Een nieuwe thuis kiezen voor een dierbare pony ...

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Een nieuwe thuis kiezen voor een dierbare pony ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 11:30

M'n ponyjaarlingetje is te koop, en nu heb ik diverse partijen die haar willen ... Nu ben ik zelf ZOOOOOOOOO moeilijk hé, niet één vind ik ideaal genoeg. Ik heb keuze tussen :

Vertrek naar Antwerpen, mensen geven 450Euro (is behoorlijk goede prijs), maar die mensen wonen langs de drukke antwerpsebaan, ze hebben alleen een stal voor het ogenblik, de wei moet nog gezaaid worden (en volgens het kadasterplan is er niet eens wei daar en ook niet op de satelietfoto, maar die kan natuurlijk iets verder liggen). De mensen zijn zeer gesloten van karakter, zeer zakelijk, dus ik zal waarschijnlijk het contact verliezen Huilen ... deze betalen meest en zijn dus de keuze van mijn man. Ze zou voor de dochter zijn die opleiding tot manegehoudster volgt en die een pony wil op 'r lessen op uit te proberen, dus de pony opleiden ... (de dochter is misshien meer open dan de vader die nu de zaken handeld).

Dan heb ik ook nog een man van Meulebeke (is niet zo enorm ver weg), gepensioneerde landbouwer, die wil 'r voor grasmachien en wil gewoon een leuke pony voor de deur zien grazen. Hij wil 350 Euro geven, of ruilen voor een kangeroe (:j, echt waar!!!!) en/of hooi en stro voor m'n paardjes (met contract voor die waarde). Die man is enorm rustig, heeft vroeger altijd trekpaarden gehad en veulens die hij opleerde, dus hij kent er wel wat van. Die man heeft me ergens een goed gevoel, en hij zei zelf dat ik zeker regelmatig moet komen kijken naar m'n meidje. Mijn man zegt geen boeren te vertrouwen en dat deze die meest betaald er best voor gaat zorgen (daar kan hij me niet van overtuigen).

Dan heb ik mensen die willen ruilen voor een 14-jarige ingereden bonte shethengst, prachtig beestje, zeer braaf ook, alleen klein (80cm had het een grote geweest zou het me meer doen denken). Die mensen hebben geen wei, alleen in de tuin een omgeploegde tuin wel te verstaan met hier en daar wat onkruid op. Ze hebben een hengst in mijn jaarling haar eigen grote en ze kunnen ze niet afzonderlijk houden (dus vroege dekken te voorzien tenzij ze voorbegoedsmiddel toepassen wat ze niet gaan doen). Pony's bij hen zagen er wel goed uit, en m'n meisje haar eerste veulen zou voor mij zijn ter compensatie van de mindere waarde van hun paardje ... (deze sluit ik zowiezo uit eigenlijk, ocharme, nu al bij een hengst, dan kan ik 'r zelf houden ook en bij de hengst op de wei gooien).

En dan nog een handelaar die 'r wil overnemen en ik mag er een ander voor kiezen (en laten keuren). Hij heeft een superbrave shet lopen, maar terug een middenmaat. (waar zijn al die grote shets naartoe???? of de A-pony'tjes???????).

Lips are sealed Schijnheilig

En nu moet ik dus kiezen. Hoe meer geld ik krijg uit haar hoe beter m'n budget voor de pony die we zoeken, maar is m'n gevoel van het hart niet belangrijker??? Iemand in het Antwerpse die 's wil gaan zien op de antwerpsebaan nr 183 te 2040 Antwerpen (is berendrecht waarschijnlijk).


Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 11:36

Ja heel erg lastig hoor, zowiezo vind ik belangrijk voor een jaarlingmerrie: weidegang met soortgenootjes. En dat zie ik zo niet 1-2-3 terug in je verhaal.

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 11:45

lastig, maar als je gevoel bij de zakelijke mensen niet goed is NIET doen. Ook al geven ze 100 euro meer. En wil je dat je beestje een manege pony gaat worden in de toekomst??? Verhaal van de rustige paardenman klinkt goed. Naar een handelaar zou ik persoonlijk nooit doen want dan weet je helemaal niet wat ermee gaat gebeuren.

Ik zou kiezen voor de mensen waarbij je het beste gevoel hebt en die je pony wat te bieden hebben. Succes ermee!

Geniet van de dag

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 11:47

Nee, inderdaad, alleen de derde (mensen met de hengst) hebben een ander paardje ... die is 4 jaar). Da's ook nog een argument om te twijfelen. Ik heb overigens nog een aanbod van iemand die wil ruilen voor een shetjaarling grote maat met papieren, en die zegt dat de DA haar verteld heeft hem deze zomer in te rijden ... Spreekt vanzelf dat ik daar m'n meisje niet wil achterlaten, stel je voor dat ze haar ook deze zomer inrijden! Deze hebben wel meerdere jaarlingen zitten. Ik overweeg deze niet eens, had het zelfs niet vermeld! Iemand die denkt jaarlingen te moeten inrijden ... NONONONONO!!!

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 11:55

Als je niet zeker bent bij deze 4 mensen, zou ik nog even verder zoeken naar het juiste adres waar je wel een helemaal goed gevoel over hebt.

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 11:57

Ik vind uit je verhaal de tweede optie het best klinken. Je moet op je gevoel afgaan. Je houdt duidelijk van dit beestje en je wilt haar een goed tehuis geven. Bij de zogezegde zakenmensen heb je geen goed gevoel: niet doen dus! Ik zou voor de tweede optie gaan.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Jamy

Berichten: 10494
Geregistreerd: 03-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 12:01

Ik zou voor de tweede optie gaan! Bij de eerste heb je zeg je zelf niet zo'n goed gevoel, dus dat zou ik niet doen! En om hem nou al bij een hengst te zetten Scheve mond Enbij die boer komt die ook lekker op het land!

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 12:08

Persoonlijk denk ik ook dat die het beste is, hij heeft wat minder voor haar, maar geld is echt niet het allerbelangrijkste hé?! Ik wil gewoon m'n eigen gevoel bevestigd zien. Die man heeft koeien lopen ook en honden, dus een maatje kan ze wel krijgen al is het dan in een andere soort. Zucht ... waarom is het toch zo moeilijk die keuzes maken??? Als ze nu gewoon een beetje rustiger geweest was van aard, maar ze heeft duidelijk het karakter van 'r mams geërfd, onstuimig (en die hebben we vorig jaar oktober met lood in de schoenen verkocht sterk onder de waarde, de slager gaf zelfs meer, maar naar een gouden thuis)!!! Zeg nu niet van ze is jong ... ik heb een evenoude hengst staan die echt énorm veel rustiger is ... ik ondervind aan de lijve wat een verschil er zit tussen die twee! M'n pony'tje is zowat m'n kindje, en je eigen kindje uitsturen is zo'n zware en niet om te keren beslissing hé. Ik word moe van mezelf nu .... zo twijfelen!!!!!! Slapen

Avanti

Berichten: 13389
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 12:12

Ik denk nog even verder zoeken zodat je met je gevoel 100% zeker weet dat ze goed terecht komt, en ik weet dat het zeker de moeite waard is.
Het leifst waar ze gewoon met een vriendje de wei opgaat en er nog niets mee gedaan word.

Bugs het veulen van Bunny stond ook te koop, nou verschrikkelijk wat voor mensen er dan bellen. De ene boer ja was voor zijn dochter om een beejte op te rijden enzo :| De andere zocht een goedkope pony omdat ze het anders niet kon betalen..........

Caira
Berichten: 23607
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 12:13

Maar volgens mij heb je diep in je hart de keuze al gemaakt! Luister naar je hart en volg je gevoel! Geld maakt niet gelukkig de juiste keuze wel!

painthorselover

Berichten: 142
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: ....

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 13:59

Ik zou verder zoeken.Een jaarling hoort in een groep met leeftijdgenootjes en niet b.v als grasmaaier bij een boer en je zal zien met de zomer zitten daar ook nog eens alle buurkinderen en kleinkinderen boven op.

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 14:03

Denk dat die buurkinderen er snel naast zouden liggen hoor Extreme duivel , als ze zo mak was zou ik 'r zelf houden!!! Ze kan héél gemeen bokken }> en héél hoog nog ook, steigeren doet ze ook constant, en ze haalt nog geregeld uit ook (alleen nooit naar mij zelf) ... Als ik een goedkope opfok zou vinden waar ze goed verzorgd is en bovendien haar zouden kunnen ophalen (ik heb zelf geen trailer of trekhaak) zou ik deze misschien overwegen. Jammer genoeg zijn er in België in onze regio praktisch geen opfokgelegenheden ... en deze die een jaarling aannemen zijn veel te duur, zo duur dat het totaal niet rendabel is om ze te gebruiken!

painthorselover

Berichten: 142
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: ....

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 14:17

Oh ze is dus niet opgevoed . Zou toch proberen haar bij andere jaarlingen teplaatsen . Zijn er bij jou in de buurt geen boeren die ook van dat jonge spul hebben lopen waar ze misschien bij kan dat is meest niet zo duur .

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 15:18

Ze is bij mij wel mak hoor, ik doe er alles mee (uitgezonder naast vrachtverkeer, daar is ze met mij ook niet mak). Het is gewoon een paardje met zeer veel pit/bloed (mijn man krijgt er zo een mep van, ze wil niet gedomineerd worden en dat doet hij juist wel) ; en ze kiest vooral 'r vrienden zelf. Ik ben gewoon 'r maatje van bij de geboorte, een voorrecht blijkt nu, maar m'n dochter doet er ook vrij veel mee, maar echt veilig vind ik het niet gezien haar karakter, ze hoort bij gevorderden thuis die dingen zien aankomen (m'n dochter moet zo'n lieve sul vinden om mee te tutten). Er zijn hier en daar wel mensen met paardjes hier in de buurt, maar die willen haar niet of vragen veel te veel voor gewoon te grazen (en er verder niets mee te doen) of willen 'r hebben gratis ... zo van die toestanden. Het liefst zou ik 'r plaatsen bij iemand die gewoon is van jong spul op te voeden en niet geintimideerd is van een bok of dreiging ... jammer genoeg zijn niet zoveel mensen happig op een pittige ponyjaarling, ook al is het dan nog een merrie. Als je onder de slachtwaarde gaat dan natuurlijk wel, maar dan kan ik me goed hun bedoelingen inbeelden ... Ik heb het al op bokt gezet ook, niemand leek intresse te hebben. Verder zit ik zelf met een hengst die nog niet geholpen kan worden (balletjes zijn nog niet beiden ingedaald) en neem ik dus een risico, ik heb maar één wei en moest de hengst nu uitbreken in bij haar komen ... Het zal nochthans een prachtig beestje worden, ze is uit 'r wintervacht aan het komen en blijkt nu de caracterstieken van een moorkopschimmel te hebben, want die witte haren in 'r donkere vacht zijn gewoon in ENORME aantallen aanwezig en ze lijkt krullend fluffy haar in 'r nek te hebben. Ben vandaag erachter gekomen dat de witte haren in 'r staart daar een voorbode van waren.

Cemlys

Berichten: 12283
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 19:53

mss zou ik gewoon blijven zoeken tot ik er echt zeker van ben van ja hier moet ze blijven. en blijkbaar ben je dat nog niet echt tegengekomen. dus ik zou er nog eens goed over nadenken. nog veel succes dus.

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today's a gift, that's why it's called present!

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 20:47

Eerst maar even on-topic, als je nu meteen zou moeten kiezen zou ik haar aan de boer verkopen.
Hij heeft ervaring met paarden en er kan altijd een koe tot maatje worden opgeleid toch?

Handelaars vindt ik persoonlijk niets, maar ja...ik zal dan ook altijd willen weten waar mijn beestje uiteindelijk terecht zou komen.
En dat je bij de boer wel geregelt mag komen kijken is toch heel fijn.
Dus als je niet langer kan afwachten zou ik voor de tweede gaan.
Misschine koopt die man er met de tijd wel een leuk shetje bij als gezelschap.

Off-topic: mijn eerste gedachte was dan gooi je hem bij ons op stal op de wei met de 1,2 en 3 jarigen.
Maar toen zag ik dat je in Belgie woonde en dat is toch wel iets te ver weg om even je veulen te stallen en ook nog eens extra uitgave.
Maar schoot me even te binnen Haha!

Succes!!!!!

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 21:23

Zoiets zou eigenlijk mijn ideaal zijn, iemand vinden die haar op de wei kan gooien bij de andere paardjes en die 'r verzorgd ... even aanzien hoe ze veranderd of niet veranderd. Op stal hoeft ze niet hoor, het is een taaie sterke pony, als ze een hoekje heeft dat ze uit de wind kan is ze al blij. Vooral kunnen rennen en spelen en eten ... Het is verdorie niet eenvoudig dergelijke plaats te vinden die dan nog redelijk blijft van kostprijs ook. Ik geloof ooit gehoord te hebben van een opfokadres in Zeeland, dat is nog haalbaar om vervoer te regelen van hun kant uit (wij hebben geen trekhaak of trailer). Moest ik die kunnen vinden en zo ver krijgen dat ze willen rijden en redelijk blijven van prijs .... zucht ... Ik kan me nu iets of wat inbeelden wat een geboortemoeder moet voelen als ze haar kind afstaat!!!

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.

painthorselover

Berichten: 142
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: ....

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 22:02

Kan je het land wat je hebt niet in tweeèn doen?
Als straks de hengst geruind is kunnen ze weer bij elkaar.
De jaarling wat je nu hebt groeit misshien wel uit tot een mooie pony.

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 23:41

Ze is nu al een mooie pony, het is gewoon een driftkikkertje .... en uitbreken is één van haar meest dierbare hobby's Boos!. Ze kan bovendien héél goed en hoog springen. Volgens mij zou het niet lang duren voor dat er ongelukken van komen (lees dekking). Nu hou ik haar op de uitloop (niet ideaal natuurlijk, ze kan niet schuilen) en de hengst in de stal, en ze gaan beiden enkele uren per dag de wei op. Niet leuk natuurlijk, want altijd staat er eentje te kijken van "ik wil ook" ... Ik moet het onder toezicht doen, want zelfs nu is het zo eens het buikje rond en vol en het ei van de dag kwijt (uitgebokt en gerend) gaan ze klooien om bij elkaar te komen. Waarom willen die beesten het nu niet begrijpen dat het nog niet mag??? Haha!

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 08:46

Met de informatie die jij geeft, zou ik kiezen voor de boer. Je zegt zelf al dat het geld niet doorslaggevend is en ik denk dat ze bij die boer best goed terecht zou komen.
Maar beter zou idd zijn als ze op een wei kan lopen met soortgenootjes. Moeilijk, misschien moet je nog even verder zoeken. Die zakenman zou ik afschrijven als je daar nu al een rotgevoel bij hebt.

* To Belg, or not to Belg *

Hanneke84

Berichten: 3144
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 10:28

Als ik jou was, zou ik nog even wachten. Als je dat niet wilt zou ik ook voor de 2e gaan, ervaring is toch wel gewenst met zo'n jaarling Haha!
Er zal toch wel iemand zijn, die meer jaarlingen heeft, waar ze lekker kan staan?

"Be the change you wish to see in the world."
"Happy Barehoof"

flettie

Berichten: 8466
Geregistreerd: 19-09-02
Woonplaats: Osterwald (Dld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 10:32

Hoi Sonja,

In jouw geval zou ik kiezen voor de boer mocht ze snel weg moeten. Heeft het geen grote haast wacht dan nog even en kijk verder, misschien dat je dan alsnog de juiste plek voor haar vindt. Jammer dat ik zo ver weg woon en geen plek voor haar heb anders had ze bij mij best wel mogen uitrazen met Fayette Lachen Konden ze samen lekker uit de wei ontsnappen Knipoog
Succes iig met je zoektocht.

Dunla B+12 L1+18, L2+11, M1+13

Mariska_28

Berichten: 8535
Geregistreerd: 19-01-03
Woonplaats: Ees (Drenthe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 10:49

Hoi Sonja,
Wat een lastig probleem joh!! Kan me voorstellen dat je verschrikkelijk twijfelt.. ik moet er ook niet aan denken om 1 van mijn paarden weg te moeten doen..

Ik zag net op marktplaats deze avertentie:
Aangeboden: Weidegang jaarlingmerrie
Prijs: 60,-/maand
Beschrijving: Jaarlingmerrie gezocht om samen met een leeftijdgenoot samen de zomer door te brengen. Per direkt. Reakties via mail.
Foto: Geen foto beschikbaar
Naam: K.Minderhoud
E-mail: E-mail de adverteerder
Telefoon: -
Woonplaats: Koudekerke
Provincie: Zeeland
http://www.marktplaats.nl/markt/dieren/stalling/4712.htm?av=a&pv=ze
Misschien is dat wat? En er moet toch wel iemand bij jullie in de buurt zijn die dan wil helpen met het vervoer? (Ik zou heel graag willen helpen, maar het is echt te ver voor ons... balen.. Boos!)

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 22:23

Ik zal hun even mailen, als ze haar zouden kunnen ophalen zou dit een voorlopige oplossing zijn. Met de winter zitten we dan weer met het zelfde probleem. In September komt er wel een huurwei vrij de de mijne zal zijn (wel zonder schuilmogelijkheden), en als het bijtgedrag van Spix niet af te leren is gedurende de zomer gaat hij geholpen worden zodra z'n ballen beiden geland zijn Haha!, dan kunnen ze terug samen in afwachting van een betere oplossing/thuis.

Het "ergste" van een verkoop is dat je niet weet of het "paardenmensen" zijn in hart en nieren. Ik heb contact opgenomen met de manege waar die mensen zogenaamd rijden van de eerste advertentie, blijkt al allemaal om leugens te gaan. Die mensen komen normaal morgen af met de trailer al mee. Ik moet nu snel een SMS-programa vinden dat ik hun een berichtje kan sturen om de boel af te blazen (onze gsm is stuk Boos!).

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 23:04

gezien je het duidelijk zelf nog niet weet denk ik dat het juiste plekje er gewoon niet bij zit. Anders zou je het volgens mij niet op bokt vragen maar voor jezelf kunnen beslissen Lachen

Ik denk dat je beter nog even verder kijkt , wat moet komen komt wel .


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Fauchon, Felinde, Johnie, Jotoma, nameless, Prosecco, theadora99, Vagabondo, xSylvanax en 29 bezoekers