Margreet schreef:Ook fijn: een rat ontleden, de longen vrij prepareren, rietje in de luchtpijn steken en ze dan opblazen... En dat rietje was niet al te lang, dus je zit er met je neus bovenop... Wel machtig interessant, maar niet echt heel erg fris.
Jeee dit komt me erg bekend voor. Wat vooral erg was dat we een rat hadden per groepje van drie man, en welgeteld EEN plastic handschoen, gatver. Die longen was idd erg interessant, maar een beetje te dicht bij mijn gezicht naar mijn zin.
Ook het koeieoog, varkenshart, koeienlongen (koeienlongen was "klassikaal") en konijn (ook "klassikaal") heb ik ooit allemaal mogen ontleden. Of wat te denken van de varkensnieren, die nog zo bevroren waren dat we er echt moesten in hakken met onze scalpel..... Jaja, blij dat ik daar vanaf ben
Ik vond het altijd superinterressant, maar het konijn (had er toen zelf eentje) en de rat (vreselijke geur) waren niet zo leuk moet ik zeggen.
Dat met speeksel heb ik nooit moeten doen, maar wel in je vinger prikken en testen op je bloed doen.