NinaCharlie, ramasso, san4nie, Stef_Diva, Yadano78 en 20 bezoekers