als je dressuur rijd kun je niet springen?

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

als je dressuur rijd kun je niet springen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-03 21:12

nou was ik me net toch met een meisje aant chatte.
en die beweerde dat je niet kon springen als je echt dressuur deed rijden,
M of hoger ofzo.
en ik zo ik vind ut echt flauwekul hoor, ik bedoel waar slaat dat op.
ze meende alleen maar dat zei gelijk had etc, ik werd gek van dat wijf!!!

wat vinden jullie daar nu van????

ik vind het dus op puin slaan, maar goed dat vind ik.

mzzl steph loves jaggie

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau


Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 21:19

Dan ben ik zeker een wonderpersoon....kon dressuur rijden EN springen....tsjonge sta nog van mezelf versteld.... Haha!

Tuurlijk kan dat wel..alhoewel de meeste mensen die ik spreek of helemaal gek van dressuur zijn of helemaal van springen.
Ligt denk gewoon helemaal aan een persoon.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 21:29

Dan heeft ze zeker nog nooit de springruiters perfecte pirouetten zien draaien, of changementen om de pas, appuyementen zijn ze ook goed in hoor. Dan heb ik het wel over de betere springruiters en dressuurruiters kunnen ook best wel springen alleen is de noodzaak om het springen te beheersen bij de dressuur minder van belang als omgekeerd

LadyMadonna

Berichten: 53849
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 21:48

je kan vaak niet springen als je dressuurbasis niet goed is Haha!

First they teach you to be patient, and then you'll learn there's not much time.... -Bertolf-

Albert

Berichten: 4872
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 22:33

Er zitten volgens mij geen sprongetjes in een dressuurproef;
Het is waar!
Het bestond(?) wel: de caprilli-proef.
Maar als je persé wilt: er staan hekjes om de ring!

4 Gelderse toppers en
Paardengebitsverzorger Klik hier voor mijn website

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 22:40

Ik kan het wel maar mijn knollie niet Haha!

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 22:49

Oei
Kawa toch ff vertellen dat hij nu ineens niet meer kan springen sinds we dressuuren.
Wist hij zelf geloof ik nog niet Lachen

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 22:50

Citaat:
Maar als je persé wilt: er staan hekjes om de ring!


Is ook een optie natuurlijk Schijnheilig
Doet me denken aan mijn eerste paard die altijd over de bak omheining heen sprong zodat ze bij de waterton kon....

Greetsz

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 22:53

Haha
Nou hier in mijn regio staan alleen hekjes om het Z
In lagere klasses is het zeldzaam.
Nu kwam ik er eens tegen in de L
Nou ik heb echt de hoeken niet uit kunnen rijden.
Want zijn oortjes werden telkens te attent bij het naderen van de hekjes Lachen

Nu eens kijken in het zomerseizoen wat hij van hekjes en bloemen rondom een ring vind.
er zullen vast weer spoken in zitten

Lautjuh123

Berichten: 5174
Geregistreerd: 20-10-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 23:17

Albert schreef:
Het bestond(?) wel: de caprilli-proef.


bestaat Haha!
FNRS organiseren behalve dressuur wedstrijden ook caprilli proeven, je kan daar aan mee doen als je op een bepaald dressuur niveau bent Lachen

vind het nergens op slaan, waarom zou je niet kunnen springen?? Verward

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 02:00

Nou, dat zou een mooie bak zijn!! Dressuur is een goede ondergrond voor het springen maar ook de dressuurpaarden kunnen best een hindernisje nemen, wij rijden voornamelijk dressuur maar er wordt ook wel gesprongen met de beestjes. Misschien bedoelde de dames in kwestie dat zij niet kan springen..........

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

haffi

Berichten: 218
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: St.Odiliënberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 09:44

Dressuur en springen gaat echt wel samen!!! Alleen mijn haffi heeft nooit echt behoefte aan springen in de rijbak, maar wel boomstammen buiten *LOL* .

In mijn profiel staan foto's!!!

Danijelle

Berichten: 344
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 10:42

Ik vind het ook flauwekul! Er rijden heel veel mensen bij ons zowel dressuur als springen! Alleen heeft het ene paardje er meer aanleg voor dan een ander paardje. Bij ons rijd een paard (Jamaico) zowel dressuur en springen. Nou met dat diploma rijden had hij wel zijn diploma en met springen was hij mooi 1e met barrage!

Karnat is er eindelijk!

dell_1
Berichten: 1885
Geregistreerd: 17-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 13:40

Als je niet kunt dressuren kun je niet niet springen. Ik bedoel je laat het paard over de hindernis gaan door middel van dressuur.

gomir

Berichten: 23577
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 15:32

runningkawa schreef:
Nu kwam ik er eens tegen in de L
Nou ik heb echt de hoeken niet uit kunnen rijden.
Want zijn oortjes werden telkens te attent bij het naderen van de hekjes


Wat klinkt dat toch bekend...*LOL* Daar heb ik helemaal nooit last van Schijnheilig

Ik snap na het lezen van dit topic trouwens wel waarom mijn pony in een keer niet meer zo goed ging in het parcours...Haha! Dat kwam gewoon omdat we M2 gingen starten Tong uitsteken
Wat een onzin zeg! Mijn instructrice rijdt Z2-dressuur en Z-springen. Ik zal toch eens zeggen dat een dressuurpaard niet kan springen Knipoog

Al heeft Katja weleens gezegd dat je 'problemen' met de spieropbouw krijgt als je echt hoog gaat dressuren(ZZ-zwaar in haar geval geloof ik). Die is namelijk iets anders ofzo. Maar dat lijkt me qua tijd en wedstrijden ook niet echt meer handig te combineren Lachen

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-03 16:30

jullie denken er dus net zo over als ik dat doe, gewoon vette onzin wat dat meisje mij aant vertelle was.
ik doe ook dressuur en springen en gaat ook allebei prima.
zij deed alleen springen, en opscheppen hoe goed ze wel niet was en dat dressuur haar niet lag, en dat ze dat nit mocht van haar vader omdat ze een dure springpony had gekregen etc.

ik vind ook gewoon dat je het allebei kunt er zijn genoeg pony's/paarden die bij ut springen en dressuur in de hoogste klasses meedraaien.
en dat geldt dus ook voor de ruiters en amazones.

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 16:40

oei, dan heb ik vandaag toch iets erg vreemds gedaan.

Ik was aan het dressuren.
Nog wel met stang en trens.

En ja toen werd er een hindernisje neer gezet en ik kon me niet beheersen.
Dus heb ik gesprongen met dressuurzadel en stang en trens.
Oei oei, maar dat kan dus eigenlijk helemaal niet Haha!

jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-03 16:46

nee volges dat meisje kan dat dus echt nit door de beugel, haha Haha!

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 16:48

Ik had Kawa maar niet verteld over dit topic.
En lekker in de waan gelaten dat het wel samen ging Lachen

jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-03 16:51

haha zou ik ook maar zo laten, stel je voor dadelijk springt 'ie niet meer of dressuurt 'ie niet meer Knipoog

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

caro_vt

Berichten: 3605
Geregistreerd: 02-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 17:08

echt wel:
1 voor te kunnen springen heb je dressuur nodig hé. (denk nog maar aan verruimen, verkorten galoppassen enz..)

en het is niet omdat je goed springt dat je goed dressuur kan rijden! (hoewel je dat verwacht)

ik hou veel van springpaarden die netjes en rustig tussen de hindernissen lopen, dan van die springbeesten die met hun hoofd naar buiten en in de lucht op de hindernissen afstuiven !

Viking

Berichten: 1988
Geregistreerd: 30-01-03
Woonplaats: Poortugaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 18:27

Ik reed vroeger ZZ dressuur, en met hetzelfde paard reed ik Z2 springen.
Je hebt toch een behoorlijke dressuur ondergrond nodig om goed te kunnen springen { en dan bedoel ik niet hindernisjes van 80 cm, maar minimaal 1.40 of zo! }.

Vik en ik Zijn nu Z + 4
Viking is en blijft mijn modder-monster

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 18:48

kawa heeft volgens mij eerst dressuur gedaan toen springen toch???? maaruh het een kan niet zonder het ander toch

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 21:35

nee
ik heb eerst gesprongen tot en met de M
En daarna ruim 2 jaar niks.
En toen ben ik maar gaan dressuren.
Maar daar lag toen mijn hart eigenlijk niet.
Maar je moet wat als je zelf niet kunt springen. Verdrietig
Nu vind ik de dressuur op wedstrijden wel leuk, maar het B en L vond ik geen hol aan. Haha!

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-03 15:30

Dat heb ik dus ook. Mijn paarden konden wel springen en het paard wat ik nu heb zou het ook wel moeten kunnen gezien papier.
Maar ik kan er niks van Frusty . Op les gaat nog wel maar op wedstrijd gaat het voor geen meter. Dan wordt Ester bang en dan durft ze niet meer want het is zo hoog (1m) Misselijk Ik wil het eigenlijk wel maar ja.

Gelukkig vind ik dressuur echt leuk. Knipoog