Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
xyzutu2 schreef:Wat apart dat de luzerne bij jullie dan juist calcium-arm kan zijn. Lijkt me ook lastig als die voedingswaarden binnen een voersoort van een en hetzelfde veld zo extreem schommelen. Dan is spreiding denk ik de enige optie die je hebt en je niet teveel vastpinnen op 1 voersoort.
Bietenpulp bestaat hier trouwens ook uit snippers, ook restproducten uit de mensenvoerindustrie. Grappig, ik ken niet eens blokjes daarvan.
Grappig trouwens dat bij hogere temperaturen buiten het eten in de maag van een paard ook sneller gaat gisten. Nog nooit eerder van gehoord. Wel dat dikke dieren (en mensen) sowieso meer moeite hebben om hun hitte kwijt te kunnen, dus dat is al een goede reden om ze wat slanker te houden.
CaPrIoLe`79 schreef:Bietenpulp is ook zoiets. Er zijn ook plaatsen in de wereld waar dat zonder weken gevoerd wordt. Dat zou je hier niet hoeven te proberen. Blijkbaar is dat niet overal hetzelfde product.
Dat de paarden daar in de hitte slanker gehouden worden begrijp ik wel. Volgens mij hebben de inheemse rassen zich ook allang aan het voedselaanbod in dat soort landen aangepast. Dat kan weer problemen geven als er eentje naar hier wordt geïmporteerd en in ons rijke grasland terecht komt.
Sakura789 schreef:Leuke blog en veel herkenbaar. Ik heb ook een tijdje in Egypte gezeten en je moet de extreme armoede onder de boeren niet onderschatten. Ik heb veel uitgehongerde dieren gezien, maar ook voor de eigen kinderen is vaak onvoldoende (gezond) eten. Heel erg schrijnend.
Alleen komt dat eerste blokje over commotie mij ook wat vreemd over? Volgens mij heb ik dat helemaal gemist